home
spankingforum.nl
smverhalen.nl
Spanking & Sm Forum

Forum:
Welkom
SpankingForum
SM Verhalen
Spanking Verhalen
Overzicht & Uitleg

Zoek op:
verhalen om mee te beginnen   om mee te beginnen
Goud! prachtige en milde verhalen, eerste keus van de Beheerder  prachtig en mild
Verhalen met heel bijzonders volgens de Beheerder - glij over het pictogram om te weten wat    bijzonder
  spanking verhalen
verhaal pictogram
schrijversnaam
uitgebreid zoeken

Nieuw:
Afgelopen Week
Afgelopen 2 Weken
Afgelopen Maand

Handig:
Aanmelden
Log In
Log Uit
Wijzig Profiel
Site-etiquette
FAQ: veelgestelde vragen

Aanbevolen:
Erobird Boekenwinkel

sm & spanking verhalen & forum

Welkom
Forum
Verhalen
Spanking
Verhalen
  Verhalen
Zoeken
Boekwinkel
Aanmelden
Log In  Log Uit
Spanking Forum » Spanking Discussies » Vooroordelen over switchen?
« Vorige Volgende »

Vooroordelen over switchen?

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Maleah
Oppasser
Inlognaam: Merrin

Bericht Nummer: 26
Aangemeld: 02-2008


Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 09 oktober 2008 - 06:57 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Is een switch minder Dominant dan een Dominant die geen switch is?



Graag eens een uitgebreid gesprek met iedereen over hoe men het fenomeen 'switch' ziet.
Zijn er switchen die hun ervaringen willen delen over de reacties van niet-switchen op het switchzijn?
Heb je als switch wel eens ervaren dat je als net-niet Dom of sub wordt beschouwd? In het echt of op internet?
Zijn er mensen die geen switch als partner willen?
Zijn er verschillen in de diepte van de rollen tussen switchen en niet-switchen?
Is het mogelijk om met dezelfde partner te switchen? Hoe zijn jullie ervaringen daarin?

Ben erg benieuwd naar jullie reacties!

liefs Maleah

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Hadriman
Actief lid
Inlognaam: Hadriman

Bericht Nummer: 26
Aangemeld: 01-2007

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 09 oktober 2008 - 11:18 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

switchen



Maleah,

Zo kort op deze website en dan al oppasser, en wat ik mooier vind....gelijk beginnen met een discussie. Goed en dapper. Het onderwerp is al een eerder onderwerp van geschrijf/gesprek geweest, maar het blijft altijd een goed onderwerp.

Jaren geleden, ergens in de vorige eeuw was ik een 24/7 slaaf van een bijzonder strenge maar uiterst rechtvaardige Meester. Ik heb in vele jaren het klappen van de zweep echt wel goed leren kennen, in al haar vormen goed en prominent ondergaan. De trouw en respect die ik ooit aan mijn Meester had beloofd maakte niet alleen dat ik daardoor alles slaafs onderging, maar bovenal dat ik heel veel om hem en zijn vrouw ging geven. En toch......of het nu zomaar in het kader van een pure sm-sessie ging of een ondergaan van echte en wel verdiende straffen, ik heb er toch niet altijd helemaal aan kunnen wennen. Waarschijnlijk ook omdat ik niet echt uit hart en ziel een slaaf was of wilde zijn.
De tortuur die ik onderging kon ik ondergaan uit pure onderdanigheid en gehoorzaamheid en uiteraard de zuiverste vorm van respect en eerbied die ik voor mijn Meester had.


Jaren later, ik was intussen wel evenzovele jaren ouder geworden waren er heel wat oorzaken die aanleiding waren om in eerste instantie als 1e slaaf op te gaan treden. Een slaaf dus als uitvoerende assist van mijn Meester daar waar hij dat nodig had. Het duurde even voordat ook ik leerde, na het ondergaan van de zweep deze ook in opdracht te gebruiken. Ik had al geleerd hoe een pijnsessie langzaam en terdegen op te bouwen. Daarom was dat het niet het eerste probleem. Ik kon echter niet echt knallen en hard met wat voor een slagwerktuig dan ook slaan. Ik voelde vooral in die periode heel vaak dan precies aan wat voor een pijn de ander onderging.
Ik heb er ruim anderhalf jaar over gedaan om van die gevoelens een beetje afstand te nemen. Toen ik eenmaal toestemming had gekregen om onder zijn leiding de eerste assistent van mijn Meester te worden en niet meer zijn slaaf te zijn heeft ook dat heel lang geduurd tot ik als "Meester" de dominant kon zijn voor welke slaaf of slavin dan ook. En ja.....zo hier en daar was er ook wel binnen mijn regiem tijd voor spel en wilde ik, zeker in die eerste jaren, echt wel de dom spelen tegenover de ander...de sub.
Dom zijn en als Dom willen optreden bleek voor mij toch wel vooral een mentaliteitskwestie te zijn. Je bent zo of niet, het zit in je aard of niet. Sub zijn iden dito. Het hoeft niet perse een beginnersstadium te wezen maar toch denk ik dat het met elkaar spelen in een voortdurende rollenspel van macht nemen en macht geven alleen dan kan als je al een voortdurende verhouding met elkaar hebt en alles dan ook maar wilt doen als een spel. Een spel met elkaar.

Hadriman M. Costow dar Sokda}

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

John Storm
Nieuw lid
Inlognaam: Jan_van_der_windt

Bericht Nummer: 3
Aangemeld: 04-2007

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 10 oktober 2008 - 11:24 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

switch minder dominant dan dominant?



Beste Maleah,

de vraag "Is een switch minder Dominant dan een Dominant die geen switch is?" zal ik vanuit mijzelf trachten te beantwoorden. Ik ben jaren uitsluitend (spanking) top geweest voordat ik uit nieuwsgierigheid een keer de "andere kant" heb geprobeerd. Dit heb ik gedaan met mijn toenmalige sub en moet bekennen dat er een luikje is opengegaan dat nooit meer is gesloten! M.a.w. vanaf dat moment ben ik gaan switchen naar partners toe. Als dominant ben ik er niet minder dominant van geworden. Wel denk ik dat ik als sub minder sub ben dan een echte sub ... haha, kan je dit nog volgen? Ik merk dat ik toch op een of andere manier "in control" wil blijven en geef me dus minder dan een sub zich bijvoorbeeld aan mij (over)geeft.

Wat ik ook heb gemerkt, is dat het met mijn toenmalige sub door dit switch-avontuur nooit meer hetzelfde is geweest. Voor haar ben ik van een soort voetstuk afgevallen nadat zij mij over haar knie heeft gehad. Met andere dames heb ik wel heel goed van rol kunnen switchen. Het verschil is denk ik dat het met hen vanaf het eerste moment duidelijk was dat we beiden switches waren! Ik kan dus prima switchen met een andere switch. Ook kan ik nog uitstekend een sub domineren. Als uitsluitend sub tegenover een dominant kan het ook goed gaan met dien verstande dat ik van te voren wel duidelijke grenzen heb aangegeven.

Volgens mij is het dus vooral een zaak van duidelijke afspraken en scope vooraf. En natuurlijk de individuele klik die er tussen mensen bestaat. De een kun je onmogelijk zien als dominant terwijl bij een ander dat heel natuurlijk aanvoelt.

Tot zover mijn bijdrage. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar die van anderen!

Groetjes, Jan

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

subjackt
Nieuw lid
Inlognaam: Subjackt

Bericht Nummer: 5
Aangemeld: 07-2008

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 10 oktober 2008 - 12:18 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Een switch is nooit echt Dominant?



Misschien een rare opmerking, maar van de reacties lezen krijg ik een pingponggevoel, mijn hoofd gaat van links naar rechts om het balletje te volgen.

Is een bi-man slechter in bed dan een man die het uitsluitend met vrouwen doet?

Een switch die beide kanten kent kan zich beter inleven in de sub dan de Dominant die zich nooit tot die rol "verlaagt". Maar zal die laatste daarom ook meer Dominant zijn? De vraag beantwoorden lijkt me sterk afhankelijk van wat je verstaat onder Dominant en wat de sub herkent als dominant.
Er zijn ongetwijfeld switchen en Switchen en ik durf te wedden dat die laatste het met boter en suiker wint van een dominant.

Je kunt ook de vraag stellen of iemand die extreme dingen doet meer een SM beoefenaar is dan iemand die een afstraffing met de vlakke hand op de blote billen wel genoeg vindt? Is dat zo?

Ik snap nu ieder geval waarom Rita Verdonk minder rechts is dan Geert Wilders, want zij was vroeger lid van de PSP.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Femke
Beginnend lid
Inlognaam: Femke

Bericht Nummer: 8
Aangemeld: 07-2008

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 10 oktober 2008 - 12:42 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Dominerende switchsub?



O Subjackt, ben het met je eens, wat een eindeloze en uitzichtloze discussie.
En dan: A pervert is anyone kinkier than I am.
Femke.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Trotsky
Nieuw lid
Inlognaam: Trotsky

Bericht Nummer: 1
Aangemeld: 10-2008

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 10 oktober 2008 - 12:44 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Voor vol worden aangezien



Hallo Maleah, Hadriman, John Storm en subjackt

Jullie weten de problematiek duidelijk neer te zetten, dat moet ik zeggen.
Toch valt me één ding direct op.
Maleah spreekt van 'minder', John spreekt van 'anders'. Ik meen dat daar al een deel van de discussie en wellicht ook de verwarring zit.
Nee, een Dominant die in zijn/haar vrije tijd ook sub is hoeft niet minder te zijn. Hoe zijn (ik spreek voor het gemak vanaf nu maar even van zijn) optreden wordt ervaren hangt helemaal van zijn inzet af. Als hij zijn werk naar behoren doet en het subje tot grote hoogten weet op te zwepen, dan kan er nauwelijks reden zijn tot klagen. Nee, daar wringt de schoen niet.
John weet in zijn ervaringen aardig het pijnpunt aan te geven. Want het gaat erom wat de ander voelt.
Inderdaad kan ik me helemaal voorstellen dat een subje dat je eenmaal heeft mogen domineren je nooit meer helemaal hetzelfde zal zien. Van je voetstuk gevallen kan een goede omschrijving zijn. Maar het kan ook gaan om het anders gaan ervaren van de dominantie. Niet meer zo alom dwingend bijvoorbeeld. Of niet meer zo geheimzinnig of onverwacht. Geef het maar een naam. Anders in elk geval.

Heb je het wel eens ervaren? Nee, althans niet als dominant. Zou je een switch als partner weigeren? Absoluut niet, maar ik ben me er wel van bewust dat het anders kan zijn/worden. Zijn er verschillen in de diepte? Wel degelijk kunnen die er zijn. John Storm tekent dat prachtig uit.

Maar dan komt subjackt met een methode die ik zelf ook graag mag toepassen: vertaal het eens naar iets andere situaties. Bi-mannen versus 'gewone'. Harde SMers contra softies. En dan denk je: ja, daar zit toch ook wel wat in.

Toch is het dan te kort om de bocht om het maar als onzin af te doen. Want het gevoel kan er wel zijn. Zeer waarschijnlijk niet bij de dom, maar wel degelijk bij de sub. En dat is toch altijd iets om rekening mee te houden. In het aangaan van een relatie. Maar ook in het verbreden van een relatie naar switchen. Ik zou niet durven beweren dat je dan om moeilijkheden vraagt. Dat kan reuze meevallen. Maar je maakt het wel een stuk ingewikkelder. Qua gevoelens. Qua verhoudingen. En iets wat ingewikkelder is kan eerder mankementen vertonen.

Met vriendelijke groet voor iedereen,

Trotsky

Pride is a prerogative

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Mr.Storm
Actief lid
Inlognaam: Mrstorm

Bericht Nummer: 22
Aangemeld: 07-2008


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 10 oktober 2008 - 02:01 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Kan ik me mengen in deze discussie?



De vraagstelling is zo, dat een dominant niet zou kunnen meedoen aan deze discussie, omdat hij geen ervaring heeft als sub.
Aangezien ik de draad wel lees en toch een interessant onderwerp voorbij zag komen, toch even een reactie van mijn zijde.
John Storm zegt dat hij van een voetstuk is gevallen, toen hij zich door zijn sub liet domineren.
Ik heb mijn vrouwtje gevraagd of dit nu ook het geval bij mij is, nu ik me door haar heb laten domineren.
Haar antwoord was een duidelijk "Nee."
Dit zegt zij, omdat ze de switch als een opdracht van mijn zijde heeft opgevat.
Ze zegt er wel bij, dat het anders zou zijn geweest als ik me door haar had laten vastbinden en toys op mij los zou hebben gelaten. Dan was ik gegarandeerd van een voetstuk gevallen, omdat ik in haar ogen mijn mannelijkheid verloren zou hebben.
Ze heeft het zelf ervaren als een soort van keizerin / gladiator rol.
Ik denk dus dat het switchen en eventueel verlies aan gezag afhankelijk is van de manier waarop je je laat domineren.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Maleah
Oppasser
Inlognaam: Merrin

Bericht Nummer: 27
Aangemeld: 02-2008


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 10 oktober 2008 - 04:50 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Discussie is voor iedereen!



Lieve mensen,

Even tussendoor om misvattingen te vermijden: zoals ik in mijn openingszin in het eerste bericht heb geschreven, is deze discussie bedoeld voor iedereen (vandaar de onderstreping...).
Of je nou switch bent of niet, ooit geswitched hebt of niet, iedere mening of ervaring is welkom.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

lil' angel
Lid
Inlognaam: Bottomangel

Bericht Nummer: 11
Aangemeld: 06-2007


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zaterdag 11 oktober 2008 - 11:18 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Ik switch?



Een vriend van mij en ik zijn beide sub, maar “bij gebrek aan beter” (als ik dat even zo mag zeggen) spelen we toch met elkaar en wisselen we de rollen om.
Voor mij is die situatie niet ideaal. Hij zou mij tot minder instaat kunnen krijgen dan sommige anderen(die wel Dom zijn).
Ik krijg hem echter wel redelijk “klein”. Wat blijkt nu? Er zit ook een soort dominantie in mij. Maar ik zou hem nooit over de knie leggen bv. Dat kan ik niet.
Toch kan ik hem op mijn manier wel domineren. Voor hem maakt het daarbij helemaal niet uit dat ik wel eens bij hem over de knie ga.
Dit komt omdat ik alleen op psygologies vlak goed kan domineren. Een beetje mindplay op hem kan uitoefenen.
Iets wat hij bij mij dan weer niet hoeft te proberen, want ik ben heel erg onzeker over mezelf en voel me super snel schuldig. Waar ik heel moeilijk weer uit te halen ben.

Wat ik wil zeggen is dat doordat we elkaar eigenlijk op hele andere vlakken domineren staat het elkaar niet in de weg.

Een hele bijzondere ervaring.


An evil little angel, is this possible? Look at me and think again.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

schilder
Beginnend lid
Inlognaam: Schilder

Bericht Nummer: 6
Aangemeld: 12-2005

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zaterdag 11 oktober 2008 - 08:58 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Een ervaring rijker



Toevallig dat ik hier een diskussie over switchen vind :-)
Ik heb enige ervaring als dominant, maar geen ervaring als sub en vind ik beide rollen aantrekkelijk.

Het aantrekkelijke van dominant zijn, is dat je je eigen fantasie werkelijkheid kan laten worden in het spel.
Het aantrekkelijke van sub zijn is, dat je de fantasie van iemand anders waar maakt, wat verrassend, vernieuwend en grensverleggend voor jezelf kan zijn.
Het verleggen van je grenzen houdt het spannend en biedt nieuwe ervaringen en genot.

Voor een dominant lijkt het mij ook goed om de rol van sub te ervaren en zodoende een betere dominant te kunnen zijn.
Ik denk dat, als je met plezier en volle overgave een spel speelt, ben je overtuigend en ¨werkt het¨.
Dus lijkt mij switchen leuk, eventueel iets minder dominant is ook goed, en je wordt een ervaring rijker.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

SaMuel
Bevlogen lid
Inlognaam: Samuel

Bericht Nummer: 46
Aangemeld: 10-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 12 oktober 2008 - 12:54 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

sub-ervaring voor een dominant



In het kader van deze discussie wil ik vertellen dat ik als dominant ook ervaring heb opgedaan in een sub-rol. Daarvan heb ik veel geleerd en meer begrip gekregen voor (de wensen van) een sub. Dat heeft mijn omgaan met subs verbeterd. Een ervaring die ik iedereen aan kan raden: de wereld eens van de andere kant bekijken.

SaMuel

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Lord Donck of Ar
Bevlogen lid
Inlognaam: Tharl

Bericht Nummer: 56
Aangemeld: 07-2006

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 13 oktober 2008 - 01:02 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Leren om te laten leren.



Tal aan de Meester/Masters
hey subjes/slavinnetjes en slaven

Maleah, Ergens in het verre verleden brachten de oudsten en wijze mannen iedereen van het dorp bijeen in categorieen van leeftijd, zeg maar van 5 tot 10 en van 11 tot 15 en van 16 tot 25jaar. Daar moest men bewijzen of men het in zich had om een dominant te zijn of een volgzame door wel bepaalde spelletjes en opdrachten, m.a.w of men een leider van een gilde(bvb orde van de jagers enz) zou kunnen worden of gewoon één iemand die gewoon de bevelen en raadgevingen volgde zonder zich vragen te stellen.
Zo gebeurd het ook bij de wolven, van jongsaf aan spelen ze een schijngevecht en hierdoor worden de latere verhoudingen binnen de roedel vast gelegd en deze zijn definitief!
Zo ook is dat in onze maatschappij, werkers, order gevers en zij die de ordergevers opdrachten geven en weer anderen die de opdrachten moeten controleren.

In een ver verleden, ik was nog heel jong en student aan de universiteit leerde ik een oudere man kennen die op bezoek kwam bij een studente om haar voor een kortere periode weer op het goede pad te brengen, en dit gebeurde door verbale standjes, maar ook door middel van straf, over de knie, straf zitten en vernederende opdrachten, hij was haar begeleider. Deze Meneer was een Duitse professor en hij heeft mij binnen geleid in het wereldje van BDSM, niet als zijn slaaf maar als mijn Mentor.
Toen al had ik enkele boeken gelezen van John Norman over de planeet Gor maar begreep er weinig van en het was voor mij niet meer of minder dan een science fiction boek, tot de Mentor mij vertelde dat er wel degelijk een stroming binnen het BDSM was die de boeken van John Norman gebruikte als leiddraad in hun belevingen.Hij vroeg mij of ik echt geinteresseerd was om dit verder le leren en uiteraard was ik hiermee akkoord en zo gebeurde het dat deze man, Duitser en professor mij als zijn leerling aanvaardde. Dit had wel als gevolg dat ik bij hem verantwoording schuldig was voor mijn doen en laten maar dat ik ook bij sommige van zijn begeleidingen aanwezig mocht zijn.
Later heb ik een jaartje vrijaf genomen van de lessen en ben met Hem meegegaan naar Australie waar wij samen ongeveer 10maanden in een Gor Gemeenschap hebben doorgebracht.
Dit was voor mij geen pretje omdat het een totale ommekeer was van mijn dagelijkse gewoontes, hier moest ik gehoorzamen aan Hem. Eén van zijn gezegdes was indien je niet voelt hoe het is om gedomineerd te worden dan kun je ook nooit iemand op absolute wijze domineren,indien je niet weet hoe een zweep aanvoelt kun je je ook niet inleven in de pijn van een sub/slavin die deze zweep moet ondergaan. En zo gebeurde hetdat ik als leerling dominant/meester alles moest ondergaan wat de slaven en slavinnen moesten ondergaan. Van vernedering tot straf van ontbering tot volgepropt te worden, van beloning tot zware straf alles heb ik moeten ondergaan en ondervinden.
Het resultaat was dat ik na 8maanden uit de handen van mijn Mentor en de gemeenschapsoudsten mijn Meester naam en titel heb ontvangen en die draag ik nu met fierheid en trots ter zijne nagedachtenis.
Lord Tharl of Ahr.
Wat ik met dit alles wil zeggen is dat ik niet zo geloof in switchen maar dat een ervaring aan de kant van een onderdanige zeer leerrijk is voor een dominant waar hij alleen maar beter door kan worden en zo zijn slaaf/slavin gelukkiger mee kan maken.
Ik groet iedereen hier en wens jullie allemaal een hele mooie week toe vol van prettige en minder prettige bdsm verrassingen.
Tal aan de Meester/Masters
gegroet aan de subjes en slavinnen/slaven.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

venus
Bevlogen lid
Inlognaam: Venus

Bericht Nummer: 46
Aangemeld: 11-2005

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 13 oktober 2008 - 10:12 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Switch



Hoi Maleah

In mijn relatie met John ben ik onderdanig en is hij de dominant. Ik zou het niet anders willen. Dat is ook de afspraak tussen hem en mij. Wanneer John een switch zou zijn dan zou ik geen relatie met hem kunnen hebben.

Voor mezelf maak ik onderscheid tussen een mannelijke of een vrouwelijke switch.
Met een mannelijke switch kan ik niets. Ik moet er, eerlijk gezegd, niet aan denken dat hij over mijn knie ligt en ik hem op zijn billen ga slaan. Met vrouwen heb ik geswitcht en daar vond ik het zelfs vrij natuurlijk om te doen.

Voordat ik John had ontmoet, ontmoette ik T. Hij vertelde mij dat hij mijn Begeleider wilde worden.
Afspraken gemaakt en onze eerste afspraak was echt leuk, gezellig en goed. Kortom ik bewaar daar mooie herinneringen aan. Toen kreeg ik een mailtje dat hij van mij graag een birthdayspanking wilde. Zijn mail verraste mij en riep weerstand op.
Ik kon hem daarna ook niet meer zien als mijn Begeleider en heb T ook niet meer gezien.

Mijn eerste ervaring met een mannelijke switch vond ik positief. Hij speelde een spel met mij en hij was de dominant. Ik kon er mee omgaan, omdat A) ik hem had leren kennen als sub, B) We elkaar graag mochten c) hij verder niets met mij had.

Ik weet ook niet of een Dominante switch meer inlevingsvermogen heeft dan een "gewone" dominant? Waarop is deze stelling (welke ik vaker gehoord heeft) gebaseerd?

Ik denk bovenal dat het vooral belangrijk is hoe de persoon zichzelf als switch ziet. Vindt hij/zij zich minder/anders Dominant/sub dan iemand die uitsluitend Dominant of sub is?

Liefs,

Venus

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Trotsky
Nieuw lid
Inlognaam: Trotsky

Bericht Nummer: 2
Aangemeld: 10-2008

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 21 oktober 2008 - 05:40 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Vooral hier



Hallo OTKMan,

Ik weet niet hoe het komt maar ergens kom je op me over als een beetje ongeduldig.
Oppassers kijken rustig hoe iets dat ze hebben opgestart zich ontwikkelt. Tenminste, dat zou ik doen. En deze discussie ontwikkelt zich nog, want er wordt nog gereageerd. Nou, dan moet je vooral stil blijven en het moois laten komen. De boel niet dichtslaan met je eindconclusies.
En dan je verhaal. Het is hier geen professionele site. Vrijwilligers doen hun werk in hun vrije tijd. Dat op zich lijkt me al een goede reden waarom je niet onmiddellijk kunt verlangen wat je wel graag zou willen.
Geduld is een schone zaak. Zeker op een site waar volgens mij meer dan de helft van de bewoners submissief is. Als er iets is dat een subje moet leren is het wel om geduldig te zijn.

Wat de discussie betreft: prachtig. Genuanceerd en werkelijk van alle kanten. Zo zag ik ze nog niet vaak hier en dat wil wat zeggen op een beschaafde site als deze, die ik al heel lang volg. Al heel lang.

Trotsky


Aanvulling: OTKman is verdwenen maar beklaagde zich over het feit dat de startster van de discussie niets meer van zich liet horen en dat een door hem in het Lab geplaatst verhaal maar geen reactie kreeg van de site-beheerders. Daar reageerde ik even op. En ach....misschien is die reactie ooit nog eens lezenswaardig voor iemand.





Een verzoek!


Deze site is bedoeld voor discussies/verhalen/vragen/weetjes die wat langer blijven staan.
We willen jullie daarom vragen:
  zorgvuldig te zijn in het opstellen van een reactie.
  kijk even naar de opmaak.
  corrigeer type- en spelfouten
      (een eenvoudige spellingscontrole verschijnt bij de voorbeeldweergave).
  en maak gebruik van de vele opmaak mogelijkheden.
  Echt: het is niet ingewikkeld.
  En wist je dat achter de   button een heleboel verschillende     zitten?


Plaats hieronder je Bericht
Je Onderwerp:

Vermeld hier onderwerp, of kopje, of samenvatting, of blikvanger van je bericht.
Je Bericht:
Gebruik Opmaakbuttons
Selecteer tekst en klik op de button
of: klik 1 maal voor begincode en nogmaals voor sluitcode
Voor uitleg van de buttons: glij er overheen met je muis
Vet Cursief Onderstrepen maak tekst heel klein maak tekst klein maak tekst groot maak tekst extra groot centreer maak een lijst met bullets maak een genummerde lijst
voorbeelden van de beschikbare fonts + instructie opmaak hulp: geeft uitgebreide uitleg -ook van diversen- plus extra mogelijkheden!
onderstaande buttons geven direct resultaat (selecteer dus geen tekst!):
een kop maken: vet + groot (geen tekst selecteren) plaats je e-mail adres (geen tekst selecteren) Maak een hyperlink (geen tekst selecteren) Voeg clipart plaatje toe (geen sluitcode!) trek een lijn (geen sluitcode) maak wit/spatie (geen sluitcode!) maak een dichte bullet (geen sluitcode!) maak een open bullet (geen sluitcode!) maak een vierkante bullet (geen sluitcode!) maak een een curren - een soort bullet (geen sluitcode!) maak het copyrightteken (geen sluitcode!) { voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!) } voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!)  ECHTE komma: voor gebruik BINNEN opmaakcode van een TABEL (geen sluitcode!)

Inlognaam: Gebruiksaanwijzing:
Geef je Inlognaam en Wachtwoord.
Aanmelden is verplicht, kostenloos en heel eenvoudig!
Maak gebruik van de vele opmaakbuttons hierboven!
Wachtwoord:
Opties: Je mag HTML opmaakcode in je bericht gebruiken
Activeer eventuele links in je bericht
Actie: