home
spankingforum.nl
smverhalen.nl
Spanking & Sm Forum

Forum:
Welkom
SpankingForum
SM Verhalen
Spanking Verhalen
Overzicht & Uitleg

Zoek op:
verhalen om mee te beginnen   om mee te beginnen
Goud! prachtige en milde verhalen, eerste keus van de Beheerder  prachtig en mild
Verhalen met heel bijzonders volgens de Beheerder - glij over het pictogram om te weten wat    bijzonder
  spanking verhalen
verhaal pictogram
schrijversnaam
uitgebreid zoeken

Nieuw:
Afgelopen Week
Afgelopen 2 Weken
Afgelopen Maand

Handig:
Aanmelden
Log In
Log Uit
Wijzig Profiel
Site-etiquette
FAQ: veelgestelde vragen

Aanbevolen:
Erobird Boekenwinkel

sm & spanking verhalen & forum

Welkom
Forum
Verhalen
Spanking
Verhalen
  Verhalen
Zoeken
Boekwinkel
Aanmelden
Log In  Log Uit
Spanking Forum » Spanking Discussies » Hoe harder hoe beter?
« Vorige Volgende »

Hoe harder hoe beter?

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Kitty
Bevlogen lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 52
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: 
Stemmen: 4 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 08 augustus 2006 - 04:24 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Is het voor een Dom aansprekender als een sub veel kan hebben?



Het valt mij op dat vooral beginnende subs zich nog al eens druk maken of ze wel genoeg kunnen hebben om interessant te zijn voor een Dom. Ik vind dit een onzinnige gedachte. Vaak toch wel gevoed door verhalen die ze horen onderling op de chat en zo. De een vertelt aan de ander waarmee en hoe hard ze met verschillende instrumenten heeft gekregen. Je hoort ook een Dom wel eens over een bepaalde sub zeggen: nou die kan veel hebben joh. Ik vraag me af of dit nu wel altijd het criterium moet zijn voor een aansprekende sub.

De reactie telt

Zelf ben ik van mening dat juist een sub die al reageert en ligt te draaien over je schoot als ze gewoon met de hand een pak op haar billen krijgt eigenlijk veel interessanter, dan een sub waarbij je een heel arsenaal aan instrumentarium uit de kast moet halen, om bij klap 200 met de houten paddel een keer een auwtje te horen. Ik weet niet of ik daarin nu de enige ben. Maar ik hou nu eenmaal het meeste van echt. En hoe kan het aansprekender zijn dan een subje voor straf over de knie te nemen haar billen te ontbloten en haar met de hand op haar billen te slaan, waarbij ze duidelijk laat merken dat dit toch echt wel behoorlijk zeer doet? Ik ga daarvoor.

Nu is het ook weer niet zo dat een sub die veel hebben kan, dus niet interessant voor me is. Dat ook niet. Maar ik merk dus bij mijn eigen sub, die best behoorlijk veel kan hebben, dat ook de klappen over de knie toch wel aankomen, en zo hoort het ook.

Onzekerheid van beginnende subs

Het idee dat bij subs, vooral beginnende, leeft dat ze vooral zoveel mogelijk moeten kunnen hebben, omdat ze anders vast een watje worden gevonden, maakt dat ze zich niet durven uiten als het pijn doet. Ze liggen zich vaak te verbijten en proberen zo min mogelijk te reageren omdat ze niet kleinzerig gevonden willen worden. Het is dus een duidelijk beeld dat ergens toch door gevoed wordt. Hoe komen ze anders aan dit idee?

Reacties als richtlijn voor de Dom

Voor een Dom is het erg lastig als een sub zich ligt te verbijten, als Dom ga je immers af op de reacties van je sub, om aan de hand daarvan te bepalen of het niet te hard is of teveel. Een sub die als een dooie alles ondergaat, geeft dus niet de juiste signalen af waar een Dom zich op kan richten, zich op moet richten.

Het allermooiste is het als een sub gewoon helemaal zichzelf kan zijn, zich niet druk maakt over wat de Dom wel zal vinden van haar, maar zich gewoon totaal los kan laten en over kan geven en daarbij gewoon ook de reacties kan toelaten die ze voelt.

Faken geeft verkeerde signalen af

Nu zijn er natuurlijk ook subs die van nature niet veel reactie geven, verbaal. Hier is ook niets mis mee, je hoeft tenslotte ook niet te gaan faken. Maar faken dat het je niets doet, is dus ook faken. Je met alle macht liggen verbijten omdat je vindt dat je stoer moet zijn, is net zo onecht en dus ook fake gedrag.

Ik heb een hekel aan alle vormen van onecht gedrag, ik wil de waarheid zien. Ik wil de sub zien in haar meest pure echtheid. En of dit nu al gillend bij de eerste klap is of stil tot aan het einde, dat maakt dan niet uit. Als het maar echt is en niet gespeeld.

Stil zijn als opdracht

Het kan wel een opdracht zijn. Bijvoorbeeld als je tegen een sub zegt die erg reageert, dat je haar niet wil horen, dan geef je haar dus de opdracht om het te verbijten, op die manier maak je het haar moeilijk. Dit is dan iets anders, dan doet ze haar best omdat jij het wil en niet omdat ze bang is wat je wel van haar zal denken. Dit is een groot verschil. Want als het goed is, het vertrouwen volledig, de overgave volledig, dan is een sub niet meer bezig zich af te vragen wat je van haar vindt en dat is dan de meest ideale situatie.

Volledig jezelf kunnen zijn, moet groeien

Een beginnende sub is zover nog niet. Het is heel moeilijk om bij een Dom de allereerste keren helemaal jezelf te zijn, een volledig vertrouwen te voelen en je volledig te kunnen overgeven. Je bent nog onzeker, je moet nog aan elkaar wennen, dat is logisch. Zoiets moet groeien. Gaandeweg groeit het vertrouwen en durf je jezelf te geven puur zoals je bent. Dit is wel de situatie waar je uiteindelijk wil komen.

Maar stap in ieder geval van het idee af dat je heel veel moet kunnen hebben om interessant te zijn, want dat is echt een onzinnig idee. Streef ernaar dat je jezelf kan en mag zijn, want dan pas zal het een relatie zijn, die is zoals hij moet zijn.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Rein
Bevlogen lid
Inlognaam: Rein

Bericht Nummer: 60
Aangemeld: 05-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 09 augustus 2006 - 10:44 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

eigen wensen en grezen vasthouden



Beste Kitty,
Ik ben nooit op het idee gekomen, dat een onderdanige zou kunnen “faken” door de pijn te verbijten.
Je hebt gelijk, dat we het liefst echt gedrag zien en de echte reactie en vooral –zoals je zegt=, dat de [beginnende] sub volledig vertrouwen voelt.

Dat een onderdanige veel kan incasseren, lijkt me niet het belangrijkste. Belangrijk is, dat beiden plezier of genoegen beleven en elkaar vertrouwen.

Ik kan niet overzien, hoe vaak het probleem zich voordoet dat je schetst, nl dat beginnende subs zich zorgen maken over de vraag of ze wel interessant genoeg zijn voor een dominant en dat ze daardoor over hun grenzen heen gaan.

Ik hoop, dat vooral beginnelingen de eigen en andermans grenzen van tevoren goed bespreken en in de gaten houden. Daarbij heb je baat bij het observeren van echte reacties, maar ook bij het afspreken van een codewoord.

Je eigen wensen en grenzen vooraf bedenken en vastleggen is een voorwaarde voor een goede bijeenkomst of relatie. Niemand hoeft zijn hoofd op hol te laten brengen door opmerkingen of gedachten als “een behoorlijke sub behoort dit en dat te kunnen ondergaan”.

Wensen verschillen, bij piano spelen, bij hardlopen en ook bij spanking; het is goed om dat te erkennen “bij jezelf te blijven”.
Groet
Rein

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Kitty
Bevlogen lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 68
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 09 augustus 2006 - 11:41 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

faken



Hoi Rein,

Het is zeker niet zo dat een sub tijdens een sessie zou faken en daardoor meer laat gebeuren dan ze aankan.

Ik bedoelde met die onzekerheid bij beginnende subs meer, dat ze denken niet interessant genoeg te zijn als ze al die verhalen horen van anderen wat die allemaal ondergaan en dan ging het over subs nog zonder rl ervaring. Ik kwam dat nog al eens tegen op de chat zeg maar. Dan gaven ze aan, oh dat durf ik allemaal niet hoor, en dan waren ze onzeker of ze dan nog wel leuk genoeg waren. Natuurlijk zorg je dat dat snel uit de wereld is om ze inderdaad te vertellen dat het zo niet werkt. Dit idee werd ook wel gevoed door sommige Dominanten die zaten te vertellen hoeveel hun sub allemaal wel kon hebben. Een beginnend subje nog zonder rl ervaring kan daar verkeerde conclusies aan verbinden. Die weten immers nog van niets. En dan is een bepaald idee snel gevormd.

En het verbijten van de pijn zou je eigenlijk geen bewust faken moeten noemen, dat is inderdaad niet zo goed door me verwoord. Het is meer toch een soort van terughoudendheid om je te laten gaan. Dat gaat ook vaak niet bewust. En dit is dus niet omdat ze dan meer aan willen kunnen.

Ik heb zelf ervaren dat ik bij een externe Dom me altijd heel stil hield. Ik was toen vrij onzeker hoe ik me moest gedragen, zeg maar. Durfde niet echt te reageren. Dit heeft alles met vertrouwen en goed kennen te maken. Als het gaandeweg steeds vertrouwder wordt dan durf je ook meer los te laten en toe te laten. Ik was ook vooral onzeker hoe die Dom zou reageren op emotie, of hij daar iets mee kon ook. En natuurlijk kwam dat ook omdat ik ook toen zeer beginnend was, en helemaal niet op de hoogte was hoe het allemaal werkte. Ook is er toen niet veel gepraat van te voren, wat natuurlijk wel had gemoeten. Nu weet ik dat ook allemaal. Vooral hoe het niet moet!

Bij mijn man heb ik er bijvoorbeeld geen enkele moeite mee om te huilen, en dit voelt zelfs heel goed. Bij een externe Dom heb ik dat echt (bijna) nooit gehad. Je diepste emotie tonen is ook iets dat je alleen maar kan en wil bij diegene waar je je helemaal mee vertrouwd en verbonden voelt.

Ik hoor dit ook wel van andere subs. Dat ze hun emotie pas toe laten als ze al langer een relatie hebben met hun Dom. Is het schaamte? Onzekerheid? Misschien wel. En hoe vertrouwder je wordt hoe minder schaamte en onzekerheid er is. Het is niet zo makkelijk om vanaf het allereerste begin helemaal jezelf te zijn, ook zoiets moet groeien.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Rots
Nieuw lid
Inlognaam: Rots

Bericht Nummer: 2
Aangemeld: 08-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 10 augustus 2006 - 06:07 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

vreemde titel



Een wat vreemde titel eingelijk... het gaat er m.i niet om pijn maar eerder om het gevoel.
Gevoel?? ja dus de innerlijke zielewereld, pijn doet het maar dat moet niet de drijfveer zijn.
Vooral vertrouwen en helderheid zijn alvast een pre, kan me zo voorstellen dat er evens mensen (subs) zijn die regels en geborgenheid zoeken en dat dan weer in relatie.
Als spanking het enige draagvlak of raakvlak is dan heb je niet erg veel wat iets goeds tot stand kan brengen en is het wel heel oppervlakkig.

mee eens?

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Janneman
Oppasser

Bericht Nummer: 167
Aangemeld: 03-2004


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 10 augustus 2006 - 11:53 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Emotie



Dag Kitty,

Weer kan ik het even niet laten. Je produceert zoveel en gaat zo hard dat het nauwelijks bij te benen is, maar soms zeg je dingen waarover ik eigenlijk toch wel iets wil zeggen. Bij al het andere hoef ik niets te zeggen want daar wordt hetgeen ik zou willen zeggen al door iemand anders verwoord.
Maar goed, emoties tonen. Wat ik zeg zou heel goed negatief kunnen lijken, maar zo is het niet bedoeld.

Ik denk dat we allemaal al op jonge leeftijd hebben geleerd dat het niet slim is al je emoties te tonen. Als je je daarmee namelijk buiten de groep plaatst (bijvoorbeeld omdat je de enige bent die huilt of bang is) dan kunnen andere kinderen keihard zijn.
Naarmate je ouder wordt is dat wat minder zwart-wit, maar nog wel degelijk een geldende wet. Alleen heet het dan 'de kat uit de boom kijken' of 'je gereserveerd opstellen'. Maar toch geldt beslist dat je 'je niet in de kaart moet laten kijken'.
Niet voor niets worden gezinsleden vaak de dupe van spanningen op het werk. Niet omdat zij er iets aan kunnen doen, maar omdat zij het dichtst bij je staan. En omdat zij het meeste van je emoties mogen zien, al zijn dat dan niet altijd de echte maar soms afgeleide.
Sommige mensen laten zelfs aan hun familie nog niet alles zien. Dat kan zijn omdat het binnenvetters zijn, maar ook omdat ze geleerd hebben dat hun familie er niet goed op reageert.

En daar gaat het om, om die reactie. Je wilt als je je emoties toont de juiste reactie zien. Spijt, medeleven, hulp, wat dan ook. Bij vreemden zul je die niet vaak krijgen, want ze kennen je immers niet. Mensen die je na staan zullen het beter doen.
Maar wel geldt wie een verkeerde reactie toont, die heeft wat van jou verloren. Noem het maar vertrouwen. En daarbij geldt natuurlijk dat een vreemde misschien direct heeft afgedaan en je naasten nog wel wat kansen krijgen.

Als je als subje voor je Meester(es) staat is dat alles nog tien maal uitvergroot. Je stelt je kwetsbaar op. Niet alleen lichamelijk sta je open en bloot (dat is een oerinstinct, hoe makkelijk je ook met naaktheid omgaat) maar ook geestelijk. Doe je dat bij een Dom die je niet kent? Welnee, dat heb je immers al lang geleerd dat dat niet slim is? Doe je dat bij een echte Dom, die je door en door hebt leren kennen, die je kunt vertrouwen, waarvan je weet dat hij alleen maar dat zal doen wat goed voor je is en niet wat hij toevallig leuk vindt op dat moment? Natuurlijk doe je dat alleen bij die Dom.

En ik zou er nog wel iets aan durven toevoegen, een beetje in het licht van de andere discussie op dit moment. Stel dat je een partner hebt, maar die wil geen BDSM. Stel je hebt ook een Meester(es), die je al jaren kent en je partner weet ervan. Alles is goed in harmonie. Dan zou het wel eens heel goed kunnen zijn dat die Meester(es) je veel beter kent dan die partner waarmee je heel wat meer jaren hebt gedeeld. In elk geval kent hij of zij heel wat van jouw emoties vele malen intenser.

Janneman


Fantasie is belangrijker dan kennis - Albert Einstein

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Kitty
Bevlogen lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 71
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 10 augustus 2006 - 02:32 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

mee eens



Hoi Janneman,

Hier kan ik het alleen maar helemaal mee eens zijn. Emoties tonen is moeilijk inderdaad. Maar het is daarom juist ook zo mooi als je gaandeweg je sub steeds meer zichzelf ziet worden, steeds meer vertrouwd met je raakt, zodat ze dit los kan laten, het durft haar emoties te tonen. Dit is denk ik ook geen keuze maar een groeiproces. Steeds meer zekerheid, steeds meer vertrouwen. En ja, ik geloof zeker dan een Dom meer en intenser met die emoties te maken kan krijgen dan een partner waar je geen D/s of zoiets mee hebt.

Ook zelf heb ik dat in mijn eigen relatie ervaren. 24 jaar samen, en prima, niets mis mee. Maar het intense kennen, het emotioneel zo ontzettend verbonden zijn, kwam inderdaad pas nadat we het bdsm-pad opgingen.

Het maakt een sub ook extra kwetsbaar. Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk dat een Dom doorheeft wat het doet met haar. (of hem natuurlijk, ik spreek vooral over haar omdat ik een vrouwelijk sub heb, maar dit geldt natuurlijk evenzeer andersom).

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Janneman
Oppasser

Bericht Nummer: 168
Aangemeld: 03-2004


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 10 augustus 2006 - 03:10 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Goed



Eigenlijk, Kitty, is het nog veel belangrijker dat subjes leren het kaf van het koren te scheiden. Daarom was wat jij deze week schreef ook zo verschrikkelijk belangrijk.

Weet je, vroeger, toen ik me in deze wereld begon te verdiepen, heb ik wel eens geprobeerd met een Dom in contact te komen. Niet als subje wel te verstaan, maar als iemand die graag Dom wilde worden. Dat is me nooit gelukt. Toen begreep ik dat niet, maar nu maar al te goed. Dom kun je niet worden, dat ben je. Natuurlijk kun je wat ervaringen en technieken uitwisselen, maar het wezenlijke moet je hebben.
Dom zijn heeft niets met schreeuwen te maken. Niets met alleen maar vernederen. Niets met alleen maar slaan. Niets met geweld.
Ja, zelfs niets met sex. Toen ik dat voor het eerst hoorde heb ik de boodschapper smakelijk uitgelachen. Jazeker, een bloot meiske voor je ter beschikking, maar neeeeuuuuh, dat heeft niets met sex te maken. Geloof je het zelf?
Jazeker geloof ik dat. Want dat meiske is er niet voor de Dom, de Dom is er voor haar. Het gaat om hįįr emoties en om hįįr verlangens. Daar speel je mee als Dom. En belangrijk is daarbij alleen maar dat het voor haar iets oplevert, iets waar zij mee verder kan.
En natuurlijk is het spel daarbij belangrijk. Want daarin zit het onverwachte. Zij weet niet wat er gaat komen en wanneer. Maar als het goed is weet ze één ding zeker: dat het goed is.


Janneman


PS Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat een Dom niet ook eens zijn pretje mag hebben......
PS2 Met dank aan hen die tot deze inzichten hebben bijgedragen.


Fantasie is belangrijker dan kennis - Albert Einstein

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Kitty
Bevlogen lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 72
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 10 augustus 2006 - 04:20 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Er zijn voor de sub



Dat is nu precies Janneman wat je er als Dom uithaalt, haar genoegen. Dat zij het naar haar zin heeft. In principe voel ik me als Dom in haar dienst staan. Mijn grote streven is het voor haar zo goed mogelijk te maken. En dat je haar domineert en aanspreekt op zaken, is ook vooral omdat dat haar aanspreekt. En natuurlijk spreekt je dat zelf ook aan.

Dat veel dominanten geen subs vinden heeft denk ik ook niet zozeer te maken met het feit dat er te weinig subs zijn, maar dat er zo weinig Doms zijn met de juiste intentie en dat voelt een sub. Die zoekt ook naar de juiste Dom die er voor haar is. Dus een Dom die al begint met ik zoek en wil en eis en ik heb weinig tijd voor contact tussendoor, die zal niet snel een sub vinden. Ik leer de mensen ook liever eerst kennen als mens, wie ben jij, hoe denk jij over bepaalde zaken. En jezelf ook eerst leren kennen als mens en niet zozeer meteen als Dom, levert ook vaak meer op.

Een Dom die meteen komt met ik kan het je naar de zin maken, en niet meer laat horen dan leeftijd, en triggers, zou het voor mij ook zeker niet doen. Ik zou dan willen weten en wie ben jij dan? Een Dom die in een advertentie ook aangeeft hoe hij in het leven staat, wat voor werk hij doet, wat zijn hobby's zijn. Kortom gewone menselijke zaken geeft. En zich ook kwetsbaar durft op te stellen, die vind ik interessant. D/s is maar een onderdeel van iemands persoonlijkheid, en ik ben ook geinteresseerd in de rest van die persoonlijkheid.

Daarom hebben we het op de chat ook over heel veel meer dingen dan spanking of bdsm alleen. Ook gewoon over hoe was je vakantie, en hoe was het op je werk. En nog veel meer algemeenheden. Ik ben ook in haar geinteresseerd als persoon en dat gaat buiten het subzijn om. Vaak zoeken vrouwen vooral iemand die geinteresseerd is in haar ook in die zaken die buiten haar subzijn liggen. En niet zozeer iemand alleen maar om de beleving in te vullen. Of misschien juist wel, want beleving is gewoon heel wat meer dan geconcentreerd op het spel alleen.

Mensen raken ook geinteresseerd in de persoon die je bent en niet zozeer in de Dom die je bent. Hoewel ook dat een belangrijke rol speelt maar meer als een onderdeel van het geheel. Dat is in ieder geval mijn ervaring. En je hebt zeker gelijk met je opmerking dat je een Dom bent en niet kan worden of spelen. Daar prik je al helemaal snel doorheen. Je hebt als je bent wie je bent, helemaal niet zoveel nodig om mensen aan te spreken.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Porthos
Beginnend lid
Inlognaam: Porthos

Bericht Nummer: 10
Aangemeld: 07-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 10 augustus 2006 - 04:49 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

De handschoen opgenomen....



Kitty: Dat veel dominanten geen subs vinden heeft denk ik ook niet zozeer te maken met het feit dat er te weinig subs zijn, maar dat er zo weinig Doms zijn met de juiste intentie en dat voelt een sub.

Porthos: OK: hier staat mijn advertentie.
*************************************************************
Meester zoekt sub/slavin om op te leiden

Vroeger dacht je misschien wel dat die onderdanige gevoelens onderdrukt moesten
worden. Dat is echter helemaal niet nodig. Mensen die in BDSM zijn
geļnteresseerd zijn uniek want zij weten met hun eigen gevoelens om te gaan.

Het is de behoefte van de slavin om te pogen haar Meester in alles te behagen en
de behoefte van de Meester om haar te leren de weg naar dat succes te vinden.
Waar slavin en sub niet steeds hetzelfde hoeven te betekenen (vernedering en
pijn hoeven immers niet steeds samen te gaan) is het in jouw geval vooral
belangrijk om te ontdekken waarheen jouw persoonlijke pad leidt. Vanzelfsprekend
dienen mislukkingen van de slavin te worden bestraft, maar dat is een straf uit
liefde voor de slavin. De Meester steunt haar immers in haar streven, al dient
hij streng toe te zien op correcte uitvoering van zijn opdrachten. Dat vóór die
tijd uitgebreid contact is geweest om elkaar te leren kennen en vooral ook
wederzijds te leren vertrouwen is vanzelfsprekend.
*************************************************************

Nu hoor ik graag van jou wat daar fout aan is.....

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Kitty
Bevlogen lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 74
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 10 augustus 2006 - 05:16 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

reactie op advertentie



Ok Parthos,

Deze advertentie zou mij dus niet aanspreken. Waarom niet? Hij onderscheidt zich nauwelijks van vele andere advertenties. Als je een advertentie plaatst en succes wil hebben, dan moet je zorgen dat net jouw advertentie eruit springt boven al die anderen. En dat doet deze niet, dit is er een van 13 in een dozijn. Dit zeg ik puur omdat je er om vraagt wat ik er van vind.

Wat mis ik vooral in deze advertentie. Wat ik heel erg mis is, wie ben jij. Iets persoonlijks dus. Dit is een advertentie van zomaar een Meester, die een subje zoekt. En wat je erin schrijft is wel de goede opstelling, maar dat weet een sub wel, velen verwoorden best wel goed wat de bedoeling is.

De behoefte een Meester te behagen, ja dat hebben veel subs. (wie is deze Meester?)

Je persoonlijke pad ontdekken (ja maar met wie precies?)

En natuurlijk geef je aan dat je elkaar beter wil leren kennen, in de loop van de tijd of per email. Maar wat maakt nu dat ze net deze advertentie er boven al die anderen uitpikt? Waarom zou ze nu precies jou beter willen leren kennen? Dat zie ik niet zo hier.

Als je meer over jezelf had verteld. Wie jij bent, en dan meer dan ik ben een Meester en ik zoek een sub. Dan heb je echt veel meer kans dat een vrouw je interessant vindt.

Als advertenties schaars zijn, en Dominanten haast niet te vinden, zal deze advertentie zeker wel voldoen. Maar helaas is dat niet zo.

Dit lijkt meer op een artikeltje hoe een Meester en sub tegenover elkaar horen te staan. Het zegt totaal niets over jou als persoon. En dat willen we nu juist zo heel graag lezen. Wie ben jij.

Het is net als een sollicitatie brief op een zeer gewilde baan. Waarom pikt men dan net jouw brief eruit, boven die van anderen. Omdat er net die elementen inzitten die eruit springen.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Porthos
Lid
Inlognaam: Porthos

Bericht Nummer: 11
Aangemeld: 07-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 10 augustus 2006 - 06:50 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Dankdankdank !



Dag Kitty,

Kijk, hier heb ik wat aan ! Dank voor het uitvoerige commentaar. Dat is natuurlijk altijd het probleem met advertenties: de beste marketeer wint - en marketing is mijn vak niet....

Maar met jouw tips moet er wat beters van te maken zijn. Schrķjven kan ik immers wél.

Grtz,

Porthos.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

sirsant
Lid
Inlognaam: Sirsant

Bericht Nummer: 13
Aangemeld: 04-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 14 augustus 2006 - 01:26 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

re: Hoe harder hoe beter?



Laat ik voor op stellen dat ik een echt spanking fan ben.

Maar niet van harder hoe beter.

Niet van boet en blauw, maar zou als in het in frans zo mooie klinkt “rouge”

Maar wat ik mist, is het hele scala van bdsm.

( even zonder sex)

Uit boeken, en films komt krijg je die fantasie.

De vele soorten van vernedering.

Exhibitionism

Obedience Training

Housework

Face Slapping

Medical Play

Pony/Puppy Roleplay

Serving as a Maid/Butler

Uniforms ("pyjama-fetish". van monique )


Ik vond bijv. een stukje over stilte,wat dat doen met een sub.

Een meesteres vertelde me eens het volgende. Ze had haar bottom vastgebonden en geblinddoekt zodat deze niet meer kon zien en bewegen en de enige communicatie ging via het gehoor. Vervolgens kreeg de bottom een metronoom naast het hoofd, een rustig tikkend apparaat vergelijkbaar met een wekker die wat te hard tikt. Als je zorgt dat er geen ander geluid is dan die metronoom, doet de bottom niets anders dan naar de tikken luisteren. De meesteres vertelde hoe ze nu stiekem het tempo van de metronoom veranderde, heel voorzichtig. De bottom wist niet dat het tempo werd veranderd en bleef dus vasthouden aan het tempo van de tikken als houvast voor het verloop van de tijd. De tijd ging dus als het ware steeds sneller. Dat effect kun je als top op een aantal manieren gebruiken. Als je bottom heel lang vastgebonden wil zijn en jij hebt niet zoveel tijd, dan kun je de tijd lekker uitrekken door de metronoom stiekem sneller te laten lopen. Als jij daarentegen het spel lekker lang wilt laten duren en je bent bang dat de bottom er genoeg van krijgt, dan laat je de metronoom langzamer tikken. En als het je er om gaat de effecten te zien van dit manipuleren van je bottom, dan kun je na een tijdje de bottom losmaken en de blinddoek verwijderen terwijl de metronoom blijft tikken. Geniet van de verwarring die dit bij de bottom geeft. kwetsbaar. Zorg er na afloop voor dat de bottom heel veel tijden aandacht krijgt om weer tot zichzelf te komen en zich weer aan de buitenwereld aan te passen.

Dit vond ik ook echt bijzonder onder deel van bdsm.

Ik neem toch aan dat verschillende sub elk hun eigen voor keer hebben.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Nathasha
Actief lid
Inlognaam: Nathasha

Bericht Nummer: 22
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 14 augustus 2006 - 01:29 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Uitdagen en Pijngrenzen



Beste Kitty,

Ik kan me voorstellen dat het als Dom leuker is om de sub meteen te zien reageren, en zo te ontdekken wat de grenzen zijn. Maar als sub is het ook leuk om de dom uit te dagen over je eigen grenzen te gaan, door juist niet te reageren. Dat wat jij als faken beschouwd zou ook best vaak uitdagen kunnen zijn. Juist de pijn verbijten om de dom uit te dagen verder te gaan.
Daarnaast is het voor beginnende subs best moeilijk om de volledige controle uit handen te geven, dus het emotionele aspect van het punt waarop de sub aangeeft dat "dit" de grens over gaat kan best moeilijk om toe te geven zijn. Door niet aan te geven dat het pijn doet probeert een sub vaak nog net even een beetje controle vast te houden.
Ik denk persoonlijk dat een dom mischien ook het beste zou kunnen zeggen van te voren tegen een sub: "dat als hij/zij zich "groot" houdt, dat het heel moeilijk wordt om grenzen te bepalen"

Tevens kan het zo zijn dat mensen echt zo'n enorm hoge pijngrens hebben. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar caningcompetitions. Waarbij "subs" soms wel 200 slagen met de cane achterelkaar incaseren en nog geen kik geven.

Ik denk dat grenzen ontdekken, maar ook grenzen aangeven mischien qua overgave het zwaarste aspect kan zijn in een sub-dom relatie.

Greetz
Nathasha

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Kitty
Bevlogen lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 86
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 14 augustus 2006 - 02:31 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

grenzen ontdekken



Hoi Nathasha,

Voor mij is het inderdaad het mooiste als je als Dom en sub zo op elkaar bent ingespeeld, dat je weet waar de grenzen liggen. En de reacties zo natuurlijk mogelijk komen. Dan kan je hier mee spelen. Ik heb zelf gemerkt dat hoe beter ik mijn sub ken, als mens en als sub, hoe rijker de relatie wordt. Als een sub het idee heeft dat ze zich totaal kan geven, vol van vertrouwen, zonder bang te zijn dat je geen rekening houdt met haar grenzen, dan heb je volgens mij het meest ideale bereikt. Voor het zover is, is het aftasten, ook dit is spannend en aansprekend, maar geeft ook onzekerheid aan beide kanten in het begin, dit kan, wat mij betreft, ook remmend werken. Ik voel me als Dom geheel in dienst staan van de sub. Als zij het naar haar zin heeft, heb ik dat ook. Als zij achteraf mailt dat ze het geweldig vond, is het voor mij een goede beleving geweest. Ook vind ik het heel prettig als ze aangeeft, dat iets niet helemaal fijn was. Dit kan ook de bedoeling zijn geweest, ook niets mis mee. Als het in het geheel maar goed voelt. Het spelen met gevoelens is wat het voor mij zo aansprekend maakt om Dom te zijn. En spelen met gevoelens, is zowel lichamelijk als geestelijk, dit zie ik niet los van elkaar. Haar raken in haar hoofd, is voor mij net zo belangrijk, misschien zelfs belangrijker, dan haar raken fysiek.

Nu heb ik zelf gelukkig nog nooit meegemaakt dat iets totaal verkeerd is overgekomen, dit komt misschien omdat ik stapje voor stapje en uiterst voorzichtig haar gevoelens heb ontdekt en haar grenzen heb onderzocht. Een sub hoeft die grenzen ook niet altijd verbaal aan te geven. Door geheel geconcentreerd te zijn op je sub, kun je zelfs nonverbaal haar reacties peilen. En daarbij is het voor mij nooit een rem geweest, om zeker in het begin, zelfs tijdens een sessie feedback te vragen. Je hebt maar te doen, kwam zeker in het begin in mijn lijstje niet voor. Dat kan in mijn opinie pas, als je weet wat haar aanspreekt en hoe je het ervaart. Als je alleen nog maar mailcontact heb gehad, en de sub is beginnend zonder rl ervaring, dan ben ik ook uiterst voorzichtig met wat zij aangeeft aansprekend te vinden, hier hou ik zeker ook rekening met fantasie en werkelijkheid, het komt namelijk ook voor dat haar dingen heel spannend lijken en in rl heel anders is, dus ik blijf altijd voorzichtig aftasten al zou ze zeggen het lijkt me heel geweldig om hard met een zweep te krijgen. Zolang ze dit niet in het echt heeft meegemaakt, weet je ook niet of dit echt zo is. Het kan wel eens tegenvallen namelijk. Dus ik zou nooit zomaar van alles doen omdat ze dat aangaf, en dan achteraf zeggen: maar dit wilde je toch? Het geeft alleen dan een basis van wat haar fantasie is, en natuurlijk ben ik dan bereid om dit af te tasten, het te benaderen, het proberen in te vullen, maar alles met constant rekening houden met hoe ze het ervaart als het echt gebeurt. Zo groei je samen naar een beleving die voor beide ideaal is. Niet alleen een sub groeit, maar ook een Dom.

En een andere sub, geeft ook weer een andere beleving, niemand is namelijk hetzelfde. Als het een maar met het ander blijft klikken. Zaken voor de sub invullen die buiten je eigen beleving gaan, is ook niet altijd mogelijk, of aansprekend. Het is altijd iets van twee, waar twee mensen toch het nodige uithalen. Eenzijdig behoefte invullen, werkt niet, ook dit heb ik wel ervaren. En ook dit werkt naar beide kanten.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Nathasha
Actief lid
Inlognaam: Nathasha

Bericht Nummer: 23
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 14 augustus 2006 - 02:47 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Bijna advertentie ;-)



Hoi Kitty,

Mijn bewondering heb je zeker voor de manier waarop je, jezelf kunt verplaatsen in de gevoelens van je subs. Ik zou bijna gaan nadenken over vrouwelijke dom's

Greetz
Nathasha

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Kitty
Bevlogen lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 87
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 14 augustus 2006 - 02:54 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

zowel Dom als sub



Hoi Nathasha,

Hier wil ik zeker geen lans breken voor de switsh, maar ik denk dat het invoelen, zeker ook te maken heeft met het feit dat ik de gevoelens van een sub goed ken, omdat ik zelf ook als sub ervaring heb. Ik denk zelf dat het qua invoelingsvermogen een grote pre is. En ook het feit dat ik vrouw ben, zal meespelen. Een vrouw voelt een vrouw nu eenmaal goed aan. Daarbij wil ik zeker de mannen niet tekort doen, maar op het emotionele vlak staan vrouwen nu eenmaal wat opener dan mannen.

Ik hoop niet dat ik nu het hele manvolk over me heen krijg met tegenwerpingen. Hoewel, het mag best hoor

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Porthos
Lid
Inlognaam: Porthos

Bericht Nummer: 14
Aangemeld: 07-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 14 augustus 2006 - 03:15 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Het is beter te geven dan te ontvangen ;-))



Vrouwen zijn anders dan mannen. Gelukkig maar ! Mannen komen van Mars en zijn wat rationeler, vrouwen komen van Venus en zijn wat gevoeliger. Ik vraag mij af, of het feit dat vrouwelijke hersenen een veel groter deel beschikbaar hebben voor verbale communicatie dan mannelijke hersenen daar misschien nog iets mee te maken heeft. Om op de post van Kitty terug te komen: vaak heeft het ook iets te maken met communicatie. Als iemand zegt: "Je mag mij best veel pijn doen, hoor !" is dat geen "meetbare" indicatie van de pijngrens. De sub kan bedoelen: ik heb mezelf wel eens heel voorzichtig een klein beetje met een speld gestoken, terwijl de Dom aanneemt: slechts het met gloeiende tangen uitrukken van stukken vlees gaat mij iets te ver. Los van de hopelijk begrepen ironische overdrijving (ik ben zelf niet zo'n fan van gloeiende tangen - stel je voor dat ik mijn handen brandt ?) is de boodschap denk ik wel duidelijk. Daarom is die houding van Kitty (maakt niet uit wat je zegt, ik houd het zélf in de gaten) ook zo verstandig. Trouwens: wie is er nou eigenlijk de baas ?! (;-))

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Kitty
Bevlogen lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 88
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 14 augustus 2006 - 03:21 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

De baas



De Dom, Porthos, de Dom is de baas, maaaaaaar bij de gratie van de sub, anders valt er helemaal niets te bazen.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Porthos
Lid
Inlognaam: Porthos

Bericht Nummer: 15
Aangemeld: 07-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 14 augustus 2006 - 08:59 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Smiletje niet gezien ?



Maar Kitty, er stond toch een smiletje ? Misschien moet je nog wennen aan mijn schrijfstijl - soms overdrijvend, soms understatend (understetend ?), maar mijn slotzin was echt niet serieus bedoeld....

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

Kitty
Bevlogen lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 89
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 14 augustus 2006 - 10:28 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

serieus



Ha die Porthos,

Dat had ik ook geen moment gedacht, en daarom reageerde ik ook niet serieus, maar zal dus ook mijn smiletje voortaan niet vergeten

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

sirsant
Lid
Inlognaam: Sirsant

Bericht Nummer: 16
Aangemeld: 04-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 01 september 2006 - 01:15 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

De lucht klaart op



Een goede Spanking "klaart de lucht zou lekker op""

Bij een goed rollen spel ( wat je voortijdig goed afspreekt ) komen er tranen en emotie vrij.
Het is duidelijk dat je het niet elke dag kan spelen.

Ik bedoel ook niet met gehavende billen.

Maar toch wel geleidelijk vuur rode billen die in brand staan, de tranen rollen over je wangen.
De ontlading die je samen mee maakt, de emotie die vrij komen.

Daar na klaart de lucht op, je word liefde vol gesust.

Je kan er weer een poosje tegen.

De wereld lijkt dan weer zou anders.

Na een poosje als je weer het gevoel heb, bel je weer op.
Je voelt dan in het gesprek of er behoeften is.
Samen maken we ons er klaar.

Zal de lucht weer op klaren


Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

liefke
Nieuw lid
Inlognaam: Liefke

Bericht Nummer: 2
Aangemeld: 03-2007


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 22 maart 2007 - 03:04 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

over stukje emoties van Kitty en Jannenman



Kitty,
Ik sta helemaal achter je meningen. Ik ben beginnend subke en begrijp heel goed wat je bedoelt met dat faken. In begin heb ik me ook veel groter, en sterker voorgedaan dan ik was en het was zelfs zover gekomen dat ik opeens naar adem moest snakken en bijna flauwviel van de pijn...
Nu heb ik geleerd dat gevoelens laten zien, veel leuker kan zijn. Ik ben nogal gesloten ergens, maar heb er behoefte aan om ze te uiten.
En natuurlijk doe je dat ook niet zomaar zoals Jannenman zei. Het is niet simpel om een goede Dom te vinden... en dan ook nog een Dom die je volledig kan vertrouwen en je goed bij kan voelen. Mijn zoektocht is nog niet volledig voorbij.
Wel heb ik mijn hartje bij ene... en die naar mijn gevoel me ook goed begrijpt.
Maar zoals gezegd, ga je niet van eerste keer alles blootleggen he.

Vriendelijke groetjes

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiėren!)

subje
Lid
Inlognaam: Subje

Bericht Nummer: 14
Aangemeld: 06-2007

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zaterdag 18 oktober 2008 - 12:26 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

grenzen



Of het voor een Dom beter is dat een sub veel kan hebben, hangt volgens mij ook af van de Dom. De Dom moet geduld hebben en respect voor de grenzen van de sub, en moet hij er ook genoeg tijd in steken op alles op te bouwen en eventueel de grenzen van de sub te verleggen .


Een verzoek!


Deze site is bedoeld voor discussies/verhalen/vragen/weetjes die wat langer blijven staan.
We willen jullie daarom vragen:
  zorgvuldig te zijn in het opstellen van een reactie.
  kijk even naar de opmaak.
  corrigeer type- en spelfouten
      (een eenvoudige spellingscontrole verschijnt bij de voorbeeldweergave).
  en maak gebruik van de vele opmaak mogelijkheden.
  Echt: het is niet ingewikkeld.
  En wist je dat achter de   button een heleboel verschillende     zitten?


Plaats hieronder je Bericht
Je Onderwerp:

Vermeld hier onderwerp, of kopje, of samenvatting, of blikvanger van je bericht.
Je Bericht:
Gebruik Opmaakbuttons
Selecteer tekst en klik op de button
of: klik 1 maal voor begincode en nogmaals voor sluitcode
Voor uitleg van de buttons: glij er overheen met je muis
Vet Cursief Onderstrepen maak tekst heel klein maak tekst klein maak tekst groot maak tekst extra groot centreer maak een lijst met bullets maak een genummerde lijst
voorbeelden van de beschikbare fonts + instructie opmaak hulp: geeft uitgebreide uitleg -ook van diversen- plus extra mogelijkheden!
onderstaande buttons geven direct resultaat (selecteer dus geen tekst!):
een kop maken: vet + groot (geen tekst selecteren) plaats je e-mail adres (geen tekst selecteren) Maak een hyperlink (geen tekst selecteren) Voeg clipart plaatje toe (geen sluitcode!) trek een lijn (geen sluitcode) maak wit/spatie (geen sluitcode!) maak een dichte bullet (geen sluitcode!) maak een open bullet (geen sluitcode!) maak een vierkante bullet (geen sluitcode!) maak een een curren - een soort bullet (geen sluitcode!) maak het copyrightteken (geen sluitcode!) { voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!) } voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!)  ECHTE komma: voor gebruik BINNEN opmaakcode van een TABEL (geen sluitcode!)

Inlognaam: Gebruiksaanwijzing:
Geef je Inlognaam en Wachtwoord.
Aanmelden is verplicht, kostenloos en heel eenvoudig!
Maak gebruik van de vele opmaakbuttons hierboven!
Wachtwoord:
Opties: Je mag HTML opmaakcode in je bericht gebruiken
Activeer eventuele links in je bericht
Actie: