home
spankingforum.nl
smverhalen.nl
Spanking & Sm Forum

Forum:
Welkom
SpankingForum
SM Verhalen
Spanking Verhalen
Overzicht & Uitleg

Zoek op:
verhalen om mee te beginnen   om mee te beginnen
Goud! prachtige en milde verhalen, eerste keus van de Beheerder  prachtig en mild
Verhalen met heel bijzonders volgens de Beheerder - glij over het pictogram om te weten wat    bijzonder
  spanking verhalen
verhaal pictogram
schrijversnaam
uitgebreid zoeken

Nieuw:
Afgelopen Week
Afgelopen 2 Weken
Afgelopen Maand

Handig:
Aanmelden
Log In
Log Uit
Wijzig Profiel
Site-etiquette
FAQ: veelgestelde vragen

Aanbevolen:
Erobird Boekenwinkel

sm & spanking verhalen & forum

Welkom
Forum
Verhalen
Spanking
Verhalen
  Verhalen
Zoeken
Boekwinkel
Aanmelden
Log In  Log Uit

Partner

Kun je een een liefdesrelatie krijgen
met iemand die je eerst hebt leren kennen als Meester?

dat is in het kort de vraag van Groentje

waaruit natuurlijk ook de vraag volgt:
Kun je een een liefdesrelatie krijgen
met iemand die je eerst hebt leren kennen als Slavin/Subje

En is de volgende vraag dan niet even legitiem:
kun je wel een een sm-relatie krijgen
met iemand met wie je al een liefdesrelatie hebt?


Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Groentje
Actief lid
Inlognaam: Groentje

Bericht Nummer: 29
Aangemeld: 01-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 28 mei 2006 - 11:22 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Kan een liefdesrelatie voortkomen uit een Meester/sub relatie?



Dag wijze lezers

Ik wilde niet zozeer beginnen met een mening als wel met een vraag. Ik merk namelijk dat het horen van andermans mening mij helpt in het vormen van mijn eigen mening.
Mijn vraag is:
Denk je/Denken jullie dat het mogelijk is om een liefdesrelatie te krijgen met iemand die je eerst hebt leren kennen puur als Meester?

Dit is een hele praktische vraag. Er zijn genoeg mensen die alleenstaand zijn en op zoek zijn naar een relatie. En ik weet uit ervaring dat je niet direkt bij het eerste afspraakje al gaat vragen wat hij ervan vindt om je over de knie te leggen (ik in ieder geval niet hahaha). Je kan dan eerst de relatie aan gaan en later pas kijken of je partner ervan houdt (met het gevaar dat hij je heel raar aankijkt of het helemaal niet prettig vindt).
Nu zijn er ook genoeg mensen die een relatie beginnen waarin de nadruk in eerste instantie ligt op de Meester-sub relatie. Maar stel nou dat die relatie zo goed klikt dat je eigenlijk wel verder wil met die Meester? Is het dan nog wel mogelijk om een 'normale' relatie ernaast te hebben als de regels in omgang al zo duidelijk zijn gedefinieerd?
Nu hoor ik in gedachte al mensen protesteren: "Je hebt voor het sm-spel toch gewoon overleg als twee volwassenen?" Natuurlijk is dat waar maar ergens achter in mijn hoofd blijft een twijfel knagen dat als de rollen eenmaal zijn verdeeld...

En daar komen jullie dus in beeld.
Wie wil zijn/haar mening (dan wel ervaring) eens laten horen om me te helpen met deze breinbreker?

Liefs Groentje

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

venus
Beginnend lid
Inlognaam: Venus

Bericht Nummer: 8
Aangemeld: 11-2005

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 29 mei 2006 - 06:47 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Re: Partner



Goedemorgen Groentje

Je vraag houdt mij bezig :-)
Ik heb er geen ervaring mee.
Ik denk dat een (liefdes)relatie zich ontwikkelt zoals het ontwikkelt.
Stel je wordt verliefd op je Meester en v.v. Raak je dan verliefd op hem omdat hij je Meester is?
Raakt hij verliefd op jou omdat je zijn sub/slavin bent?
Raak je verliefd op de ontstane situatie?
Dit zijn de eerste vragen die in mij opkomen.

Aan de andere kant denk ik dat, wanneer er wederzijdse liefde in het spel komt, de situatie als vanzelf veranderd. Of is dat te naïef gedacht? Het lijkt mij dat er dan over andere zaken gesproken/besproken wordt. Het gaat er dan ook om hoe een ieder invulling wilt geven aan een liefdesrelatie? En daarover zal je dan moeten praten.

Een fijne dag.

Liefs Venus

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Marny
Bevlogen lid
Inlognaam: Marny

Bericht Nummer: 160
Aangemeld: 06-2004


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 30 mei 2006 - 03:29 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

knikkende knieën



Dag lieve Groentje,

Ik ben dan wel geen 'wijze' lezer, maar een lezer ben ik wel. Met terughoudendheid wil een een antwoord geven op je vraag of het mogelijk is een liefdesrelatie te krijgen met iemand die je eerst leert kennen als meester.
Ik zeg met nadruk terughoudendheid, want ik kan alleen ervaringen delen die ik in mijn naaste omgeving meemaak.

Is het mogelijk? : ja.

Het is net zoals met gewone liefde heel goed mogelijk dat je een meester ontmoet waar je niet alleen op sm-gebied alles voor over hebt, maar waar je na verloop van tijd ook heerlijk verliefd op kan worden. En geloof me als ik zeg dat je heus niet gaat zitten twijfelen of je nu echt van de man houdt of van de meester. Die grenzen voel je vanzelf aan. Als je ook in je dagelijkse routine op een fantastische manier met de man om kan gaan, dan weet je dat je de hoofdprijs hebt gevonden.

Kan het stand houden? : ja.

Net zoals in een normale relatie zal je moeite moeten doen om elke dag je partner te laten zien dat je van hem houdt. In een sm-relatie is dat alleen iets extremer.
Ik hebt gemerkt dat in een sm-relatie veel meer gepraat wordt dan in menig normale relatie. Sm-relaties die gebaseerd zijn op wederzijdse liefde, houden vaak veel langer stand.

Waarom stranden dan toch zo veel sm-relaties? Omdat, net zoals in het gewone leven, je de verkeerde partner ontmoet, op het verkeerde moment of op de verkeerde plaats.
Een sm-relatie die alleen gebaseerd is op de wensen en eisen van de dominant, zijn gedoemd om te mislukken. Andersom net zo. Als een dominant aan alle wensen en eisen van zijn sub voldoet, maar niet aan zichzelf denkt, zal ook zo'n relatie mislukken.

Een sm-relatie aangaan met een meester of dominant die al een Vanilla-relatie heeft, is ook geen langdurig leven beschoren. Omdat de Vanilla-partner op den duur toch wel heel vaak jaloers wordt. Niet op wat de sm-relatie inhoudt, maar wel op de aandacht die wordt gegeven.

Maar ook de laatste optie is er een van formaat: Kan je een gewone relatie aangaan en pas later vertellen dat je sm-gevoelens hebt. Ook dat kan, als je hem rustig 'inwerkt' dan zal hij misschien met je meegaan op het sm-pad. Maar je kan hem ook zodanig afschrikken, dat hij de relatie afbreekt.

Dus zoals je ziet: je kan hier alle kanten mee uit.
Maar wees gerust, als jouw kind 's-avonds begint te huilen om zijn mama, dan is er geen meester in de hele wereld, die je zal tegenhouden je kind te troosten, alleen omdat je toevallig met een sm-spel bezig bent.
En wie weet: misschien vind je het wel heerlijk om het sm-spel zodanig te spelen dat buitenstaanders dat niet merken.
Om eerlijk te zijn: ikzelf geef voorkeur aan het laatste.

Eén ding weet ik wel zeker: alles is mogelijk. Ik heb genoeg vrienden en kennissen die zo'n beetje alle situaties hebben meegemaakt. Wat me opvalt in al die verhalen? Echte liefde kan alles aan.

Maar ik ben een slechte raadgever. Ik ben al 20 jaar getrouwd met dezelfde man, wij hebben samen het sm-spel ontdekt en we zijn ondeugend genoeg om nog steeds te spelen als we 80 zijn en ik met knikkende knieën voor hem neerkniel.

knuffie Marny



Soms mag een fantasie een fantasie blijven.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Verteller
Productief lid
Inlognaam: Verteller_53

Bericht Nummer: 38
Aangemeld: 09-2005


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 30 mei 2006 - 05:54 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Liefdesrelatie, liefde, relatie



Hoi Groentje.

Ik heb weinig toe te voegen aan het antwoord van Marny. Wel kan ik wat vertellen hoe ik mijn liefdesrelatie beleef en hoe ik aankijk tegen relaties in het algemeen.

Wat ik als eerste wil zeggen is dat het altijd, en onder alle omstandigheden mogelijk is dat er tussen twee mensen een liefdesrelatie opbloeit.

Er zijn zat relaties ontstaan tussen mensen die elkaar hebben gevonden op het werk, de sportclub, het kerkkoor, de toneelvereniging, het zeilkamp, de actiegroep of de politieke partij of noem maar op. Ik zou zelfs willen stellen dat mensen die een gemeenschappelijke interesse of achtergrond hebben een grotere kans hebben een partner te treffen dan dat er een vaste relatie ontstaat in de kroeg of een toevallige ontmoeting.

Waarom zou je voor SM een uitzondering maken? In mijn ogen is een SM relatie alleen mogelijk tussen mensen die met elkaar een band aan willen gaan. Per definitie is die heel intiem en persoonlijk. Het zou me verbazen als zo'n band niet een heel stevige basis zou kunnen zijn waaruit een intense liefde kan opbloeien.
Het verschil tussen een sm relatie en een liefdesrelatie is in mijn ogen niet zo groot. Want in allebei de gevallen moet er sprake zijn van wederzijds respect, vertrouwen, gemeenschappelijkheid en verantwoordelijkheidsgevoel. In de 25jarige liefdesrelatie die ik met mijn vriendin heb is het elke dag hard werken om elkaar te waarderen, begrip te tonen en emoties uit te wisselen. Er is geen contract of boterbriefje in staat om partners te ontslaan van de verplichting voor elkaar te zorgen en om op een positieve manier lief en leed met elkaar te delen.
Een SM relatie is niet anders. Zodra er gemakzucht, egoïsme, en gebrek aan interesse om de hoek komen kijken is het gouw gedaan met de genegenheid en de gemeenschappelijkheid.

Elke relatie is een bouwwerk dat - net als de middeleeuwse kathedralen - nooit af is. Als het lijkt dat het hoogste punt is bereikt moet onderaan al aan het onderhoud worden begonnen, om de schoonheid en het bijzondere in stand te houden.

Uit mijn woorden kan je opmaken dat het voorwaar niet eenvoudig is om een relatie te hebben.
Maar wees getroost. Ieder mens die zich wezenlijk interesseert voor een ander heeft alle gereedschappen in handen om een relatie tot een succes te maken. Het is niet altijd een makkie maar de beloning is geestelijke rijkdom die uitstijgt boven alle materiële welvaart en de kortstondige hoogtepunten die (al dan niet erotische) avonturen teweeg brengen.

Ik hoop dat je heel veel en uiteenlopende reacties krijgt en dat je die allemaal bij elkaar kunt nemen en uit die bonte mengeling dátgene kunt halen wat voor jou essentieel is.

Groetjes

Verteller

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Kitty
Productief lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 35
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 02 augustus 2006 - 12:55 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Een relatie met je dominant



Hoi Groentje,

Een beetje late reactie, maar ik wilde hier toch iets over zeggen. Het gebeurt best vaak dat een sub verliefd wordt op haar Dom, of dit nu een Meester is of een begeleider doet er niet zo toe, je deelt tenslotte iets intiems, verder vult hij een wezenlijk onderdeel van je persoonlijkheid in, hij voedt zogezegd je onderdanige gevoelens.

Wat heel belangrijk is, is om uit te vinden waar je in zo'n geval nu precies verliefd op wordt. Word je verliefd op zijn dominantie, of word je verliefd op de man die hij is. Dit is een wezenlijk verschil. Een relatie heeft zoveel meer nodig om te slagen dan het sub en Dom zijn. Andere zaken zijn essentieel. Deel je dezelfde interesses, en dan bedoel ik die interesses die buiten de D/s staan. Eigenlijk zou je moeten denken, wat blijft er over als ik mijn subzijn even aan de kant zet, en hem even zie als man en niet als dominant. Is het een man waarbij je het gevoel hebt dat alles klopt? En dan kom je ook bij heel simpele zaken. Hoe ziet hij bijvoorbeeld een vakantie. Hoe ziet hij een relatie. Je kan eigenlijk geen relatie aangaan met je Meester, je gaat een relatie aan met een man.

Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat het Meester zijn maar een onderdeel is van zijn persoonlijkheid, maar een aspect van de man die hij is. Er is meer. Als dit ook klopt, dan heb je een goede kans op een relatie die gaat lukken.

Je ziet het vaak dat subs als ze op zoek zijn naar een liefdesrelatie, gaan vissen in de kleine vijver van beschikbare dominanten. Het gevaar is dan, dat de D/s en de invulling hiervan als het allerbelangrijkste wordt gezien. Dat kan een roze bril geven, zodat je niet verder kijkt dan dat.

Natuurlijk is het net zo goed zo in een vanilla relatie dat de eerste verliefdheid je vertroebelt om verder te kijken. Je ben op zo'n moment ook niet zo in staat om verder te kijken. Ook dan moet blijken of het gaandeweg na de hevige verliefdheid ook nog steeds allemaal klopt. En ook hier lopen heel wat relaties mis, omdat blijkt dat men teveel uit elkaar ligt qua interesse of ideeen over wat een relatie nu precies inhoudt.

Dus het idee om verliefd te worden op je Meester kan heel goed, maar besef wel dat een man niet alleen een Meester is, maar nog zoveel meer dan dat. En dat sm-beleving een onderdeel kan zijn van een relatie maar niet de relatie op zich mag bepalen. Het moet een verrijking zijn van je relatie, een onderdeel, en niet het hoofdthema waar je je relatie mee bepaald. Dus past iemand op alle fronten bij je, als dat zo is, dan heeft elke relatie, vanilla, of niet, een grote kans van slagen.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Kitty
Productief lid
Inlognaam: Kitty

Bericht Nummer: 36
Aangemeld: 02-2006


Beoordeling: 
Stemmen: 2 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 02 augustus 2006 - 01:12 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Een sm-relatie krijgen met iemand waar je al een liefdesrelatie mee hebt



Omdat ik de derde voorgelegde vraag in de topic ook interessant vind, wil ik daar ook nog even op ingaan.

Bij ons is het zo gegaan dat ik mijn man gewoon heb leren kennen buiten D/s om. Het was namelijk vooral iets van mij waar hij niets van wist. Je gaat de relatie dan dus aan op andere gronden. En als deze relatie heel goed is, dan is de kans dat je invulling kan gaan geven (of eigenlijk vragen) aan je onderdanige gevoelens niet ondenkbaar. Natuurlijk is het hier essentieel hoe je partner hier tegenover staat. In ons geval wat dat zeer positief, het was niet zozeer SM, maar spanking en domestic discipline wat mij aansprak. Hij wilde daar wel meteen in meegaan, niet puur en alleen omdat het bij mij hoorde, maar ook omdat hij zeker iets had met het idee op zich. Hij genoot ook vanaf het eerste moment van het gegeven. Hij geniet van de macht die hij hierbij kan uitoefenen. Ik heb dus wel geluk gehad dat het allemaal zo goed is gegaan. Waar ik toch wel blij mee ben is het feit, dat onze relatie dus al helemaal top was, dus daar hoefde ik me niet druk over te maken. Dus voor ons wat het een toevoeging van een aspect aan een verder perfecte relatie. Misschien wel een groot voordeel, de rest klopte namelijk al helemaal. Nu zien we de D/s dus duidelijk als een enorme verrijking van de goede relatie die we al hadden.

Dus ik zeg volmondig ja tegen de stelling dat je zeker een sm of D/s relatie aan kan gaan met degene waar je al een liefdesrelatie mee hebt.

Dat wil nog niet zeggen dat dat altijd zo is. Ik ken ook gevallen waar de partner een enorme afweer had, het niet kon of wilde begrijpen, en ja dan heb je een probleem. Dan moet je je afvragen wat voor jou het belangrijkste is. Laat je het dan fantasie blijven omdat je relatie verder al zo goed is, of wil je toch verder met je gevoelens. Dit laatste kan dan een breuk geven in je relatie. Ik durf wel te zeggen, dat als je voor het laatste kiest, er toch iets misschien niet helemaal goed zat in je relatie, maar misschien ben ik dan wat te zwart wit en te subjectief. Ik heb voor mezelf namelijk altijd bepaald, dat ik nooit mijn relatie zou verbreken als hij niet mee had gegaan in het invullen van mijn onderdanige gevoelens, daarvoor was de relatie die ik had, voor we hieraan invulling gaven, me veel te dierbaar.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

tjalda
Nieuw lid
Inlognaam: Tjalda

Bericht Nummer: 1
Aangemeld: 12-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 28 december 2006 - 04:04 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Gemengde gevoelens



verwarring
{Ik ben een man die als switch al 3 jaar lang een sm relatie heeft
met een aantal jaren jongere vrouw , we hebben de leukste rollen -
spellen gespeeld , en alle vormen van spanking en caning in praktijk
gebracht , wij waren hier heel tevreden mee . We zijn beiden getrouwd
maar niet met elkaar ! Onze partners hebben hier nooit wat van geweten.
(nog steeds niet)
Nu wil het geval dat we meer voor elkaar zijn gaan voelen, en er ook
een gevoels-/sex relatie is ontstaan , het aparte is , dat we nu niet
meer in staat zijn om onze sm relatie te handhaven , een vriendschappe-
lijke tik op een bil is alles wat er nog rest !!! We zien elkaar nog
net zo vaak , zo niet vaker dan vroeger , maar nu op een hele andere
basis . Al missen we onze spelletjes behoorlijk .
Hebben meer mensen hier ervaring mee ? We zijn eigenlijk weer op zoek !!}

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

ilovan
Lid
Inlognaam: Spanker_ilovan

Bericht Nummer: 14
Aangemeld: 01-2006

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 28 december 2006 - 09:51 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

gemende gevoelens



beste Tjalda,

het is een heel lastig probleem, een sm relatie tussen twee getrouwde mensen, nog lastiger wordt het wanneer je intieme gevoelens gaat krijgen voor elkaar.
in mijn eerste relatie heb ik dit meegemaakt en ik begrijp ook heel goed hoe lastig dit kan zijn.
je zal een keuze moeten maken, doorgaan met haar of kiezen voor je partner, vaak is het probleem dat als je beide verliefd op elkaar bent je deze knoop niet kan of wil doorhakken!
mijn eerste spankee werd ook verliefd op mij en ook ik begon wat voor haar te voelen weet ik.
zij heeft de knoop doorgehakt en vandaag mis ik haar nog steeds, ik denk altijd met veel liefde aan die tijd terug.
met mijn huidige spankee gaat het anders, er komt geen sex bij te pas en toch zijn we verslaafd aan het spelletje wat spanking heet en we ontdekken steeds meer dingen die het nog leuker maken.
maar mijn raad zou zijn maak een keuze, maak je deze niet dan kan het uit elkaar spetteren als één van beide partners er achter komt en zeker als je elkaar steeds vaker gaat zien.
thuis vertellen gaat niet en dus ja wat is wijsheid, de relatie met je huidige partner, zonder deze gevoelens?
sterkte ermee!

groetjes ilovan

mijn weblog: https://spankees.blogse.nl/


Een verzoek!


Deze site is bedoeld voor discussies/verhalen/vragen/weetjes die wat langer blijven staan.
We willen jullie daarom vragen:
  zorgvuldig te zijn in het opstellen van een reactie.
  kijk even naar de opmaak.
  corrigeer type- en spelfouten
      (een eenvoudige spellingscontrole verschijnt bij de voorbeeldweergave).
  en maak gebruik van de vele opmaak mogelijkheden.
  Echt: het is niet ingewikkeld.
  En wist je dat achter de   button een heleboel verschillende     zitten?


Plaats hieronder je Bericht
Je Onderwerp:

Vermeld hier onderwerp, of kopje, of samenvatting, of blikvanger van je bericht.
Je Bericht:
Gebruik Opmaakbuttons
Selecteer tekst en klik op de button
of: klik 1 maal voor begincode en nogmaals voor sluitcode
Voor uitleg van de buttons: glij er overheen met je muis
Vet Cursief Onderstrepen maak tekst heel klein maak tekst klein maak tekst groot maak tekst extra groot centreer maak een lijst met bullets maak een genummerde lijst
voorbeelden van de beschikbare fonts + instructie opmaak hulp: geeft uitgebreide uitleg -ook van diversen- plus extra mogelijkheden!
onderstaande buttons geven direct resultaat (selecteer dus geen tekst!):
een kop maken: vet + groot (geen tekst selecteren) plaats je e-mail adres (geen tekst selecteren) Maak een hyperlink (geen tekst selecteren) Voeg clipart plaatje toe (geen sluitcode!) trek een lijn (geen sluitcode) maak wit/spatie (geen sluitcode!) maak een dichte bullet (geen sluitcode!) maak een open bullet (geen sluitcode!) maak een vierkante bullet (geen sluitcode!) maak een een curren - een soort bullet (geen sluitcode!) maak het copyrightteken (geen sluitcode!) { voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!) } voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!)  ECHTE komma: voor gebruik BINNEN opmaakcode van een TABEL (geen sluitcode!)

Inlognaam: Gebruiksaanwijzing:
Geef je Inlognaam en Wachtwoord.
Aanmelden is verplicht, kostenloos en heel eenvoudig!
Maak gebruik van de vele opmaakbuttons hierboven!
Wachtwoord:
Opties: Je mag HTML opmaakcode in je bericht gebruiken
Activeer eventuele links in je bericht
Actie: