home
spankingforum.nl
smverhalen.nl
Spanking & Sm Forum

Forum:
Welkom
SpankingForum
SM Verhalen
Spanking Verhalen
Overzicht & Uitleg

Zoek op:
verhalen om mee te beginnen   om mee te beginnen
Goud! prachtige en milde verhalen, eerste keus van de Beheerder  prachtig en mild
Verhalen met heel bijzonders volgens de Beheerder - glij over het pictogram om te weten wat    bijzonder
  spanking verhalen
verhaal pictogram
schrijversnaam
uitgebreid zoeken

Nieuw:
Afgelopen Week
Afgelopen 2 Weken
Afgelopen Maand

Handig:
Aanmelden
Log In
Log Uit
Wijzig Profiel
Site-etiquette
FAQ: veelgestelde vragen

Aanbevolen:
Erobird Boekenwinkel

sm & spanking verhalen & forum

Welkom
Forum
Verhalen
Spanking
Verhalen
  Verhalen
Zoeken
Boekwinkel
Aanmelden
Log In  Log Uit
Spanking Forum » Boeken, Films & Video's » boekbesprekingen en tips
« Vorige Volgende »

boekbesprekingen en tips

Boeken: verhalen, romans, tekeningen, strips, foto's, non-fictie....

Het is heerlijk om te schrijven.
Heerlijk om te lezen en ...
heerlijk om te praten cq schrijven over dat wat je gelezen hebt en gedachten hierover uit te wisselen.
Dus heb je iets mooi gelezen, of wellicht juist het tegendeel: vertel het ons.

Maar ook als je op zoek bent naar een boek.
Of je wilt een boek/verhaal/verhalensite promoten.
Hier kan het!

Naast de 'normale' discussierubriek vind je steeds een wiki pagina.
Hier nemen we alle besprekingen op, zodat er een naslagwerk ontstaat.

hoe werkt het?
een bespreking
Stel je hebt een boek gelezen waar je graag wat over wilt vertellen.
Het beste kun je het dan als bericht op de discussiepagina plaatsen. Dan nodig je anderen uit om er op te reageren èn krijgen veel van onze leden een kennisgeving van je bericht.
Wij zetten het dan (na enige tijd) voor je op de wiki (hoewel je dat ook zelf mag doen).

een melding
Je vindt een emailkennisgeving en discussie niet nodig (bijvoorbeeld omdat het een simpele melding is).
Je plaatst je 'bericht' rechtstreeks op de wiki.
In Welkom lees je hoe dat gaat. Deze link staat ook op elke wikipagina links bovenaan.


  De Onderwerpen: Berichten Laatste Poster Laatste Post
Boeken:
beschrijvingen en besprekingen van verhalen, romans, non-fictie, tekeningen, foto's
dit is een Wiki, dus: vul aan en/of verbeter!
  
  Closed         

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

iris
Nieuw lid
Inlognaam: Iristheo

Bericht Nummer: 3
Aangemeld: 07-2003

Beoordeling: 
Stemmen: 2 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 12 augustus 2003 - 03:54 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


Dit is een site met verhalen. Wat ik hier niet zie of maar heel weinig is een reactie op een verhaal, laat staan op boeken.
Is daar hier geen plaats voor of geen belangstelling?
Zelf vind ik het heerlijk om te schrijven. Heerlijk om te lezen en heerlijk om te praten cq schrijven over dat wat ik gelezen heb en gedachten hierover uit te wisselen.
Hoe denken anderen hierover en is er belangstelling voor bijv een stukje over histoire d'O?

groetjes
iris{Theo}

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Erik de Jong
Nieuw lid
Inlognaam: Dondersub

Bericht Nummer: 1
Aangemeld: 06-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 12 augustus 2003 - 09:01 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


Hoi Iris,
zelf ben ik niet zo'n schrijver, maar wel lees ik altijd alle nieuwe berichten.
Het is nu voor de eerste keer dat ik echt reageer.
Vaak is een bericht een bericht en niet het begin van een nieuwe discussie. Ofwel er wordt niet naar een reactie gevraagt. In tegenstelling tot dit bericht dan. En zie hier..... een reactie.
Verder ben ik niet echt een lezer, hoewel ik hier soms leuke voorproefjes krijg voorgeschoteld van boeken, best wel leuk, maar een heel boek lees ik toch niet en dus kan ik er ook niets over vertellen.
Oh en sorry, maar "histoire d'O" zegt mij helaas helemaal niets, maar ik sta overal voor open.

groetjes
Dondersub.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

reza
Nieuw lid
Inlognaam: Reza

Bericht Nummer: 3
Aangemeld: 07-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 12 augustus 2003 - 09:59 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


Ik hou wel van lezen dus sta wel open voor een dergelijke discussie. Histoire d'O en Onderdanig wil ik zijn heb ik allebei gelezen en ook wel een mening over. Van Marquis de Sade heb ik ook dingen gelezen (heb een paar boeken thuis, maar (nog) niet helemaal gelezen).

En Dondersub, Histoire d'O is zo ongeveer hét boek als je het over bdsm-literatuur hebt. De schrijfster is Pauline Réage. Helaas wordt het niet meer gedrukt dus lastig te verkrijgen. Ik heb de mijne in De Slegte gekocht.

Groetjes,

[R]eza


[R]eza, trots bezit van Mr.Roy

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

iris
Nieuw lid
Inlognaam: Iristheo

Bericht Nummer: 4
Aangemeld: 07-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 13 augustus 2003 - 09:21 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


Verhaal van O

(ongeveer twee jaar geleden in opdracht geschreven, maar waar ook anderen misschien een stuk herkenning in kunnen vinden)

Moeilijker dan ik dacht. Iets schrijven over een boek waarvan je weet dat de ander het ook gelezen heeft. Een beschrijving van de inhoud is overbodig denk ik, zal dat dan ook niet doen. Het is de eerste keer dat ik probeer mijn gevoelens bij het lezen van een boek op papier te zetten. Met een ander te delen. Ik moet zeggen dat ik daar misschien nog wel de meeste moeite mee heb. Het is toch mijn binnenste, mijn diepste ik, die bijna niemand kent. De oppervlakkige dingen, de alledaagse, ja dat weet men wel, sommige kennen zelfs mijn voorkeur voor bdsm, maar echt diep er op ingegaan ben ik nog nooit.

Het boek
De eerste pagina’s, die geschreven zijn alsof je vanuit een raam ergens stiekem naar binnen bent aan het gluren; waarin met name de omgeving en de gebeurtenissen staan omschreven en de personen vrij vaag blijven, net voldoende omschreven om te weten wie welke rol speelt, geven je de ruimte om binnen te treden…….om in het boek mee te gaan en er de persoon uit te pikken die je het liefst wil zijn……
Al snel wilde ik O zijn, voelde ik de vernedering, de angst, onwetendheid, afschuw, pijn en opwinding van O. Ik verlangde……. naar de regels, de restricties, de straf. Zag nauwelijks nog dat het af en toe best ver ging. Ik verlangde, smachtte, wilde het ook meemaken, wilde in haar plaats zijn: ik was O……..
Met name het eerste stuk, dat in Roissy afspeelt, kon ik me niet losmaken van het boek……het moest uit, in 1 keer, ik wilde die droom niet verstoren.
Pas verderop in het boek kreeg ik zoiets van: nee, dat kan ik niet, dat wil ik niet, ik wil toch nog mezelf kunnen blijven. Een absolute totale slavin zal ik nooit willen zijn. Ja, ik zou het voor een tijd kunnen, willen zelfs. Ik zou voor de juiste Mr heel ver kunnen gaan. Maar mezelf 24/7 overgeven aan de wil van een ander, aan de meest wrede verminking, pijn en vernedering…. NEE dat wil ik niet!!! De droom spatte uit elkaar, het boek boeide minder, het hoefde niet meer in 1 keer uit……
Het moment dat dat tot me doordrong gebeurde ergens toen O door Rene was afgestaan aan Sir Stephen. Toen ze meer en meer haar eigen ik verloor en aan steeds wredere eisen van haar Mr werd blootgesteld. Ik kon O niet meer zijn, ik kon niet meer begrijpen hoe ze zich voelde, hoe ze het volhield. Het boeide me nog wel, maar ik zat niet meer in het boek, ik keek toe……

herkenning
Een aantal passages uit het boek: tijdens het lezen gemerkt, en nog een keer gelezen om goed tot me door te laten dringen…
Het nu teruglezend denk ik er soms toch anders over, maar tijdens het lezen van het boek stonden deze stukjes voor echte herkenning, voor het zijn……

Als eerste een stukje als Rene O achterlaat in Roissy. Hij is net weg met als laatste woorden:

citaat:

"'Ik hou van je, vergeet me niet.':
O! hoe zou zij hem kunnen vergeten? Hij was de hand die de blinddoek voor haar ogen bond, de zweep van Pierre, de knecht, hij was de ketting boven haar bed, en de onbekende die in haar buik beet, en alle stemmen die haar bevelen meedeelden waren zijn stem. Doordat zij telkens weer werd verkracht en voortdurend bevoeld en betast, had zij, leek het, eraan gewend moeten raken, zoal niet aan de zweep na alle geselingen die zij moest ondergaan. Door op een verschrikkelijke wijze van pijn en wellust verzadigt te worden, had zij langzamerhand terecht moeten komen in een toestand van gevoelloosheid, als op een hoge oever, verwant aan slaap of verdoving. Maar het tegendeel was waar. Misschien kwam het in zekere zin door het korset, dat haar lichaam overeind hield, de ketenen die haar tot onderworpenheid dwongen, de stilte van het zwijgen waarin zij zich kon hullen, en misschien ook doordat zij al die tijd zag hoe andere meisjes, net als zijzelf, onder handen werden genomen, of hoe hun lichamen, als zij niet onder handen werden genomen, voortdurend toegankelijk bleven. En ook de aanblik en het besef van haar eigen lichaam. Terwijl zij elke dag en om zo te zeggen op rituele wijze met speeksel en sperma werd bezoedeld, en haar zweet zich mengde met het zweet van de mannen, voelde zij zich letterlijk het onreine vat, de poel van ongerechtigheid, waarvan het Schrift spreekt. En toch kwam het haar voor alsof de delen van haar lichaam, die het meest en onophoudelijk werden gekwetst, behalve gevoeliger ook mooier waren geworden. Dat zij in waardigheid toenam, doordat zij werd onteerd, was verwonderlijk, maar daarom niet minder waar. Het straalde van haar af, als door een inwendig licht: aan haar manier van lopen zag je hoe kalm zij was en haar gezicht weerspiegelde de verheven rust en de onmerkbare, uit het hart opwellende glimlach waarvan men, in de ogen van vrouwen die zich uit de wereld hebben teruggetrokken, de aanwezigheid meer vermoedt dan werkelijk ziet."




innerlijke strijd
Toen ik het boek las, gaf dit stuk een groot gevoel van herkenning, van een strijd die ik ook gevoerd heb. Het is voor mezelf een hele strijd geweest om te zien dat mijn seksuele voorkeur niet vies of smerig of verderfelijk was. Dat het goed was, dat ik er van mocht genieten, het fijn mocht vinden. Dat hoe vernederend een "spel" ook is, hoe diep ik dan soms ook ga, ik het nodig heb. Het me sterker maakt. Toen ik daar doorheen was merkte ik dat ook de "normale" iris steviger in haar schoenen stond, zekerder over kwam. Dat ik trots op mezelf kon en mocht zijn……een verandering dus, die ook de buitenwereld niet ongemerkt liet……

Zo staat er verderop nog een stukje, wanneer O weer naar haar werk is:

citaat:

"Men had zich vooral verbaasd dat zij zo veranderd was. Men zag het bij de eerste blik, zonder dat men er woorden voor had, maar men voelde het eenvoudigweg, en hoe langer men haar gade sloeg des te meer raakte men ervan overtuigd."



Dan terug in haar appartement ziet ze zichzelf in een spiegel weerkaatst:

citaat:

"Zij droeg alleen haar leren muiltjes, van hetzelfde groen als haar peignoir – nauwelijks donkerder dan de muiltjes die zij in Roissy had gedragen – en haar ring. Zij had zelfs de leren hals- en armbanden niet om, en zij was alleen, met niemand anders om haar te bekijken. Maar toch had zij zich nooit zo volslagen overgeleverd gevoeld aan de wil van een ander, zich nooit zo volslagen een slavin en daardoor tegelijk zo gelukkig gevoeld."



verbondenheid
Toen ik dit las moest ik meteen aan de meditatieopdracht denken. Een opdracht om gedurende een bepaalde voorafgestelde tijd naakt in de "ontvangende positie" (een vertaalde gor positie) plaats te nemen voor de spiegel, kijkend naar mezelf en mijn gedachten gericht op mijn Meester en mijn gevoelens voor hem, en bij mijn onderdanige gevoelens. Nooit ben ik me meer bewust geweest van mijn slavin zijn, mijn verbondenheid met Hem. Ondanks zijn afwezigheid. Een heel intense ervaring…..

Dan een stukje waar O haar toestemming moet geven voor haar "overdracht" aan Sir Stephen:

citaat:

"Vandaag, nu, moest zij zeggen of zij dat wou. Gaf zij haar toestemming? Maar het was haar onmogelijk een woord uit te brengen. De vrijwilligheid, die plotseling van haar werd verlangd, was de vrijwilligheid om van zichzelf afstand te doen, om bij voorbaat in te stemmen met alles warmee zij ook werkelijk instemde, maar waartegen haar lichaam in opstand kwam"…….
"Hoe moedig en vol verlangen zij ook was, toen zij eindelijk wou antwoorden voelde zij zich plotseling zo zwak worden dat zij op de grond gleed, met de jurk als een waaier om zich heen. In de stilte hoorde zij Sir Stephen op gedempte toon zeggen dat ook de angst haar uitstekend stond"……..
"Hij (Rene) hoefde haar maar een kleine wenk te geven om die twijfel onmiddellijk uit te wissen. Hij gaf haar geen enkele wenk en vroeg haar slechts, voor de derde keer, of zij wou antwoorden. Zij stotterde: ‘Ik vind alles goed wat jullie willen.’ Zij sloeg haar ogen neer, keek naar haar handen die, los van elkaar, in haar schoot lagen en bekende toen, Fluisterend: ‘Ik zou alleen willen weten of ik ook gegeseld word….’ Het duurde heel lang voordat iemand antwoordde, zo lang dat zij haar vraag wel twintigmaal kon betreuren."



Het gevoel van O, de angst, de onzekerheid, de twijfel. Een gevoel dat je helemaal kan opslokken, zeker als de ander een stilte laat vallen. Helemaal het gevoel dat ik ook meerdere malen heb gehad; in andere situaties, maar wel dat gevoel. Zeker als je in je onzekerheid de moed hebt gevat een vraag te stellen, die op dat moment heel belangrijk voor je is, en de ander die vraag nog te stom of te min vindt om te beantwoorden. Vaak zijn die vragen, als je achteraf terugkijkt, inderdaad domme of rare vragen. Maar op zo’n moment heel belangrijk.
Het is een gevoel dat nauwelijks in woorden is te vatten…….te veel voor woorden……maar hier goed weergegeven.

boeien
Als laatste nog een stukje als O net door Rene is achtergelaten bij Sir Stephen:

citaat:

"Hoe vaak had zij in Roissy niet zo geknield gelegen, een prooi voor ieder die zin in haar had? Maar toen vond zij steun in de armbanden die haar handen geboeid hielden, een gelukzalige gevangene aan wie alles werd gelast, aan wie niets werd gevraagd. Hier was zij vrijwillig halfnaakt, want een enkel gebaar, al was het maar om op te staan, was voldoende om haar naaktheid te bedekken. Zij werd door haar belofte evenzeer gebonden als door de leren armbanden en de kettingen. Was het alleen haar belofte? Vond zij er, hoe vernederd zij ook was, of liever juist omdat zij vernederd was, niet ook plezier in vanwege haar vernedering gewaardeerd te worden, vanwege de bereidwilligheid waarmee zij zich kromde, de gehoorzaamheid waarmee zij zich openstelde?"



Geboeid iets ondergaan is makkelijker, ze geven je steun, geborgenheid, hoe vreemd het ook klinkt. Je kunt niet weg al zou je willen……Je kunt bij wijze van spreke die dingen de schuld geven van je overgave….Als die boeien wegvallen, is er geen ontkomen meer aan, dan weet je het zeker, je doet en wilt het zelf……Het maakt dan ook meer indruk, je gaat dieper, je geeft je meer……

zo waar
Dan nog 1 zin, die in dit boek vol met lange, soms lastig lezende zinnen opviel, door zijn eenvoud en waarheid:

citaat:

"Iemand op wie men wacht, is, omdat men op hem wacht, al aanwezig, heeft zich al als de meester aangekondigd."



Ik ben benieuwd naar jullie reacties en hoe jullie het boek gelezen/ervaren hebben.

groetjes
iris{Theo}



Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

iris
Nieuw lid
Inlognaam: Iristheo

Bericht Nummer: 5
Aangemeld: 07-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 14 augustus 2003 - 07:57 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


Histoire d'O: het boek zelf

Het boek zelf is nog maar lastig te krijgen, maar wel op internet te lezen en wel op:
https://groups.msn.com/HistoiredOhetboek
Een ander boek dat de moeite waard is, is 'de leiband' en te vinden op:
https://groups.msn.com/deleiband

veel leesplezier :-)

groetjes
iris{Theo}

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

reza
Nieuw lid
Inlognaam: Reza

Bericht Nummer: 4
Aangemeld: 07-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 15 augustus 2003 - 07:17 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


Mooi hoor iris, je verslag...

Histore d' O
Ik heb histoire d'O paar weken geleden in Amsterdam gekocht in De Slegte. Heb hem op de terugweg in de trein (woon in Arnhem) in 1 ruk uitgelezen. Wat een geweldig mooi boek!!! Zat eigenlijk vanaf het begin helemaal in het verhaal, was idd echt O, en dat duurde eigenlijk tot aan het moment dat ze bij Anne-Marie komt. Vanaf dat punt vond ik het ietsje minder. Dat ze zijn merktekens krijgt hoeft voor mij niet zo en het laatste stuk (de uil) vond ik al helemaal niks meer aan.

herkenning
Zitten verschillende mooie stukken in, maar het mooiste vind ik het volgende stukje (is als ze bij Anne-Marie is):

citaat:

"O had nooit begrepen waarom haar gevoelens altijd zo verward en tegenstrijdig waren, maar zij had er het belang en de onloochenbare waarheid tenslotte van ingezien: zij stelde zich graag voor dat zij gemarteld werd, maar wanneer het werkelijk gebeurde was zij bereid de hele wereld te verraden om eraan te ontsnappen, en wanneer het voorbij was voelde zij zich gelukkig omdat ze die marteling had ondergaan, des te gelukkiger naarmate het martelen wreder was geweest en langer had geduurd."



Dit stukje heb ik denk ik wel 100 keer gelezen want dit herken ik echt precies bij mezelf.

De stukjes die jij hierboven hebt neergezet vind ik ook wel mooi, maar minder. Denk dat dat komt omdat ik zelf niet super onderdanig ben, maar wel heel erg op de pijn kick dus dat die stukjes me ook meer aanspreken.
Heb "de 120 dagen van sodom of de school der losbandigheid" van de Sade ook thuis liggen en die gaat eigenlijk alleen maar over martelen en op de een of andere manier spreekt me dat ook wel aan (hoewel ik het meestal te ver vind gaan).

Misschien als ik histoire d'O nog een keer lees over een tijdje dat ik er weer heel anders tegen aan kijk.


[R]eza, trots bezit van Mr.Roy

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

reza
Nieuw lid
Inlognaam: Reza

Bericht Nummer: 5
Aangemeld: 07-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 15 augustus 2003 - 08:10 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


de Leiband

Heb net via je link "de Leiband" gelezen. Sprak me ook erg aan, des te meer omdat het meisje in het verhaal nog zo jong is. Mooi om haar gedachtengang te volgen en te begrijpen hoe ze zo ver kan gaan. Ben er nog helemaal van onder de indruk...


[R]eza, trots bezit van Mr.Roy

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Paul Gérard
Actief lid

Bericht Nummer: 23
Aangemeld: 04-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 31 augustus 2003 - 01:53 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


Onderdanig wil ik zijn ???

Helemaal met je eens Reza: sm literatuur begint -en eindigt- bij Histoire d'O.
Zelf heb ik natuurlijk heimelijk de hoop dat mijn boeken in dat kader nog eens genoemd zullen worden (ja ja schrijvers -die publiceren- zijn per definitie ijdel en zelfingenomen), maar ja, wie wil ze uitgeven?

Terloops noem je echter ook nog een ander boek:
"Onderdanig wil ik zijn". Altijd op zoek naar sm literatuur heb ik natuurlijk meteen de reactie: vertel, wie wat waar en hoe!
Oftewel, vertel eens wat over dit boek: wie heeft het geschreven, waarover gaat het, wie heeft het uitgegeven en hoe kan je het krijgen?


verhalen maken dromen waar

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Paul Gérard
Actief lid

Bericht Nummer: 24
Aangemeld: 04-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 31 augustus 2003 - 02:09 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


boekbesprekingen

Als schrijver (en webbeheerder) kan ik niet enthousiast genoeg reageren op je initiatief Iris.
Ik hoop dat vele bijdrages zullen volgen.

Ik vind het initiatief ook waard om wat energie in de vormgeving te steken. Zo heb ik kopjes toegevoegd en je citaten als "citaat" vormgegeven.
Ik zou iedereen willen stimuleren dat voorbeeld te volgen.
Nog even hoe het werkt:
  • kopjes maak je door op het "billetje" te drukken
  • vet (voor bijvoorbeeld tussenkopjes), cursief, en onderstrepen door op het desbetreffende icoontje te klikken voor en na het stukje dat je wilt vormgeven (en dus niet door tekst te selecteren: hierin wijkt dit programma dus af van tekstverwerkers)
  • een citaat maak je door je citaat in te klemmen tussen \citaat{ en } (geen regel wit voor en na gebruiken, die komen automatisch
  • dit lijstje maak je door \lijst{ en }
  • en wil je nog een andere bijzondere opmaak: klik op het boek met een vraagteken voor de handleiding.




verhalen maken dromen waar

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

iris
Beginnend lid
Inlognaam: Iristheo

Bericht Nummer: 6
Aangemeld: 07-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 31 augustus 2003 - 05:31 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


het boek "onderdanig wil ik zijn"

Het boek is geschreven door Sina-Aline Geissler (eigenlijk met kringel s, maar ik heb geen idee hoe ik dat op het scherm krijg)
isbn nr: 90 229 7972 5

Hierin verhaalt ze vertellingen van verschillende vrouwen en hun masochisme. Daarnaast zet ze diverse theorien uiteen van o.a. Nietzsche.
Korte kreten om de inhoud van het boek aan te geven:
- perversie of een bijzondere vorm van liefde?
- masochisme als levensvorm
- coming out
- theorieen, taboes en vooroordelen
- stereotypen
- masochistische vrouwen en feminisme
- persoonlijke getuigenissen
- adressen

Voor mij is het al ettelijke jaren terug dat ik dit boek gelezen heb en ik kan dan ook niet goed meer vertellen wat ik ervan vond. Wel weet ik nog dat ik toen verbaasd was over de verschillende belevingen van bdsm en de manieren van ermee omgaan en het tot uiting laten komen. Met de theorieen die in dit boek genoemd worden kon ik persoonlijk helemaal niets. Maar...... het is dan ook al weer zoveel jaar geleden; zou ik het nu lezen zou ik er hoogstwaarschijnlijk heel andere gedachten en gevoelens bij hebben omdat ik in die jaren heel wat gegroeid en veranderd ben.

opnieuw veel leesplezier ;-)
iris{Theo}

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Hij Van Wie Zij Is
Nieuw lid
Inlognaam: Hij

Bericht Nummer: 4
Aangemeld: 04-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 31 augustus 2003 - 08:55 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


The Illustrated Story of O

Tip!

Doris Kloster heeft een fotoboek gemaakt over Histoire d’O.
Naast de foto’s zijn steeds kleine citaten uit het boek opgenomen.
Het boek heeft dan ook de volle goedkeuring van de oorspronkelijke uitgever. Beter, hij heeft zelfs het voorwoord geschreven.

Het is een prachtig boek geworden, waarin vooral de sfeer heel erg belangrijk is. Zo heeft ze bijvoorbeeld op prachtige locaties in Frankrijk gefotografeerd.
Doris heeft zoveel mogelijk de tekst letterlijk genomen. Dat is haar uitstekend gelukt.
Alleen voor de kenner de opgave om afwijkingen op te sporen.
Bijvoorbeeld de plaats waar Pierre O geselt....

Hier een voorproefje:
Histoire d'O
herkennen jullie de scène?

Het boek is uitgegeven bij St Martin’s Press, New York.
28 x 28, gebonden, 120 pagina’s, ± 55 pagina grote foto’s
ISBN: 0-312-26605-7
te bestellen bij Amazon.com, prijs dan 46 euro




  voor Mijn Meisje  

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

reintoch
Beheerder

Bericht Nummer: 9
Aangemeld: 02-2002

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 31 augustus 2003 - 09:10 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)


Onderdanig wil ik zijn: boekbespreking

Deze boekbespreking van Onderdanig Wil Ik Zijn kwam ik tegen:
onderdanig wil zijn

Er staat ook nog vermeld dat het in nederlandse vertaling bij Bruna is uitgegeven en 12,50 kost. Guldens wel te verstaan.

Het boek is echter helaas uitverkocht.




billen...stil wachtend...over mijn schoot... 


Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Zofia Nina Radziwill
Actief lid
Inlognaam: Zofia_nina

Bericht Nummer: 29
Aangemeld: 01-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 06 augustus 2004 - 07:38 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

de boeken



Hai Allemaal !!

Het boek "Onderdanig wil ik zijn" heb ik al een tijd geleden gelezen, voordat ik Daan leerde kennen en laaaaaang voordat ik ook met anderen durfte te spelen.
Ik weet nog dat ik veel gevoelens herkende, wat ik -natuurlijk- fantastisch vond, maar ook dat het boek me droevig stemde.... zou het dan werkelijk zó bijna onmogelijk moeilijk zijn om iemand te vinden die me onder de duim kan houden?
Gelukkig viel dat achteraf gezien nogal mee, maar misschien heb ik wel gewoon heel veel geluk gehad.

Anyways, een andere recensie van het boek kunnen jullie vinden op: https://www.bdsmzaken.nl/content/bzk-boe-frm.asp?tabelid=8

Waar ik heeeeeeeel erg benieuwd naar ben is het boek van Rosaleen Young, met verhalen, gedichten & foto's. Wie heeft het (gelezen) en wat vond je ervan?
'k Hoop op reacties, liefs, Zofia.

zie voor een reactie:
video's van Rosaleen Young
(red.)



https://www.angelfire.com/extreme4/zofia

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Rein
Bevlogen lid
Inlognaam: Rein

Bericht Nummer: 55
Aangemeld: 05-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 07 mei 2006 - 08:57 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

boeken en sites



Hallo Mnanja,

In antwoord op je vraag:
Ik kan op deze site geen algemene informatie vinden over SM.
Ik begin met 3 boeken:
-Dick Visser: met genoegen minder nemen; aspecten van sado-masochisme, 1986, Anthos. [samenvatting van onderzoek]
-Sina-Aline Geissler: onderdanig wil ik zijn, 1991, Bruna [geschreven vanuit perspectief van de onderdanige vrouw]
-Lucy Bailey: the essential guide to the practice of corporal punishment, 2000, London, MissMarchmont.

Wie aanvullingen heeft of betere boeken, graag!

Andere websites:
www.britishspanking.com
www.BDSMzaken.nl
www.vssm.nl
[dit is een vereniging met een aardige woordenlijst op de site en korte tips voor beginners]
www.karisplace.be
[besteedt veel aandacht aan zorgvuldigheid en veiligheid].

Hopelijk heb je hier iets aan.
Mailen of praten met gelijkgestemden kan ook een steun zijn.
Succes ermee en groet
Rein


Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Mr G*
Beginnend lid
Inlognaam: Mr_g

Bericht Nummer: 7
Aangemeld: 04-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 07 mei 2006 - 09:52 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Boekenlijst



Hallo MNanja, Hallo Rein,

Een mooie geselecteerde en van sterrenbeoordeling voorziene boekenlijst vond ik op:
www.wanderingspirits2001.com
-Bibliotheek
-recensies
-boekenlijst

hier vind je de boekenlijst van cassandra, met haar sterrenbeoordeling,
helaas is deze al 'n tijdje niet meer bijgewerkt,
maar er is gelukkig geen sprake van 'gedateerdheid'.

mijn persoonlijke 5*****boek is: "Kushiels pijl" van Jaqueline Carey
ISBN 90 225 33700

succes verder met je keuze,

MNanja, ik heb ook een persoonlijke, meer uitgebreidere, boekenlijst opgesteld in de loop der jaren,
reageer, en ik zend je deze als bestandje toe,

Mr G*


geschreven woorden, geslagen streepjes

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

MNanja (Gast)
Gast

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 08 mei 2006 - 02:44 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Dom-vrouw?



Wauw!! Hardstikke goed die tips, Ik was al aan het verdwalen in het grote internet-bos, maar hier kan ik wat mee!! Ga meteen ff kijken of de boeken bestelbaar zijn.. En ben ook erg nieuwsgierig naar sites.. Hartelijk bedankt.. Strenge groet MNanja.. En een psje voor Mr G ik wil wel reageren maar liever niet met m'n emailadres op de site dus hoe dan??

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Mr G*
Beginnend lid
Inlognaam: Mr_g

Bericht Nummer: 8
Aangemeld: 04-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 08 mei 2006 - 04:02 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

boekenbos



hoi MNanja

Door de boeken het bos niet meer zien, verdwalen in zo een bos? waarom zou je hier bang voor zijn? we zijn hier met velen.

Eerder schreef ik je over mijn literatuurlist, ik wil proberen om deze als bestandje bij te voegen, in het andere geval wil ik deze aan de site-beheerders zenden, opdat deze dit kunnen plaatsen, of rechtstreeks aan jou kunnen toezenden.

Veel profijt heb ik gehad van de zoek- en bestellijst van "de slegte" op internet,
zodoende heb ik 'n bescheiden, maar mooie verzameling bdsm-literatuur aan kunnen leggen.

succes, Mr G*

application/mswordliteratuurlijst
a. bdsm literatuur (173.6 k)



geschreven woorden, geslagen streepjes

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

sirsant
Nieuw lid
Inlognaam: Sirsant

Bericht Nummer: 1
Aangemeld: 04-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 10 mei 2006 - 12:39 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

boeken bos 2



{Ik voeg hier een lijst bij van boeken die ik heb.

Voor al het boek De Slavin vind ik echt heel goed en kan zeker wedijver met
De verhalen van O.
Vele boeken hebben een andere een andere inval hoek.
De Pianiste is dus niet te vergelijken met de eerder benoemende boeken.

Wel je een uit treksel van een van de boeken dan hoor ik het graag
application/msexcellboeken lijst
boeken.xls (22.5 k)


Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

sirsant
Actief lid
Inlognaam: Sirsant

Bericht Nummer: 21
Aangemeld: 04-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 03 oktober 2006 - 01:08 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

boeken algemeen



Het is zou jammer dat er geen uit wisseling op deze site is, wat betreft boeken.
Ik leest graag, en hoop dat er mensen zijn die me willen doen.
Ik wil het daarom het ook iets breder maken , en ook erotische romans aanraden die veelal,
ook een onder liggende bdsm relatie hebben.

De donkere dagen komen er weer aan, dus probeer ik het nogmaals.

Godin van de Jacht, van Heleen van Royen

Erg leuk boek,vooral Diana eerst schreden op de chatbox, waar ze haar jonge
chatlover Joshua ontmoet en van lieverlee verzeild raakt in een online relatie.
Diana laat zich verleiden door Joshua, om ondeugden foto`s te versturen.
Waarbij de scanner goed werk verricht. Je fantasie gaat zou aan de haal, als je sommige opdrachten in de bdsm sfeer trekt

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Master Lucifer
Nieuw lid
Inlognaam: Master_lucifer

Bericht Nummer: 2
Aangemeld: 04-2006

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 14 maart 2007 - 06:53 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Dit boek is zeer de moeite waard



In een ruk uitgelezen het boek Rachab van Annemiek Schrijver.
Dit boek is zeer de moeite waard en zal voor velen van ons een stuk herkenning geven.
Dus een echte aanrader.

Een stukje tekst om jullie te teasen.
De kleine Manon is zojuist door de schoolmeester voor de klas neergezet als hoer. Rachab spreekt tot haar.
Hoor Manon. Hoor!
Dit zijn de geheime woorden van Rachab.
Ja... je hoorde me even, met je grote verschrikte hertenogen en je vuurrode wangen. Ach meisje toch. Wat ben ik blij dat je me een naam gegeven hebt.
Nu heb je gym. Ook dat nog. Ja, dat kon natuurlijk niet goed gaan. Wat een rampdag.
Met je onhandige lijf moest je het wandrek in...
En vandaag beef je zo, ben je nog onzekerder dan anders. Je laat het wandrek los. Je valt.
Nu mag je water gaan drinken in de kleedkamer. Je doet de kraan open, houdt het bekertje eronder, je hand gaat naar je mond, je hoofd komt omhoog.
En precies op het moment dat je wilt gaan drinken, zie je jezelf in de spiegel. Je ziet jezelf nu door de ogen van de Meester.
Ineens is daar weer die ijskou. Je bevriest. Je ziet de schaamte op je wangen, de weerloosheid in je ogen. Je haat dat meisje. Want nu zaai je tweedracht.
Jij bent het die dat meisje ziet. Jij bent het die haar veroordeelt. En je ziet dat het slecht is. Je heult nu met de Meester en die andere mannenbroeders die je jeugd bevolken. Nu hoor je bij hen. En zij, het meisje in de spiegel, is voorgoed en reddeloos alleen. Jij hebt haar in de kou gezet en vastgebonden. In een eenzaam en vergeten badje waar niemand meer naar zoekt.
Weg is de vrede van je ballenbadje. Daar gaat het onbedorven kind. Nu heb je je knie gebogen. Je onschuld aan het kruis genageld.

Hoor Manon, hoor dan toch! Hoe kan ik je nog ooit bereiken? Je bent zover van me weg. Maar ik zal geduldig op je wachten. Ik zal het onbedorven kind in jou bewaren. Dat kind hoort daar niet, in die wereld van de Meester. Het hoort bij mij. Ik zal me over haar ontfermen, totdat jij het weer ophaalt.

Meer info op https://www.rachab.nl/

Wat een durf om zoveel van jezelf prijs te geven en wat bewonder ik dat. Daardoor is het geheel ronduit spectaculair. Hier en daar hallucinerend, bijna alsof je een droom beschrijft. Als je iets leert van dit boek is het dat je nergens voor moet terugdeinzen.
Schrijver ontpopt zich als een Geboren Schrijfster."
> Maarten ’t Hart

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

subje
Beginnend lid
Inlognaam: Subje

Bericht Nummer: 10
Aangemeld: 06-2007

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 20 november 2007 - 06:11 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

boeken



Naar 'Onderdanig wil ik zijn' ben ik al een tijdje op zoek. Ze hebben het spijtig genoeg niet in de bibliotheek .
Histoire d'O heb ik al een tijdje geleden gelezen. Ik was toen 16 en ik weet er jammer genoeg niet veel meer over.
Ik weet nog wel dat ik het een heel mooi boek vond en ik vond het superspijtig dat het zo dun is! Het is zeker een aanrader.

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

mrkees
Nieuw lid
Inlognaam: Mrkees

Bericht Nummer: 2
Aangemeld: 06-2007

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 28 december 2007 - 07:09 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Pitty en kostschool



Op dit deel van het bericht van Alexandra reageerde MrKees

Ook mijn spankinggevoelens dateren uit mijn jonge kindertijd. Ik had een stiefbroer die een paar jaar ouder was, ik was 9, hij 12 geloof ik, zoiets, en we speelden vaak dat hij de "strafmeester" was en dan kreeg ik een (op zijn kinds natuurlijk) pak op mijn billen. Op een gegeven moment hield dat op, maar niet mijn fantasie erover. Ik weet ook nog goed dat ik eindeloos fantaseerde over strenge kostscholen waar je lijfstraf kreeg. Leek me fantastisch! Ik verslond dan ook die boeken van Enid Blyton over Pitty of kostschool en over die tweeling op kostschool (kan even niet op de namen komen). Daar kwam sporadisch een scene in voor dat een leerlinge gestraft werd met een haarborstel en dat vond ik geweldig, dan wou ik altijd die leerlinge zijn :-)

Lees hier het hele bericht over haar jeugdervaringen:
"stukje over hoe het bij mij ging"

Hi Alexandra,

Wat grappig dat je het hebt over Pitty en kostschool.
Had daarvan nog nooit gehoord, tot een oproep op een andere site om op het forum met z'n allen te schrijven aan een verhaal met een wat oudere versie van Pitty die iets minder onschuldige dingen meemaakt. Mischien ook leuk idee voor dit forum?
daphne-forum

Groet,
MrKees

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

alexandra
Beginnend lid
Inlognaam: Alexandra

Bericht Nummer: 7
Aangemeld: 12-2007

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 31 december 2007 - 02:07 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Pitty



Wie weet MrKees, ben benieuwd of hier mensen zijn die die boekjes nog kennen :-) Zo braaf was de oorspronkelijke versie (bestemd voor kinderen) overigens niet, d'r werd flink wat gemept met haarborstels, tja, Engelse kostscholen he :D


Alles in het leven draait om liefde en respect voor de ander

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

subStanzia
Beginnend lid
Inlognaam: Substanzia

Bericht Nummer: 7
Aangemeld: 07-2007

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 31 december 2007 - 03:30 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Pitty en de kostschoolavonturen



Ja, ik heb ze ook verslonden, de boeken van Pitty en van Billy Bradley (dacht ik, dat die andere serie heette) en ook ik heb inderdaad mezelf toen in de hoofdrol geplaatst, vond het ook erg opwindend. Ik heb me dat alleen niet toen gerealiseerd.. Ik had zo graag naar kostschool gewild..

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

The Inventress
Actief lid
Inlognaam: Inventress

Bericht Nummer: 21
Aangemeld: 10-2007

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 21 januari 2008 - 01:00 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Nog een versie



Ik heb een tijdje geleden nog een versie gelezen van een stripboek over kostschool meisjes.
Dat was ook vrij oud, maar niet dezelfde titel ik denk dat ze uit de jaren 60 waren.... heeft iemand enig idee ?
Die gingen echt wel ver, met pictures van meisjes over de knie en alles...

Ik heb ze gelezen toen ik ongeveer 11 was en raakte er onwijs opgewonden van..

Greetz
Inventress

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

The Inventress
Actief lid
Inlognaam: Inventress

Bericht Nummer: 22
Aangemeld: 10-2007

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 21 januari 2008 - 01:10 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Ze staan online



Mocht iemand interesse hebben klik op de volgende linken om Pitty naar de kostschool online te lezen:

https://www.pitty.nl/hoofdstukken.htm

https://www.libelle.nl/NR/rdonlyres/89E5D313-DC8F-4904-88F4-73CF1CCF1CDB/0/pittyn aardekostschool.pdf


Have fun

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

reintoch
Beheerder

Bericht Nummer: 312
Aangemeld: 02-2002


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 02 juli 2008 - 03:09 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Niki Flynn: Dances with Werewolves



Dances with Werewolves
Niki Flynn


Niki is een Amerikaanse spanko die als eerste niet-Tsjechische in films van Lupus/Rigid East speelde.
Ze heeft haar levensverhaal opgeschreven in een zeer boeiend boek.
Het is een boek dat heel veel biedt op heel veel fronten.
  1. In de eerste plaats is het een prachtig en intiem relaas van een meisje dat worstelt met haar spanking fantasieën
  2. Het geeft een spannend inkijkje achter de films, met name die van Lupus. Hoe ze gemaakt worden, hoe de actrices het ervaren. Hoe de films ontstaan. Maar ook hoe er door anderen op de films gereageerd wordt (en zij als actrice daarin). Als ze dan ook nog een aantal gangbare mythes doorprikt...
  3. Het geeft ook een beeld van het internationale spanko-wereldje. Een wereldje waarvan ik het bestaan niet kende.
  4. Ten slotte leest het als een spannend boek.

Wat door haar heel mooi beschreven wordt is wat spanking voor haar betekent.
In veel episodes in het boek doet ze dat, maar waar ze het voor het eerst ervaart wil ik hier citeren. Het is na het lezen van het boek “Frank and I” een Victoriaanse roman (gaan we opsporen...).

Niki schreef::

In één scène besluit de voogd van Frank dat het meisje niet de roe krijgt, maar bedenkt hij dat het meer opwindend is om haar over zijn knie te leggen en haar een pak slaag te geven. Yes, yes, yes! Je aan iemand onderwerpen die de macht heeft om je te straffen - dat was wat ik wilde! Ik hoefde niet onderdanig te zijn; ik moest me alleen onderwerpen. En ik hoefde het niet fijn te vinden; ik hoefde het slechts te ondergaan.


(door mij vertaald en dat was een klusje dat ik niet nogmaals op me zal nemen - verdraait lastig zeg)

Niet door iedereen wordt spanking gekoppeld aan opwinding, zeker niet op dat moment (noch voor dominanten -zoals ikzelf- by the way). Ik heb het zelden zo mooi zien beschrijven dan door Niki.
Kortom: een mooi en intiem relaas van een spanko-ster die steeds weer verbaasd is als ze merkt dat anderen haar als zodanig zien.
Integer op en top.
Gewoon bestellen dus, bij:
Amazon
Uitgegeven door www.virgin.com/books (maar die site vind het boek niet).
En haar eigen site Niki Flynn


billen...stil wachtend...over mijn schoot... 


Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Rein
Bevlogen lid
Inlognaam: Rein

Bericht Nummer: 72
Aangemeld: 05-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 02 juli 2008 - 09:06 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

terecht lof



Beste bijna-naamgenoot,
Je zwaait terecht het boek van Niki Flynn veel lof toe.
Ik vond het een erg goed boek.
Ik heb het destijds in Amsterdam kunnen kopen, waarschijnlijk bij de American Bookshop.
Groet
Rein

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Mr.Storm
Beginnend lid
Inlognaam: Mrstorm

Bericht Nummer: 7
Aangemeld: 07-2008


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zondag 31 augustus 2008 - 03:21 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

The story of O en de cartoonversie van het verhaal.



Voor wie geen probleem met engels heeft en "het verhaal van O" graag wil lezen, heb ik een online versie gevonden.
Veel leesplezier.
De link: https://www.angelfire.com/in2/lasoldeleo/O1.html

Ook heb ik een onlineversie van Guido Crepax gevonden van dit verhaal.
De link: https://betadefelippe.multiply.com/photos/album/12/Guido_Crepax_-_Histoire_dO

Groeten
Storm


Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Matthew
Nieuw lid
Inlognaam: malach

Bericht Nummer: 2
Aangemeld: 08-2009

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 06 augustus 2009 - 11:56 pm:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

Justine & Gordon



Hoi,

Pauline Réage's boek over O is erg goed, maar het boeide mij een pak minder dan "Justine", het meesterwerk van D.A.F. de Sade. Nooit eerder werd een deugdzaam meisje zo onheus behandeld. (grijns)
Ook "Gordon" van de schrijfster Edith Templeton kan ik aan alle liefhebbers van bdsm literatuur aanraden.
Groetjes

Begin van paginaVorig berichtVolgend berichtEind van pagina Maak een Link naar dit bericht (met rechter muisklik, kies: Snelkoppeling Kopiëren!)

Cieper
Nieuw lid
Inlognaam: cieper

Bericht Nummer: 2
Aangemeld: 01-2017

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op zaterdag 07 januari 2017 - 12:29 am:   Wijzig Je Eigen Bericht Verwijder Je Eigen Bericht Bericht Printen    Bericht Verplaatsen (Alleen Moderator/Beheerder)

leve de literatuur



Histoire d'O is eigenlijk alleen maar mooi in het Frans. Van zodra het vertaald wordt is het een flauw afkooksel van het origineel, net als de Amerikaanse verfilming dat was.
Vanzelfsprekend is Justine van de Sade nog beter, en zélfs in vertaling, maar toch altijd het mooist in het frans.
Over het algemeen zijn romans en dus ook erotische altijd het mooist in de originele taal, dus is het wel fijn als je zoveel mogelijk talen kunt lezen.
Wat "Frank and I" betreft (het boek waar in Dances with wherewolves naar wordt verwezen), is zelf ook heel leuk; dat moet je dan weer in het Engels weten te vinden (ook bij Amazon verkrijgbaar), maar je moet wel een beetje weten welke woorden van de Engelse taal tussen de tijd toen dat boek geschreven werd en vandaag de dag van betekenis veranderd zijn. Anders komt het ook weer raar over. Het is een leuk verhaal, vooral voor liefhebbers van billetjes die ervan langs krijgen, haha. In de besprekingen van klanten staan een paar teksten van mensen die het te serieus hebben genomen, en er vreselijk woedend om geworden zijn: die het een voor vrouwen beledigend boek vinden en zo. Die hebben niet door dat het een erotische fantasie is. Daar moet je dus liefst niet op letten.
Dat markies de Sade meer dan 3/4 van zijn leven in de bak heeft gezeten, is ook daaraan te wijten: dat de mensen die toen de baas waren, niet doorhadden dat hij fantaseerde...
Erotische literatuur is heel moeilijk goed te vertalen, heb ik ondervonden. Veel van het opwindende zit 'm in de typische woordkeuze die de schrijver gebruikt, en die gaat natuurlijk verloren als de vertaler niet het juiste equivalent weet te vinden, of de lezers aan die vertaalde term een andere nuance van betekenis verlenen, wat dus het erotiserende effect geheel doet verdwijnen...
"Venus im pelz" moet je dan weer in 't Duits lezen. Dat is in het Engels niet te genieten, in het Nederlands nog minder. Alleen in het Frans is het enigzins leuk, maar daar leest het feitelijk als een doodgewone roman, niet als een erotische roman. Da's dan ook weer een facet dat je kwijtraakt...
Dus: hoe polyglotter, hoe vlotter!



Een verzoek!


Deze site is bedoeld voor discussies/verhalen/vragen/weetjes die wat langer blijven staan.
We willen jullie daarom vragen:
  zorgvuldig te zijn in het opstellen van een reactie.
  kijk even naar de opmaak.
  corrigeer type- en spelfouten
      (een eenvoudige spellingscontrole verschijnt bij de voorbeeldweergave).
  en maak gebruik van de vele opmaak mogelijkheden.
  Echt: het is niet ingewikkeld.
  En wist je dat achter de   button een heleboel verschillende     zitten?


Plaats hieronder je Bericht
Je Onderwerp:

Vermeld hier onderwerp, of kopje, of samenvatting, of blikvanger van je bericht.
Je Bericht:
Gebruik Opmaakbuttons
Selecteer tekst en klik op de button
of: klik 1 maal voor begincode en nogmaals voor sluitcode
Voor uitleg van de buttons: glij er overheen met je muis
Vet Cursief Onderstrepen maak tekst heel klein maak tekst klein maak tekst groot maak tekst extra groot centreer maak een lijst met bullets maak een genummerde lijst
voorbeelden van de beschikbare fonts + instructie opmaak hulp: geeft uitgebreide uitleg -ook van diversen- plus extra mogelijkheden!
onderstaande buttons geven direct resultaat (selecteer dus geen tekst!):
een kop maken: vet + groot (geen tekst selecteren) plaats je e-mail adres (geen tekst selecteren) Maak een hyperlink (geen tekst selecteren) Voeg clipart plaatje toe (geen sluitcode!) trek een lijn (geen sluitcode) maak wit/spatie (geen sluitcode!) maak een dichte bullet (geen sluitcode!) maak een open bullet (geen sluitcode!) maak een vierkante bullet (geen sluitcode!) maak een een curren - een soort bullet (geen sluitcode!) maak het copyrightteken (geen sluitcode!) { voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!) } voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!)  ECHTE komma: voor gebruik BINNEN opmaakcode van een TABEL (geen sluitcode!)

Inlognaam: Gebruiksaanwijzing:
Geef je Inlognaam en Wachtwoord.
Aanmelden is verplicht, kostenloos en heel eenvoudig!
Maak gebruik van de vele opmaakbuttons hierboven!
Wachtwoord:
Opties: Je mag HTML opmaakcode in je bericht gebruiken
Activeer eventuele links in je bericht
Actie: