home
spankingforum.nl
smverhalen.nl
Spanking & Sm Forum

Forum:
Welkom
SpankingForum
SM Verhalen
Spanking Verhalen
Overzicht & Uitleg

Zoek op:
verhalen om mee te beginnen   om mee te beginnen
Goud! prachtige en milde verhalen, eerste keus van de Beheerder  prachtig en mild
Verhalen met heel bijzonders volgens de Beheerder - glij over het pictogram om te weten wat    bijzonder
  spanking verhalen
verhaal pictogram
schrijversnaam
uitgebreid zoeken

Nieuw:
Afgelopen Week
Afgelopen 2 Weken
Afgelopen Maand

Handig:
Aanmelden
Log In
Log Uit
Wijzig Profiel
Site-etiquette
FAQ: veelgestelde vragen

Aanbevolen:
Erobird Boekenwinkel

sm & spanking verhalen & forum

Welkom
Forum
Verhalen
Spanking
Verhalen
  Verhalen
Zoeken
Boekwinkel
Aanmelden
Log In  Log Uit

 

Een verhaal van:  
SubAdoration


  Bevlogen lid



Beoordeling: nog geen

Vind je dit verhaal erg goed
of juist niet
geef dan hier je waardering:
 (Waardeer!)
Aantal waarderingen tot nu toe: 0

Gepost op zaterdag 02 november 2019 - 04:08 pm:       


Hoofd- en nagerecht


deel II (dit verhaal is opgeknipt in 2 delen)




Ik denk dat we allemaal nu wel toe zijn aan het nagerecht, maar ik hoor net dat de kok nog even nodig heeft om dat te kunnen afronden. Dat biedt mij de kans nog even wat aan Linda en Miranda te voor te leggen. Vinden jullie ook niet, dames, dat Ingewijde Claudia door de performance van Anneke met Koen en André nu een beter zicht heeft op hun functioneren dan op dat van jullie trainees en newbies? Van jullie meiden weet Claudia nog niet of ‘het allemaal goed functioneert’, zoals mijn echtgenote Madelon dat zo treffend formuleerde. Mijn verzoek aan jullie is om Nicolette, Barbara, Ingrid en Caroline, tot de kok klaar is met de voorbereidingen van het nagerecht, aan Claudia ter beschikking te stellen voor een functioneringstest?”
Claudia’s beste vriendinnen hadden uiteraard geen bezwaar.
“Zo, Claudia, geef jij dan nu maar aan welk bewijs de meiden jou moeten leveren,” zei Theo.

Claudia is ook nu weer verrast door een voor haar onverwachte wending in het programma. Ze begrijpt natuurlijk dat het de bedoeling is dat zij de dames richting orgasme leidt, zoals Anneke dat bij Koen en André deed. Maar ze is eigenlijk al behoorlijk moe en moet in ieder geval na het diner nog een stevig traject door dat wel met Theo en Frank is afgesproken. Ze kiest er dus voor zelf niet te veel in actie te komen en, net als bij de jongens, tamelijk simpele methodes in te zetten.
“Ik wil dat Ingrid begint, hier bij mij, zittend op een poef, geblinddoekt en in de bekende houding, maar met haar knieën iets verder van elkaar dan normaal. Eén hand blijft keurig op een knie liggen, de andere brengt zij naar haar kut en haar klit. Dan vingert zij zich klaar, zonder haar houding op enige moment te veranderen.”
Miranda helpt haar trainee Ingrid de gevraagde houding aan te nemen, spreidt de lappen stof van haar rok zo, dat Ingrids geslacht niet aan het oog onttrokken wordt en blinddoekt haar met één van die lappen stof. Tot slot geeft zij aan dat Ingrid van start kan gaan.
Claudia ziet tot haar genoegen dat er eerst enige terughoudendheid is bij haar voormalige diëtiste, maar na een poosje tussen haar benen strelen laat ze toch de diepe ademhaling zien en horen die past bij het op weg gaan naar een orgasme.
Claudia heeft ervoor gekozen haar te laten blinddoeken om het voor Ingrid wat makkelijker te maken zich af te sluiten van alle aanwezigen en zich op haar eigen lichaam te concentreren. Maar ook omdat ze wil genieten van wat er zo vlakbij haar gebeurt en niet door oogcontact herinnerd wil worden aan de soms strenge gesprekken met haar diëtiste.
Ze buigt zich naar Ingrid toe en streelt kort haar borsten, maar pakt al gauw beide tepels tussen duim en wijs- en middelvinger van beide handen. Ze knijpt en trekt (naar zich toe, opzij, naar elkaar toe, naar boven) en draait (naar links en naar rechts) en alle combinaties die daarvan denkbaar zijn.
Ze laat de tepels pas weer los als Ingrid door haar orgasme heen is, weer wat rustiger begint te ademen en in haar richting fluistert: “Dank u wel, Ingewijde”.
Claudia genoot nog het meest van de worsteling in Ingrids lichaam tijdens het orgasme. Zij deed vreselijk haar best de haar opgelegde houding vast te houden, maar kon dat natuurlijk onmogelijk 100% voor elkaar te krijgen. En door Ingrids tepels te blijven vasthouden voelde Claudia die strijd ook in haar eigen lichaam.

Claudia laat Ingrid zitten zoals ze nu zit, met de blinddoek voor en ook met haar ene hand nog tussen haar schaamlippen.
Voordat Claudia zich op de andere meiden richt fluistert ze Ingrid nog toe: “Laat drie vingers zo diep mogelijk in en weer helemaal uit je kut schuiven en laat die vingers lekker bewegen. Herhaal die handeling steeds en stop pas als ik dat zeg, maar doe het rustig, want je mag niet opnieuw klaarkomen. Duidelijk?”
“Ja, Ingewijde.”
Claudia ziet hoe Ingrid eerst haar vingers onafhankelijk van elkaar laat bewegen en ze dan tegen haar kutopening duwt en al bewegend naar binnen laat schuiven. Ze verdwijnen geheel naar binnen en komen dan langzaam, maar nog steeds bewegend weer helemaal naar buiten. Om aansluitend hun reis vele keren te herhalen.
“Dan wil ik nu Nicolette en Barbara hier hebben.”
Linda leidt hen naar Claudia toe.
“Leg jullie newbie kleding af en klim op de tafel, hier recht voor me. Nicolette, op je rug, benen wijd, knieën optrekken, voeten plat op tafel. Barbara, breng je gezicht naar Nicolette’s heuvel en lik haar, maar breng daarbij je eigen gleuf bij Nicolette’s mond. Zorg ervoor dat de ander zo snel mogelijk geil wordt, sneller dan jijzelf, maar kom niet klaar zonder mijn toestemming.”
Claudia zorgt er zo voor dat voorzichtig en teder likken wordt overgeslagen. De meiden gaan er gelijk vol tegenaan en er ligt dus in no time een geil bewegend koppel op tafel. Na een paar minuten geeft Claudia haar vriendinnen de opdracht van positie te wisselen, maar ook zo snel mogelijk weer door te gaan.
Na nog weer een aantal minuten ziet Claudia dat de meiden erg dicht tegen hun orgasme aanzitten. Omdat ze nog steeds fanatiek likken en zich op geen enkele manier inhouden, zullen ze dat orgasme al gauw niet meer tegen kunnen houden.
“Meiden, stop. Ik wil nu dat jullie allebei je benen wijd doen en dan jullie onderlichamen zo in elkaar schuiven, dat jullie schaamlippen op elkaar komen. En dan mogen jullie naar het orgasme, schuif die klitten maar lekker over elkaar. Niet praten, maar elkaar aankijken en zo afstemmen dat je tegelijk klaarkomt. En pas stoppen als de orgasmes echt zijn weggeëbd.”

Het is mooi om de onderlichamen van de jonge vrouwen op elkaar te zien bonken en schuiven, terwijl ze elkaar intensief blijven aankijken om elkaar zo op de hoogte te houden van het niveau van hun geilheid. Ze beginnen steeds heviger te bewegen en Claudia vraagt zich af of de tafel het wel zal houden. Opzij kijkend ziet ze dat Theo en Frank gewoon zitten te genieten van het uitzicht en zich absoluut geen zorgen over de tafel maken. Dan stopt zij daar ook maar mee.
En dan komen de meiden. Net niet helemaal tegelijk, maar dat is in deze houding ook haast onmogelijk. Ze komen met zoveel kabaal, dat Claudia bedenkt dat ze hen als extra uitdaging had moeten verbieden geluid te maken. Maar daar is het nu te laat voor.
Na het uitwoeden van hun orgasmes, zakken Barbara en Nicolette uitgeput achterover op de tafel, hun benen trillend en nog steeds in elkaar gevouwen.
“Haal nu je vingers maar uit je kutje, Ingrid,” zegt Claudia, “ik heb steeds op je hand gelet, en je hebt je keurig gedragen. Je mag ook je blinddoek afdoen, dan hoef je niet alles van de anderen te missen. Barbara en Nicolette, van tafel en kleding weer aan, en Caroline doe jij maar alvast je kleding uit. Anneke, jij weet vast wel waar je in dit appartement een sybian vandaan kunt halen, toch?”

Frank had Claudia de afgelopen twee jaar regelmatig op de sybian geplaatst. Meestal als beloning. Claudia kon echt fantastisch klaarkomen op deze bijzondere machine, die nog boven de magic wand eindigde in haar vibrator top vijf. Ze vond het heerlijk als ze hem zo nu en dan zelf mocht bedienen. Ze kon dan de route naar haar orgasme en de snelheid waarmee ze die aflegde zelf bepalen. Ook als Frank de bediening op zich nam was het fijn, maar die zette toch meestal de machine een paar keer af als ze vlakbij het orgasme was. Als hij haar dan eindelijk liet komen was het orgasme wel veel heftiger dan als Claudia zelf aan de knoppen zat, maar je miste wel dat heerlijke gevoel van langzaam opbouwen en zonder hinderlijke onderbrekingen naar je orgasme toewerken en klaarkomen.
Zoals Frank het deed kon het trouwens zelfs een straf worden om op de sybian te zitten. Dat had hij haar één keer laten merken. Claudia wist nog precies wanneer en waarom die straf haar ten deel viel. Het was op een vrijdagavond. Ze was volgens het door Frank opgestelde dagrooster met de vriendinnenclub uit eten gegaan en daarna naar de film. Omdat het een lange film was, moest ze nadien eigenlijk gelijk naar huis om op tijd te zijn voor ‘grondig voorbereiden’ en ‘er zijn voor Frank'. Maar ze wilde zo graag nog even mee naar de kroeg, net als op andere vriendinnenavonden. Dus SMS-te ze naar Frank ‘Ik kom wat later, xxx, Claudia’.
Toen ze een vol uur te laat thuis kwam, zwaaide de voordeur open op het moment dat ze de sleutel in het slot wilde steken. Frank greep haar gelijk bij haar haren en trok haar mee het huis in, de trap op en de slaapkamer in.
“Uitkleden! Nu! Snel! In de houding!”
En toen Claudia naakt voor hem stond, benen gespreid, armen in de nek, borsten vooruit: “Waar ben jij in hemelsnaam mee bezig? Een SMS-je met een mededeling? Ik ben je Meester! Je weet donders goed hoe je dit wel had moeten aanpakken. Vertel het me!”.
“Ik had u moeten bellen, Meester, en dan moeten vragen of ik u om een gunst mocht verzoeken. Als u ‘ja’ gezegd had, kon ik u vragen of ik langer weg mocht blijven.”
“Zie je wel, je weet het precies. En denk je dat ik je vanavond de ruimte gegeven zou hebben mij om een gunst te vragen?”
“Nee, Meester.”
“Waarom niet?”
“Omdat u mij deze week al een keer eerder moest straffen, toen ik te laat thuiskwam na de fitness.”
“Juist, je wist dus dat ik je vanavond geen extra’s zou toestaan en daarom deed je het maar af met een kort SMS-je. Je begrijpt dat ik je voor zo’n grove schending van de regels stevig ga straffen, zeker omdat je deze week inderdaad al eerder eenzelfde stommiteit uithaalde.”
“Ja, Meester.”
“Heb je nog een verklaring voor dit idiote gedrag van je?”
“Nou, Meester, we gaan altijd na de film wat drinken en u wist dat het een lange film was, dus ik dacht…..”
“Stop hiermee! Je probeert je gedrag goed te praten. Je weet wat dat betekent, want daar heb je onlangs zelf om gevraagd.”
Pas toen bedacht Claudia zich dat ze net zo’n twee weken geleden in het park zelf om verdubbeling van straf gevraagd had als ze zielig ging doen of haar fout minder ernstig voorstelde dan die was.
“Nou,” zei Frank, “dan zijn we nog wel even bezig. Pak de sybian uit de kast en zet je lievelingsdildo erop, de langste dus.”

Claudia was stomverbaasd. Ze verwachtte een flink pak slaag op haar billen, die nog gevoelig waren van de straf eerder die week, en bereidde zich voor op incasseren van de verdubbelingsportie op haar borsten. Zo’n strafsessie die je nog dagen voelt en waarvan je de gevolgen ook nog dagen in de spiegel kunt zien. Maar in plaats daarvan plaatste Frank haar op het apparaat dat hij tot dan toe alleen maar als beloning had gebruikt. Hij deed haar pols- en enkelboeien om en maakte polsen en enkels aan elkaar vast. Hij startte de sybian en liet Claudia tot vlakbij het orgasme komen, maar net niet helemaal.
Hij pakte zijn telefoon en las uit het schermpje haar SMS-je voor: ‘Ik kom wat later’.
“O ja,” zei hij, “nou weet ik het weer. Jij komt niet nu, jij komt wat later.”
Na een paar minuten had hij de machine weer aangezet, maar vlak voor haar orgasme stopte hij weer. En opnieuw legde hij haar uit dat ze niet nu kwam, maar pas later.
Hij had het voor Claudia’s gevoel wel honderd keer, maar in werkelijkheid waarschijnlijk tussen de vijf en de tien keer, zo gedaan, inclusief de uitleg over het ‘later komen’. Tot Claudia uitgeput, bezweet en in tranen op het apparaat had gezeten en hem snotterend had gesmeekt haar nu eindelijk te laten klaarkomen.
“Nee hoor,” had hij gezegd, “jij komt pas later, zeker als je gaat zitten zeuren als een klein kind.”
In plaats van haar te laten komen had hij haar van het apparaat getild en op bed gelegd met haar armen en benen wijd, vastgebonden aan hoofd- en voeteneinde.
Hij had haar gezegd dat ze die avond niet mocht klaarkomen, en dat ze ook zijn lul niet in zich zou voelen. Toen had hij zichzelf voor haar ogen afgetrokken, zijn zaad in een glas gespoten en daarna met een penseeltje uitgesmeerd over haar hele gezicht en over haar tepels. Tot slot had hij Claudia het penseeltje laten schoonzuigen.
Zo had hij haar laten liggen, met in haar onderlichaam het onbedwingbare en maar niet afnemende verlangen om klaar te komen, maar zonder enige mogelijkheid om dat voor elkaar te krijgen. En met het trekkende plakkerige gevoel van opdrogend zaad op haar gezicht en op haar tepels.

Een pak slaag was niet prettig en soms zelfs heel pijnlijk. Maar dit was ook zo heftig geweest dat ze het nooit zou vergeten. Hij was haar pas op zaterdagochtend komen losmaken, maar had gelijk haar polsen weer op haar rug aan elkaar vastgemaakt. Dat liet hij de hele dag zo, eten kreeg ze in brokken die ze met haar lippen van het bord kon pakken en in wat hij haar te drinken bood stond steeds een rietje.
Hij was die dag geen moment van haar zijde geweken. Douchen mocht niet, aankleden niet en als ze moest plassen, wat nogal eens gebeurde omdat hij haar elk half uur een glas water liet drinken, moest ze wijdbeens gaan staan, en in een plastic bakje plassen dat hij onder haar hield. Ze moest de hele dag bij hem in zijn werkkamer blijven, waar hij aan ingenieursrapporten zat te werken, en op zijn commando afwisselen tussen op de poef zitten en wijdbeens voor de muur staan, soms met haar gezicht naar de muur, soms met haar gezicht naar de kamer. Met enige regelmaat geilde hij haar op door met zijn hand over haar klit te strijken en zijn vingers in haar kutje te laten glijden. Als hij daar dan weer mee stopte, uiteraard voordat ze kwam, want zij kwam wat later, moest ze zijn vingers schoonlikken.

Op zaterdagavond had hij haar eerst gedoucht en daarna weer op de sybian laten plaatsnemen en zijn kwelling herhaald, maar nu volgens Claudia een paar keer minder, omdat zij eerder uitgeput raakte dan de dag ervoor en over haar hele lijf trillend op het apparaat zat. Hij had haar opnieuw als kruis op het bed vast gemaakt, zich weer afgetrokken en nu zijn zaad rond haar tepels geloosd en er verder niets mee gedaan, zodat Claudia het nog een tijdlang van haar borsten voelde aflopen.
De zondag was bijna een kopie van de zaterdag. Veel drinken en dus veel staand plassen, regelmatig opgegeild worden en vingers aflikken.
In de middag had Frank nog iets anders bedacht. Hij draaide een DVD waarop jonge meiden voor het eerst van hun leven op de sybian mochten plaatsnemen. Hij dwong Claudia mee te kijken en zette het geluid goed hard. In iets meer dan twee uur zag en hoorde Claudia hoe twaalf zogeheten ‘barely legals’ de geneugten van de sybian in zich opnamen en weer naar buiten lieten komen.
De DVD had Frank natuurlijk ook aangegrepen. Hij masturbeerde met zijn pik vlak voor Claudia’s gezicht en spoot zijn zaad in haar mond, die ze op zijn bevel wijd geopend had. Hij deed dat zonder haar ook maar één moment met zijn stijve lid aan te raken.
Claudia was gelukkig zo verstandig om met geopende mond te blijven zitten tot hij commandeerde: “Slik door!”

Pas laat in de avond van die dag had ze zichzelf eindelijk een orgasme mogen geven, zonder hulpmiddelen, gewoon door te vingeren. En ze had dat staand moeten doen, wat voor haar de moeilijkste en de minst plezierige houding was, zeker als ze zoals toen, nog tien minuten in die houding moest blijven staan na het orgasme. Frank had dat natuurlijk niet voor niets gekozen. En hij maakte het nog erger door haar af te leiden met opmerkingen als
“Nou mag je klaarkomen, en nou komt het er niet van. Daar snap ik nou niks van.,” “Toen ik je vingerde terwijl je stond kwam je volgens mij veel sneller in de buurt van klaarkomen. Weet je niet meer hoe je het zelf moet doen?” En, op zijn horloge kijkend: “Schiet nou een beetje op, ik wil hier niet weer de hele avond zitten wachten tot je komt.”
Uiteindelijk was het haar gelukkig wel gelukt en na haar straftijd aansluitend aan het orgasme was de strafsessie ook echt voorbij. Frank had haar naar de badkamer gedragen, haar langdurig gedoucht en overvloedig met doucheschuim ingewreven. Nadat hij haar had afgedroogd, hadden ze een intense vrijpartij beleefd, waarin hij haar ook nog een heel fijn en diep orgasme bezorgde terwijl hij, achter haar billen zittend, haar kutje vulde. De volgende ochtend had hij voor een stralend ontbijt gezorgd en Caroline gebeld met de mededeling:
“Het weekend was wat heftig, Caroline. Claudia gaat het vandaag niet redden.”
Claudia begreep nu pas waarom dat toen zo makkelijk afgehandeld kon worden.

Anneke is inmiddels terug met de sybian. Ze heeft het apparaat op verzoek van Claudia midden op de tafel gezet en voorzien van de dikste trilstaaf en een geribbeld gedeelte voor het stimuleren van de clitoris.
“Caroline, klim op de tafel, ga over de sybian zitten met je kutje boven de staaf, handen in je nek.”
Een plaatje zoals haar baas-tot-en-met-gisteren daar nu zit. Niet echt een vervelende baas, maar wel één met zo nu en dan wat pesterige opmerkingen of een nare actie. Ze heeft haar bewust tot het laatst bewaard en zal haar niet sparen.
Claudia neemt de tijd om Carolines volle borsten, met grote laag geplaatste tepels, aan wat knedende manuele therapie te onderwerpen.
“Caroline, als het goed is heb je voordat je naar het diner kwam je kutje goed toegankelijk gemaakt met olie of glijmiddel. De staaf moet dus gemakkelijk in je lijf kunnen verdwijnen. Zak naar beneden, en neem de staaf op in je lichaam, doe het langzaam, maar zonder te stoppen en ook zonder jezelf toegankelijker te maken door weer even iets omhoog te gaan. Als je dat wel doet of naar mijn mening te snel gaat, voel je dit.”
Ze pakt Caroline’s tepels en doet de knijp-draai beweging met beide tepels tegelijk. Op de manier die Carla op haar toegepast had, dus eigenlijk de knijp-te-hard-draai-te-ver beweging.
Caroline kan een kreet van pijn niet binnenhouden en begint langzaam te zakken. Ze heeft zich goed toegankelijk gemaakt of misschien hebben de gebeurtenissen van de avond haar vochtproductie ruim op gang gebracht, want Claudia hoeft Caroline geen enkele keer via haar tepels aan haar opdracht te herinneren.
Op het moment dat Caroline de dikke staaf helemaal met haar kut omsluit, maakt Claudia haar polsboeien aan haar enkelboeien vast en gaat op een stoel zitten met het bedieningspaneel in haar handen. Ze kijkt Caroline strak in de ogen en draagt haar op, het oogcontact niet te verliezen. Daarna zet ze de machine, en daarmee Caroline, in beweging. Ze past de methode van Frank een aantal keren toe, totdat Caroline volledig bezweet op het apparaat zit.
“De volgende keer mag je komen,” zegt Claudia, “maar ik wil geen geluid van je horen.”
Het lijkt Claudia een onmogelijke opgave, die haar weer een excuus zal geven voor nog een paar korte acties op Carolines tepels. Maar Caroline ziet kans zich te beperken tot heftig door de neus ademhalen, wat een paar snurkgeluiden oplevert, maar onvoldoende om te beweren dat ze zich niet aan haar opdracht houdt. Ze ziet zelfs kans redelijk in de houding te blijven zitten, wat haar niet eens opgedragen is.
Claudia aait haar even door het haar en geeft haar een kus op haar voorhoofd. De nieuwe machtsverhoudingen zijn duidelijk, denkt ze.
“Knap gedaan, kom er maar af.”
“Dank u, Ingewijde.”

“Alle dames hartelijk bedankt voor deze creatieve performance. Ik heb er van genoten,” zegt Theo. Maar nu is het de hoogste tijd voor het dessert.”
Linda geeft een seintje aan haar newbies Nicolette en Barbara, die richting keuken verdwijnen en even later een uitstekende tiramisu serveren.

© Subadoration, 02-2010



reacties vind je in deel I
gebruik onderstaande links voor het volgend/vorige deel



      naar het vorige hoofdstuk/verhaalnaar het volgende hoofdstuk/verhaal      


Een verzoek!


Deze site is bedoeld voor discussies/verhalen/vragen/weetjes die wat langer blijven staan.
We willen jullie daarom vragen:
  zorgvuldig te zijn in het opstellen van een reactie.
  kijk even naar de opmaak.
  corrigeer type- en spelfouten
      (een eenvoudige spellingscontrole verschijnt bij de voorbeeldweergave).
  en maak gebruik van de vele opmaak mogelijkheden.
  Echt: het is niet ingewikkeld.
  En wist je dat achter de   button een heleboel verschillende     zitten?


geef hier je reactie op het verhaal en/of op de commentaren van anderen
Je Onderwerp:

Vermeld hier onderwerp, of kopje, of samenvatting, of blikvanger van je reactie.
Je reactie:
Gebruik Opmaakbuttons
Selecteer tekst en klik op de button
of: klik 1 maal voor begincode en nogmaals voor sluitcode
Voor uitleg van de buttons: glij er overheen met je muis
Vet Cursief Onderstrepen maak tekst heel klein maak tekst klein maak tekst groot maak tekst extra groot centreer maak een lijst met bullets maak een genummerde lijst
voorbeelden van de beschikbare fonts + instructie opmaak hulp: geeft uitgebreide uitleg -ook van diversen- plus extra mogelijkheden!
onderstaande buttons geven direct resultaat (selecteer dus geen tekst!):
een kop maken: vet + groot (geen tekst selecteren) plaats je e-mail adres (geen tekst selecteren) Maak een hyperlink (geen tekst selecteren) Voeg clipart plaatje toe (geen sluitcode!) trek een lijn (geen sluitcode) maak wit/spatie (geen sluitcode!) maak een dichte bullet (geen sluitcode!) maak een open bullet (geen sluitcode!) maak een vierkante bullet (geen sluitcode!) maak een een curren - een soort bullet (geen sluitcode!) maak het copyrightteken (geen sluitcode!) { voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!) } voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!)  ECHTE komma: voor gebruik BINNEN opmaakcode van een TABEL (geen sluitcode!)

Inlognaam: Gebruiksaanwijzing:
Geef je Inlognaam en Wachtwoord.
Aanmelden is verplicht, kostenloos en heel eenvoudig!
Maak gebruik van de vele opmaakbuttons hierboven!
Wachtwoord:
Opties: Je mag HTML opmaakcode in je bericht gebruiken
Activeer eventuele links in je bericht
Actie: