home
spankingforum.nl
smverhalen.nl
Spanking & Sm Forum

Forum:
Welkom
SpankingForum
SM Verhalen
Spanking Verhalen
Overzicht & Uitleg

Zoek op:
verhalen om mee te beginnen   om mee te beginnen
Goud! prachtige en milde verhalen, eerste keus van de Beheerder  prachtig en mild
Verhalen met heel bijzonders volgens de Beheerder - glij over het pictogram om te weten wat    bijzonder
  spanking verhalen
verhaal pictogram
schrijversnaam
uitgebreid zoeken

Nieuw:
Afgelopen Week
Afgelopen 2 Weken
Afgelopen Maand

Handig:
Aanmelden
Log In
Log Uit
Wijzig Profiel
Site-etiquette
FAQ: veelgestelde vragen

Aanbevolen:
Erobird Boekenwinkel

sm & spanking verhalen & forum

Welkom
Forum
Verhalen
Spanking
Verhalen
  Verhalen
Zoeken
Boekwinkel
Aanmelden
Log In  Log Uit

 

Een verhaal van:  
SubAdoration


  Bevlogen lid


Beoordeling: 

Vind je dit verhaal erg goed
of juist niet
geef dan hier je waardering:
 (Waardeer!)
Aantal waarderingen tot nu toe: 1

Gepost op vrijdag 06 mei 2011 - 11:01 pm:       


De avondsluiting


Hoofdstuk 14 van 'Het feest van Kim', Joeri neemt een slaapmutsje en gunt Meisje er ook één




Boekonderdeel II: Let's party

Zondag 23.00 – 00.30
Als Joeri de badkamerdeur achter zich heeft dichtgedaan, zet Meisje de fles met schoonmaakmiddel naast zich neer en gooit de dweil in de emmer. Ze komt met haar bovenlichaam overeind, maakt alle boeien los, staat op en springt onder de douche. Ze wil zo snel mogelijk de urine van haar lichaam en uit haar haren spoelen. Maar zich echt schoonwassen wil ze pas als ze ook de vloer schoon heeft. Ze draait de kraan dus al snel weer dicht, droogt zich half af met een schone handdoek en gaat aan de slag met dweil en schoonmaakmiddel.
Het werk staat haar tegen, maar stelt goedbeschouwd ook niet zoveel voor. Ze staat dan ook al gauw voor de tweede keer onder de douche, stelt die nu in op haar ideale temperatuur en wrijft zich wel drie keer achter elkaar in met de dure shampoo en douchegel die Kasper en Loes voor hun gasten in alle badkamers hebben klaarstaan. Ze merkt dat ze haar billen voorzichtig moet benaderen. De behandeling van vanmiddag en vanavond is daar niet zonder gevolgen gebleven.
Dan droogt ze zich goed af met alweer een schone handdoek, föhnt haar haren droog en onderdrukt opkomende natuurlijke golven daarin met een stijltang. Ze ontdekt dat de parfums die er anders meestal wel staan nu niet aanwezig zijn, maar ze ruikt fris genoeg van het douchen, dus dat is geen probleem. Ze is helemaal klaar om zich weer bij Joeri te melden.

Zodra ze de badkamerdeur opent hoort ze Joeri praten. In de badkamer had ze het niet gehoord, kennelijk is die aardig geluiddicht. Ze valt midden in een gesprek. Het gaat over zijn escapades met haar die middag.
“………hoe die gynaecologentafel kan kantelen. Ik had mijn pik al helemaal in haar goed geoliede kontje en toen draaide dat geweldige, stevige lijf met die prachtige volle borsten langzaam naar me toe, tot ik me helemaal tegen haar ……… O, kijk daar komt ze net aan.”
Het valt Meisje op dat hij nu over borsten spreekt. Tegen haar had hij het steeds over tieten, ook, of misschien wel juist nadat ze daar wat over had gezegd. Hij probeerde haar dus ook op die manier uit haar tent te lokken. Kijken hoe ver hij kon gaan.

Joeri is in gesprek met Kasper. Ze zitten allebei in een hoek van de bank. En dat is niet zo’n bijzonder beeld, maar de manier waarop Loes bij Kasper zit is dat wel. Ze is naakt en zit op haar knieën, die ze behoorlijk ver gespreid heeft, met haar billen op haar hielen, schuin voor Kasper. Haar rug is kaarsrecht. Ze is geblinddoekt met een zwarte sjaal, en ze draagt polsboeien. Ze heeft een halsband om met daaraan aan leren riem. Zita staat, gekleed in een zwarte lange broek en een zwart T-shirt, ongeveer een meter achter haar met die riem in haar handen. Loes heeft verder zo’n zelfde set kettinkjes met klemmen op haar tepels en schaamlippen als Meisje eerder die avond heeft gedragen. De kettinkjes tussen haar tepels en de ring waar de kettinkjes bij elkaar komen gaan door de metalen ogen van haar polsboeien. Ze kan haar armen dus maar heel beperkt bewegen. Haar polsen kunnen zich verplaatsen van haar tepels tot net boven haar navel, dat is alles. Ze heeft haar handen in komvorm tegen elkaar, met de rug naar beneden, en in die kom rust een groot cognacglas, met daarin een laagje drank.
“Niet verlegen doen, Meisje, kom maar dichterbij. Kasper, Loes en Zita ken je toch al? En zij kennen je naakte lichaam al veel beter dan ik.”
Meisje loopt naar Joeri toe en pakt de hand die hij naar haar uitsteekt. Hij draait haar met haar rug naar Kasper toe. Die sist bewonderend tussen zijn tanden.
“Dat heb je professioneel gedaan, Joeri, prachtige diepe kleuren, zo hier en daar een klein bloeduitstortinkje en toch nergens de huid echt kapot. Zeker die mooie zachtleren riem van je?”
“Wat dacht je? Maar ook vanmiddag goed voorbereid met m’n handen natuurlijk.”
“Ha, ha, ja, goede voorbereiding is het halve werk. Maar begreep ik nou van je dat je haar nog zo’n driehonderd keer op die billen gaat slaan vóór aanstaande woensdag? Zoals die kont er nu uitziet ga je dan toch misschien iets te ver. En woensdag moet Meisje voldoende fit zijn, want ze heeft een prominente rol op de bruiloft. En ze zal dan ook zo nu en dan een poosje moeten kunnen zitten.”
Bij dat laatste hoort Meisje Kasper en Joeri duidelijk grinniken.
“Ja, Kasper, dat lijkt me ook. En dat gaat helemaal goed komen, hoor, want het getal driehonderd klopt wel, maar ik beperk me zeker niet tot haar billen. Kijk, je kunt hier zien - spreid je benen eens wat meer, Meisje – dat ik vanmiddag ook haar bovenbenen al geprobeerd heb. En ik heb ook – draai je eens om, Meisje – al met een klein strokenzweepje op haar borsten huisgehouden. Dat kun je nog goed zien, trouwens. Die tieten kleuren bij haar nogal snel.”
Terwijl hij het zei, kneep hij er nog eens goed en pijnlijk in. Waarschijnlijk maakte hij er zo weer een paar verkleurinkjes bij.
“En ik was van plan de voorkant van haar bovenbenen, haar buik en haar rug ook bij het proces te betrekken. En niet te vergeten het gebied tussen haar benen. Meestal geeft het die subjes een speciale sensatie als je ze direct daarna stevig neukt, dus dat wou ik dan ook maar een keer bij haar proberen.”
“Oké, Joeri, je hebt er goed over nagedacht, merk ik. Nou, bereid je maar voor op een paar mooie dagen. Meisje is niet het type dat zich snel zal laten kennen. Als ze zelf ingestemd heeft met die straf, dan zal ze alles op alles zetten om het tot een goed einde te brengen.”
Het is voor Meisje een vreemde gewaarwording, dat gepraat over haar waar ze bij is. Hoewel ze vrij open is en best makkelijk over seks en haar bdsm-verlangens kan praten, voelt ze dit als uit de school klappen over iets wat, ondanks, of juist door de pijn en de vernederingen, voor haar heel intiem was. Iets van Joeri en haar. Nu praat Joeri erover als over een zakelijk succes. Ze vindt het eigenlijk net zo vernederend als door Joeri ondergeplast worden en in de urine moeten blijven liggen. En dus windt het haar ook weer op. ‘Wat zit ik soms toch ook tegenstrijdig in elkaar’, denkt ze, terwijl ze haar blik op Loes richt.

“Ja, Meisje”, zegt Joeri, “kijk maar eens goed hoe Loes hier zit, hoe ze de cognac keurig op temperatuur houdt en hoe ze het glas zo nu en dan aan Kasper aanreikt. Jij mag straks op dezelfde manier bij mij komen zitten.”
Meisje ziet hoe Loes na een tikje tegen haar wang het glas aan Kasper geeft. Omdat haar handen door de kettinkjes bij haar borsten worden gehouden, moet ze met haar bovenlichaam voorover buigen om het glas te kunnen aanreiken. Aan het vertrekken van haar mond kan Meisje zien dat Loes haar handen toch net iets te ver naar voren wil brengen, wat ze via de klemmen voelt in haar tepels en haar schaamlippen.
Op een teken van Joeri geeft Zita Loes’ leren riem aan Kasper en komt achter de bank langs naar Meisje toelopen. Uit het koffertje van Joeri pakt ze eerst een flesje parfum. Met het plastic stokje dat aan het dopje zit en in de parfum steekt, brengt ze bij Meisje een vleugje aan achter elk oor, onder elke tepel, in haar navel, in haar knieholtes, bovenin haar bilspleet en in haar gleufje. Dan voorziet ze Meisje van polsboeien, haalt de kettinkjes van eenzelfde klemmenset als bij Loes door de ringen aan die boeien en draait de klemmetjes heel stevig vast op haar tepels, na die nog even extra hard gemaakt te hebben door een ferme knijpbeweging. De twee klemmen onderaan bevestigt ze aan Meisje’s grote schaamlippen. Meisje heeft het idee dat alles strakker zit dan toen ze dezelfde ketting eerder op de avond op haar lichaam had. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat ze door alle gebeurtenissen tot nu toe gevoeliger is geworden op die plekken.
“Kniel nu”, zegt Zita, “en ga net zo zitten als Loes. Houd je handen los van je lijf.”
Meisje zakt door haar knieën, laat haar billen op haar hielen zakken en spreidt haar benen. Ze merkt dat het heel lastig is haar handen continu dicht bij haar borsten te houden zonder die op haar lichaam te laten steunen. Ze voelt het ogenblikkelijk in haar schaamlippen en tepels als ze de afstand te groot laat worden.
Zita doet Meisje een halsband om, bevestigt er een leren riem aan en geeft die aan Joeri, die nu zijn cognacglas aan Meisje aanreikt. Tot slot komt Zita met een zwart zijden sjaaltje en blinddoekt haar.

De beide heren beginnen nu een gesprek alsof Meisje niet in de buurt is. Alsof haar blinddoek ook haar oren volledig afsluit. Kasper opent de openhartige gedachtewisseling over Meisjes geile gedrag.
“Hoe ging het trouwens verder vanavond Joeri, schrok ze erg toen ze je zag? Kon je haar een beetje snel gewillig en geil krijgen?”
“Nou, toen ik botweg zei dat ik was gekomen om haar in haar kut te neuken dacht ik even dat ze me zou gaan slaan, maar al heel gauw zag je haar lichaam verslappen tot een onderdanig neukobject. Ik heb toen niet onder haar rokje gevoeld, maar ik durf te wedden dat de binnenkant van haar benen al gelijk vochtig was van het uit haar kut gelekte sap. Toen ze voor me ging liggen en haar benen spreidde, glom de binnenkant van haar dijen tenminste al bijna tot haar knieën. Volgens mij wordt ze zo gemakkelijk geil dat ze eigenlijk altijd super absorberende inlegkruisjes zou moeten dragen. Zodra iemand een beetje streng tegen haar praat of een beetje seksueel getinte opmerking maakt, begint het te lopen. Nou dat kan zo’n lekkere meid met zo’n stevige boezem toch zomaar gebeuren in een een cafeetje of zo. Ik kreeg in ieder geval de indruk dat ik die ziekenhuisonderlegger ook nodig had gehad als ik haar niet over haar eigen vingers had laten plassen.”
“Daar zou je best weleens gelijk in kunnen hebben, Joeri. Ze is zo nu en dan echt een slet. Heb ik je al eens verteld van die vlek in mijn broek toen ik haar voor het eerst over de knie nam?”
En toen kwam de uitgebreide versie van het verhaal over die eerste keer met Kasper. Geen detail werd overgeslagen. Meisje voelt zich behoorlijk opgelaten. Er wordt niets gezegd dat niet waar is, maar dat er zo over haar gepraat wordt in haar bijzijn, zonder dat de heren zich ook maar enig moment aan haar aanwezigheid storen, dat…… ja, wat doet dat eigenlijk met haar. Ze voelt ook nu alweer dat ze goed vochtig is.

Om de paar minuten voelt Meisje een tikje tegen haar wang, buigt dan haar lichaam in de richting waar Joeri zit en probeert hem zo goed mogelijk zijn glas aan te reiken en het weer in ontvangst te nemen. Ze probeert zich wat af te sluiten voor alle verhalen die nog over haar langskomen en voor alle nette en minder plezierige woorden die voor de verschillende delen van haar lichaam worden gebruikt. Ze komt weer bij de les als ze Kasper hoort zeggen:
“Dus je hebt vanmiddag en vanavond eigenlijk al zo’n beetje alles met dat geile lijf uitgespookt wat je als kerel zou willen? Je hebt haar in kont en kut geneukt, je hebt over haar heen gepist, ze heeft je zaad geslikt, je hebt d’r billen en benen goed geraakt, op d’r tieten geslagen en ook in haar gezicht. Ze zou je dus alleen nog even goed moeten pijpen om het feest compleet te maken.”
“Klopt”, zegt Joeri, “dat had ik in gedachten voor als we gaan slapen. Lekker op m’n zij liggen en zachtjes wegdommelen, terwijl zij dan onder het dekbed verdwijnt om mij de sterren te laten zien door me nog lekker even af te zuigen.”
Meisje veert inwendig op bij ‘als we gaan slapen’. Hij blijft bij haar! Ze had het wel gehoopt, maar was toch ook steeds bang geweest dat hij aan het eind van de avond naar huis zou gaan. Maar ze mag vannacht met Joeri slapen. Geweldig!!
“Goed idee, jongen”, antwoordt Kasper, maar als ik jou was, zou ik haar hier laten beginnen, dat is wat uitdagender dan als ze gewoon in bed ligt. Laat haar om te beginnen bijvoorbeeld maar eens op zoek gaan naar die pik van je, met haar handen zo lekker bij haar borsten gevangen gezet.”
“Uitstekend idee, Kasper, dat ga ik gelijk doen. Zita, pak jij even het glas uit Meisje’s handen? En Meisje, ga op zoek naar mijn lul en pijp me zo goed als je maar kunt.”
Daar zit Meisje niet over in. Pijpen kan ze. Niet dat ze al een heel bataljon afgewerkt heeft, maar de jongens die ze op deze manier hun sperma ontfutseld heeft, vonden haar behandeling allemaal zeer bevredigend. Probleem is hoe ze zijn lul uit zijn broek kan bevrijden en daarna stevig onder handen kan nemen met haar mond, zonder zichzelf al te veel pijn te doen via de klemmen op haar lichaam. Ze buigt zich voorover en brengt zo haar handen bij zijn riem en gulp, maar daarbij moet ze haar borsten, met de klemmetjes erop, ook in zijn lendenen duwen. Het lukt haar natuurlijk wel, maar ze voelt de pijnscheuten zo nu en dan behoorlijk. En ook als ze eenmaal aan het pijpen is, vergeet ze af en toe ineens even om haar handen mee te laten bewegen. Dan straft ze zichzelf automatisch met een rukje aan een tepel of schaamlip.
Terwijl ze Joeri pijpt, praten de heren gewoon door. Kasper vertelt over de opdracht die ze ooit mee naar huis kreeg om te oefenen met op commando masturberen en klaarkomen in allerlei houdingen. En over hoe hij haar voor een ‘examen’ op dat gebied onverwacht door Zita uit school had laten halen.
“Geweldig”, zegt Joeri, “wat een ongelofelijke slet, wat een fantastisch geil teefje, zeg.”
“Ja, jongen, ik denk dat je nog heel veel plezier aan haar zult beleven. Maar, het lijkt me goed als wij jullie nu alleen laten. Slaap maar lekker met elkaar en kom dan morgenochtend gezellig met Loes en mij ontbijten. Niet te vroeg natuurlijk. Wat zullen we doen? Elf uur?”
“Prima”, antwoordt Joeri, “we zullen er zijn. Nog een speciale dresscode?”
“Nou nee, doe maar lekker casual, maar voor Meisje wel iets dat ook makkelijk weer uit kan, want je weet maar nooit. Misschien kan ik je nog wel helpen met die driehonderd, want dat is ook voor jou toch nog een hele opgave, Joeri.”
‘Voor hem?’, denkt Meisje, ‘en wat dacht je van mij dan?’
Ze is gehoorzaam doorgegaan met pijpen en ook al doet Joeri alsof hij gewoon met Kasper praat, in haar mond voelt ze duidelijk dat zijn aandacht ook bij iets anders is. Hij heeft zijn handen inmiddels op haar hoofd gelegd, maar duwt niet. Zijn handen bewegen rustig mee met haar hoofd. Nu nog wel, maar Meisje verwacht dat hij, als Kasper en Loes vertrokken zijn, haar hoofd wel dieper over zijn lul zal proberen te duwen en haar zal dwingen haar hoofd dan een poosje stil te houden. Met zijn eikel diep in haar keel.

“Meesters, mag ik wat vragen?”
Plotseling laat Loes zich horen, voor het eerst sinds Meisje uit de badkamer kwam.
“Natuurlijk, Loes”, antwoordt Kasper.
“Ik begrijp dat het uitdelen van driehonderd slagen best een zware taak is voor een Meester, maar ik denk dat het voor Meisje ook zwaar is die behandeling te ondergaan. Het is ook mijn schuld dat zij in deze situatie verzeild geraakt is. Daarom wil ik u beiden vragen of ik een deel van Meisje’s straf mag overnemen.”
“Het lijkt me dat ik daar niet over ga”, zegt Kasper, “Joeri, wat vind jij ervan.”
“Nou, Kasper, ik ben Loes heel dankbaar voor haar rol als koppelaar. Ze heeft dus wel een gunst verdiend. Als jij het ook goed vindt, mag ze van mij honderd van de driehonderd slagen overnemen.”
“Prima”, zegt Kasper, “morgenochtend bij het ontbijt bespreken we de details. Je moet je nu op andere zaken concentreren.”
Joeri tilt Meisje’s hoofd even van zijn pik en laat haar hoofd in zijn handen rusten.
“Lief van Loes, vind je ook niet?”
“Ja, Meester, maar ik zit er ook een beetje mee.”
“Hoezo dat, Meisje?”
“Ik ben Loes heel erg dankbaar dat ze ons bij elkaar gebracht heeft. Ze hoeft zich dan ook helemaal niet schuldig te voelen en hoeft dus ook geen deel van mijn straf te dragen, zeker niet om die reden. En, wat voor mij nog veel belangrijker is, u stelde het ondergaan van deze straf als voorwaarde voor ons samen verder gaan. Als ik die straf nu niet zelf helemaal onderga, ben ik bang dat het bij mij zal blijven knagen dat ik misschien toch niet aan uw verwachtingen voldoe. Ik vraag u nederig mij de volledige straf toe te dienen. Ik zou het wel erg fijn vinden als Loes daarbij aanwezig mag zijn om mij te steunen.”
“Wat zei ik je net, Joeri, ze is echt een fantastische sub”, roept Kasper enthousiast.
Hij knielt naast Meisje en kneedt van opzij met één hand haar borsten, terwijl hij zijn andere hand over haar rug naar beneden laat glijden en tussen haar billen door naar haar kutje. Drie vingers glijden door naar binnen. Hij geeft haar een paar kusjes op haar wang, brengt dan zijn mond bij haar oor en fluistert:
“Meisje, Meisje, wat ben je toch een heerlijk geil teefje. Maar ook een intelligente sterke, vrolijke, lieve schat.”
Meisje mag natuurlijk niets terugzeggen, maar laat Kasper merken dat ze blij is met zijn woorden door met haar kutspieren zo hard mogelijk in zijn vingers te knijpen.
“Maar vooral toch een geil teefje”, reageert Kasper, nu hardop.
“Dat is zeker weten waar”, lacht Joeri, “en jij je zin, Meisje, driehonderd voor jou, en dan krijg je ze ook allemaal van mij. En Loes mag bij jou in de buurt zijn om je te steunen.”
Meisje’s ‘dank u, Meester’ smoort, omdat Joeri direct na zijn laatste woord doet wat Meisje al eerder verwachtte. Hij duwt haar hoofd met kracht naar beneden, over zijn lul. Zijn eikel duwt in haar keel, en haar hoofd wil in een reflex weer omhoog gaan, maar dat wordt door zijn krachtige greep op haar hoofd onmogelijk gemaakt. Ze moet kokhalzen en is blij dat haar maag niet vol is. Anders had ze de inhoud waarschijnlijk over hem heen gestort.

Meisje hoort de deur van de kamer open en dichtgaan. Kasper, Loes en Zita zijn nu verdwenen, vermoedt ze. Joeri trekt haar hoofd van zijn pik af, verwijdert haar boeien en maakt de kettinkjes los. Hij doet het heel voorzichtig, maar voorkomt daarmee niet dat een scherpe pijn van haar tepels naar haar schaamlippen schiet. Alsof de verbindende kettinkjes nu in haar lichaam zitten.
“De blinddoek moet je om houden, nu, en als we gaan slapen. Ook als je morgenochtend eerder wakker bent dan ik, doe je ‘m niet af. Dat doe je pas als ik je daarvoor toestemming heb gegeven. Duidelijk?”
“Ja, Meester.”
Joeri leidt Meisje naar het bed en legt haar erop. Hij gaat zelf ook liggen, op zijn zij, met zijn stijve geslacht weer bij Meisje’s mond.
“Maak het af, Meisje.”
Ze gaat fanatiek aan de slag. Ze moet er echt voor werken, want het is al de derde keer dat hij sperma moet produceren sinds vanmiddag een uur of vier. Maar met haar vaardigheden lukt het na een poosje prima. Hij spuit niet zoveel als eerder op haar gezicht, maar naar Meisje’s idee toch nog best een respectabele hoeveelheid. Ze toont het hem, met open mond. Hij streelt haar wang, laat zijn hand onder haar kin glijden en duwt haar mond dicht. Voor Meisje het teken om zijn zaad door te slikken.
Joeri trekt haar tegen zich aan, met haar rug tegen zijn borst, haar billen tegen zijn geslacht. Hij slaat zijn ene arm over haar borsten, legt de hand van zijn andere arm op haar heuvel en trekt zijn armen dan strak aan. Meisje wordt tegen hem aangeperst. Heerlijk!
Ze legt één hand op zijn hand tussen haar benen. Haar andere hand brengt ze achter haar rug tussen hun strak tegen elkaar geperste lichamen en legt die op zijn nu zachte geslacht. Ze streelt heel voorzichtig.
Na een poosje voelt ze zijn greep minder strak worden. Zijn ademhaling wordt rustig en diep. Hij slaapt.
Meisje blijft hem zachtjes strelen, maar doet geen moeite hem opnieuw hard te maken. Het is nu wel genoeg geweest. De gebeurtenissen van de afgelopen twee dagen beginnen door haar hoofd te malen en mengen zich met de gedachten over wat haar tot aan de bruiloft nog allemaal te wachten zal staan.
Meisje weet dat zij voorlopig nog niet zal slapen. Maar dat geeft helemaal niet, want dan kan ze nog een poosje genieten van dit moment. Heerlijk geborgen liggen in de armen van je geliefde. Een lang gekoesterde wensdroom die in vervulling gaat.


© SubAdoration, 05-2011

Klik hier voor de flaptekst.

Hier eindigt boekdeel II. Lees verder in boekdeel III 'Send in the clowns', beginnend met hoofdstuk 15: Een clowneske dansavond - Meisje start in een nieuwe bijbaan en denkt terug aan de bruiloft




Een verzoek!


Deze site is bedoeld voor discussies/verhalen/vragen/weetjes die wat langer blijven staan.
We willen jullie daarom vragen:
  zorgvuldig te zijn in het opstellen van een reactie.
  kijk even naar de opmaak.
  corrigeer type- en spelfouten
      (een eenvoudige spellingscontrole verschijnt bij de voorbeeldweergave).
  en maak gebruik van de vele opmaak mogelijkheden.
  Echt: het is niet ingewikkeld.
  En wist je dat achter de   button een heleboel verschillende     zitten?


geef hier je reactie op het verhaal en/of op de commentaren van anderen
Je Onderwerp:

Vermeld hier onderwerp, of kopje, of samenvatting, of blikvanger van je reactie.
Je reactie:
Gebruik Opmaakbuttons
Selecteer tekst en klik op de button
of: klik 1 maal voor begincode en nogmaals voor sluitcode
Voor uitleg van de buttons: glij er overheen met je muis
Vet Cursief Onderstrepen maak tekst heel klein maak tekst klein maak tekst groot maak tekst extra groot centreer maak een lijst met bullets maak een genummerde lijst
voorbeelden van de beschikbare fonts + instructie opmaak hulp: geeft uitgebreide uitleg -ook van diversen- plus extra mogelijkheden!
onderstaande buttons geven direct resultaat (selecteer dus geen tekst!):
een kop maken: vet + groot (geen tekst selecteren) plaats je e-mail adres (geen tekst selecteren) Maak een hyperlink (geen tekst selecteren) Voeg clipart plaatje toe (geen sluitcode!) trek een lijn (geen sluitcode) maak wit/spatie (geen sluitcode!) maak een dichte bullet (geen sluitcode!) maak een open bullet (geen sluitcode!) maak een vierkante bullet (geen sluitcode!) maak een een curren - een soort bullet (geen sluitcode!) maak het copyrightteken (geen sluitcode!) { voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!) } voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!)  ECHTE komma: voor gebruik BINNEN opmaakcode van een TABEL (geen sluitcode!)

Inlognaam: Gebruiksaanwijzing:
Geef je Inlognaam en Wachtwoord.
Aanmelden is verplicht, kostenloos en heel eenvoudig!
Maak gebruik van de vele opmaakbuttons hierboven!
Wachtwoord:
Opties: Je mag HTML opmaakcode in je bericht gebruiken
Activeer eventuele links in je bericht
Actie: