home
spankingforum.nl
smverhalen.nl
Spanking & Sm Forum

Forum:
Welkom
SpankingForum
SM Verhalen
Spanking Verhalen
Overzicht & Uitleg

Zoek op:
verhalen om mee te beginnen   om mee te beginnen
Goud! prachtige en milde verhalen, eerste keus van de Beheerder  prachtig en mild
Verhalen met heel bijzonders volgens de Beheerder - glij over het pictogram om te weten wat    bijzonder
  spanking verhalen
verhaal pictogram
schrijversnaam
uitgebreid zoeken

Nieuw:
Afgelopen Week
Afgelopen 2 Weken
Afgelopen Maand

Handig:
Aanmelden
Log In
Log Uit
Wijzig Profiel
Site-etiquette
FAQ: veelgestelde vragen

Aanbevolen:
Erobird Boekenwinkel

sm & spanking verhalen & forum

Welkom
Forum
Verhalen
Spanking
Verhalen
  Verhalen
Zoeken
Boekwinkel
Aanmelden
Log In  Log Uit

Verhalen zijn fictie.
Des te meer als de auteur dat uitdrukkelijk stelt.
Mag in een dergelijk verhaal een kind een rol spelen in een sm situatie?
Op wat voor wijze dan ook?
Als toeschouwer, als participant, als initiatiefnemer?
Zelfs als duidelijk gemaakt wordt dat er van geen enkele dwang (of gezagrelatie) vanuit een volwassene sprake is?

Al weer een tijd geleden ontstond een heftige discussie naar aanleiding van een roman van Janneman:
Een vakantie om nooit te vergeten.

We hebben de discussies -die in drie 'golven' kwam- verplaatst naar waar ze thuishoort: hier dus.

 

Een verhaal van:  
reintoch


  Beheerder


Beoordeling: nog geen

Vind je dit verhaal erg goed
of juist niet
geef dan hier je waardering:
 (Waardeer!)
Aantal waarderingen tot nu toe: 0

Gepost op zaterdag 13 mei 2006 - 03:06 pm:       


kinderen in (fantasie) verhalen


een aantal citaten uit het verhaal




In dit bericht geven we eerst de setting van het verhaal door een citaat uit het tweede hoofdstuk, daarna twee citaten van passages waarover men viel. Ze zijn niet volledig, maar geven voldoende indruk om de discussies te kunnen volgen.
De discussies zelf beginnen steeds met een link naar het desbetreffende hoofdstuk.

De hoofdpersoon Linda gaat als toeriste naar een heel bijzonder eiland.
In het vliegtuig daarnaar toe wordt nog een keer uitgelegd hoe bijzonder:

citaat:

Het was de regering opgevallen dat de belangstelling voor lektuur, clubs en dergelijke op het gebied van meester-slaaf-verhoudingen steeds groter werd. Met andere woorden: de mensen raakten steeds meer in voor SM! Onderzoek wees uit dat vrijwel iedereen er wel wat mee maken had gehad of er tenminste wel iets voor voelde. Opvallend daarbij was dat men in grote meerderheid geen voorkeur had voor een dominerende of onderdanige rol maar er meer voor voelde om dat af te wisselen.
Het had heel lang wat ondergronds gesudderd maar uiteindelijk had iemand voorgesteld een referendum te houden. Hij had bedacht dat als iedereen daaraan nou zo'n plezier beleefde je dat toch ook eens goed zou kunnen aanpakken. Uit een verdere volksraadpleging bleek dat er in overgrote meerderheid voor werd gekozen om de toekomst te verdelen in vijfjarige tijdvakken waarin afwisselend mannen of vrouwen de overheersende rol zouden hebben. Dat in de breedste zin van het woord. De dominante partij zou met de andere sexe mogen doen wat men wilde, zolang men er maar wel voor zorgde dat niemand defintief beschadigd zou raken. Ook zou men er voor moeten zorgen dat ieder in de gelegenheid werd gesteld zijn maatschappelijke positie waar te maken, want het werk moet tenslotte wel worden gedaan.
Het eerste tijdvak was anderhalf jaar geleden ingegaan. De mannen hadden het deze periode voor het zeggen. Daarover was eerlijk geloot. Bovendien was onwrikbaar vastgelegd dat na vijf jaar de rollen zouden worden omgedraaid. Dat betekende overigens ook dat je er toch wel rekening mee moest houden dat degene die je nu te pakken nam je na verloop van genoeg tijd met klinkende munt zou kunnen terugbetalen.
Toeristen waren welkom mits ze zich aan de regels zouden houden. Ze moesten tevoren zeggen hoelang ze kwamen en er mee akkoord gaan dat ze niet eerder zouden kunnen vertrekken, tenzij vanwege familieomstandigheden of iets dergelijks. Er zou overigens wel op worden toegezien dat de instroom niet uit de hand liep, waarbij er met name werd gelet op het evenwicht in de verhouding mannen/vrouwen. Tot op dit moment liep de zaak echter prima.




Janneman krijgt veel lof voor zijn verhaal.
Totdat er over hoofdstuk drie een kritische noot wordt geplaatst.
Het volgende stukje wordt genoemd in de reactie van nicole:

citaat:

Hoewel ze er moeite mee had zich voor te stellen dat ze zelf zo in het openbaar zou kunnen plassen, moest Linda inmiddels zo nodig dat ze even later zelf in de goot hurkte. Natuurlijk kwamen er toen wel mensen die belangstelling toonden. Het ging in eerste instantie om een jongetje van een jaar of acht, die op zijn hurken voor haar ging zitten en recht naar haar kut staarde. Zijn twee vriendjes waren eerst doorgelopen maar kwamen nu terugslenteren.
"Ik heb morgen een spreekbeurt over hoe vrouwen nu precies plassen" zei hij "en ik wil toch nog eens goed kijken hoe het gaat. Maar voorlopig zie ik nog niet veel gebeuren."
Zijn vriendje ging naast hem zitten en zei: "Het is evengoed wel een prachtkut!" Hij deed een stap naar voren, stak zijn hand uit en tokkelde even op de plek waar de beide kleine schaamlippen bij elkaar komen en waarvan hij had geleerd dat daar het knopje zit waarvan vrouwen het zo lekker vinden dat je er op tokkelt. Precies op dat moment kon Linda het niet meer houden en ze plaste hem recht over zijn hand. Hij trok hem niet terug maar hield hem vol in de straal. Van schrik over wat ze deed hield Linda even kort in maar plaste daarna of ze het weken niet had gedaan.
"Je boft dat ik dat wel lekker vind, kut! Anders wist je wel wat er gebeurde!" zei hij. "Nee meneer, dat weet ik niet, want ik ben net in dit land."
"Dan zal ik je dat laten zien."
De jongens wachtten geduldig tot ze zich gewassen, afgedroogd en weer aangekleed had.
"Lik eerst mijn hand schoon" zei de jongen en hield haar de hand voor die hij al die tijd keurig van zich af gehouden had. Linda deed wat hij zei. Eerst huiverde ze van het idee dat ze haar eigen urine stond op te likken, maar toen ze wat aan het idee gewend was vond ze het steeds opwindender. Het leek wel of de smaak ook steeds beter werd.
De knaap stak ondertussen zijn andere hand onder haar rokje en van opzij in haar slipje. Hij stak zijn vinger bij haar naar binnen op vrijwel hetzelfde moment dat zijn kameraad, de derde jongen die nog niets had gezegd of gedaan, haar rokje aan de achterkant een eindje omhoog deed. Hij streelde aan de buitenkant van haar broekje over haar billen. Volgens Linda niet eens zozeer omdat het haar billen waren, maar omdat hij het wel lekker zacht vond.
De andere jongen hoefde zijn vinger maar een paar keer in en uit haar kut te bewegen of Linda kwam al sidderend klaar.
"Zo" zei de jongen "jij was er wel aan toe."
Toen de hand was schoongelikt volgde Linda hem de hoek om. De andere jongens liepen weg.
"Ik breng je naar de dichtstbijzijnde plaats voor lichte straffen." zei de jongen.



De discussie verhevigde na het plaatsen van hoofdstuk 6.
Ook hiervan een inleidend citaat.

citaat:

Rick was nu bijna veertien maar zijn vader had tot nu toe niet toegestaan dat hij, anders dan op school of op straat, met vrouwen omging. Zijn vader had hem ook aangeraden zich voorlopig eerst op meisjes te richten. Dat had hij ook keurig gedaan, maar onlangs had hij zijn vader gemeld dat hij nu wel wat verder wilde gaan. Ze hadden daar eens grondig over gepraat en hij had gemerkt dat Rick's ontwikkeling voldoende was en zijn belangstelling inderdaad wat verder ging. De jongen had de meisjes inmiddels wel onderzocht en wilde nu wat verder, eens kijken naar een echte vrouw. Hij had bedacht dat de vrouwen Rick ook nog wel wat meer zouden kunnen leren dan hij van niet-ervaren meisjes zou kunnen opsteken. Hij had net een paar dagen lopen broeden over hoe hij dit verder zou aanpakken toen ze Linda waren tegengekomen. Ze had hem direkt perfekt voor dit doel toegeleken en het zag er naar uit dat hij gelijk had gekregen. Het verslag dat hij van Rick had gehad had hem niet teleurgesteld. Hij hoopte dat ze nog even zou kunnen blijven.....






we doen ons best....
maar wie helpt mee?



 

nicole
Beginnend lid
Inlognaam: Nickie

Bericht Nummer: 6
Aangemeld: 10-2003

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 25 maart 2004 - 09:37 am:       


Deze reactie (en de volgenden) werd geplaatst naar aanleiding van Hoofdstuk 3


Beste Janneman,
Ik moet zeggen dat jou verhaal me best aanspreek vind het heerlijk om te lezen kan me er helemaal in verplaatsen.
Maar mag ik een opmerking maken?
het gebruik van kinderen vind ik misplaatst ook al is het in het land waar je het aflaat spelen iets "gewoons".
Ik denk persoonlijk dat je daar ook een jongen van 16,17 of 18 jaar had kunnen maken en dan verwijs ik naar de jongen die een spreekbeurt moest maken.
Een jongen van 8 vind ik eerlijk gezegt iets te ver gaan.
Verder vind ik het echt een onwijs gaaf verhaal hoor.
Ik hoop dat er nog vele delen zullen volgen.
groetjes nickie{R}
ps:ik zie uit naar volgende delen!!!!

 

Roger More
Nieuw lid

Bericht Nummer: 5
Aangemeld: 03-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 25 maart 2004 - 10:23 am:       


Beste Nicole,

Bedankt voor het compliment. Daar kan ik op vooruit. Vind het geweldig om te lezen.

Wat je opmerkingen betreft: die kan ik begrijpen. Alleen zou ik ter verduidelijking willen zeggen: het gaat mij niet om het kind, maar om de onbevangenheid. En die onbevangenheid kun je iemand van 17 naar mijn mening niet geloofwaardig geven. Verder: ik hou niet van en gebruik ook geen misbruik en eigenlijk zelfs geen gebruik in mijn verhalen. Wel kan ik een kind iets vrijwillig laten doen en daar ook van laten genieten. Ik weet het: dat is ook discutabel, want dan moet je als volwassene je verantwoordelijkheid ook kennen. Maar wat ik doe is mij voorstellen hoe opgelaten ik mij als jongetje of meisje zou hebben gevoeld, maar ook hoe opwindend sommige dingen konden zijn.
Waar ik zou schrijven over dingen die verder gaan zou dat zijn om aan te geven hoe iets ook kan ontsporen. Dan zou mijn afkeuring ook wel blijken.

Tenslotte: dit blijft natuurlijk allemaal fantasie. Ik zou er niet over piekeren om sommige dingen in de praktijk te brengen. Liefhebbers van thrillers zijn toch ook geen misdadigers? Ze vinden het gewoon spannend om erover te fantaseren!

 

lissy
Lid
Inlognaam: Lissy

Bericht Nummer: 11
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 25 maart 2004 - 10:35 am:       


Beste Janneman,
Heb getwijfld of ik zou reageren en ik doe het maar.
Ik vind dat je je op heel glad ijs bevind voor wat betreft de integratie van kinderen in je verhalen en ik verwerp je argumentatie dat fantaseren niet de realiteit is!

Voor jou geldt dit wellicht maar dit statement gaat zeker niet op voor het gros van de mensen! Sterker nog er is onderzoek naar gedaan en het blijkt dat verhalen/films/dvd zelf de aanstichter zijn van menig misdrijf. Zoals je zelf ook zegt je kan weer verder met input well zo werkt het ook bij deze (aankomende) pedofielen dan wel users.

You get my point?

Groetjes, lissy

 

Roger More
Beginnend lid

Bericht Nummer: 6
Aangemeld: 03-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 25 maart 2004 - 11:59 am:       


Beste Lissy,

Zeker, maar ik schrijf niet voor degenen die er niet mee kunnen omgaan. Dan kun je wel ophouden. Als iemand dit hele verhaal in de praktijk zou brengen - nog afgezien van de kinderen - hadden we denk ik ook wel een probleem.

Maar ik begrijp heel goed wat jullie bedoelen hoor! Ik zal er nog eens heel goed over nadenken.

 

lissy
Lid
Inlognaam: Lissy

Bericht Nummer: 12
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 25 maart 2004 - 01:27 pm:       


Beste Janneman,
Kan het weer niet laten en moet weer reageren want nu maak je het me ineens weer een stuk aantrekkelijker door te stellen dat wat je schrijft verder niet in de praktijk te brengen is *S*
Ik zou zo zeggen jammer dat je al dit moois voor jezelf afblokt en tot niet te realiseren catogeriseerd.
Tja......ben nu eenmaal niet standaard voor wat mijn voorkeuren en uitvoering daarvan en well... de kunst is die mensen te vinden die daar ook van genieten.
Alleen not done is voor mij absoluut het topic kids.
Allemaal leuk en aardig wat voor gedachten en gevoelens die kids hebben maar niet in mijn fantasie. Sterker nog dit gebabbel werkt zelfs a-sexueel voor mij heb dan zoiets van afblijven van dit gebied.
Maar dat geldt voor mij en kan voor jou toaal anders zijn en ik wil zeker niet belerend voor je zijn en al helemaal niet moraliserend *S*
Wat wel zou je zo zeggen.....nou een stukje in de complexe denkwereld van lissy die daar inmens van geniet om deze denkwereld weer op te schrijven en te delen.
Dank je wel voor je reactie in m'n gastenboek!!
By the way het is lissy en wat bedoel ik daarmee dat ik submisive hiermee wil aangeven.
Geen bijzettafeltje maar een vrouw die geniet van plezieren en daarbij een hele sterke persoonlijkheid bezit en dit ook kenbaar maakt ***knipoog***
Groetjes, lissy


 

Peter185 (Gast)
Gast

Bericht Nummer: 0
Aangemeld: n.v.t.

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 23 april 2004 - 03:55 pm:       

Meer! Meer!


Deze reactie (en de volgenden) werd geplaatst naar aanleiding van Hoofdstuk 6


Hallo Janneman,

Nou, ik heb genoten! Ga zo door! Ik ben het met Lizzy niet eens, deze verhalen zijn prima!
Ik kijk reikhalzend uit naar het vervolg.

Peter

 

lissy
Lid
Inlognaam: Lissy

Bericht Nummer: 16
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: 
Stemmen: 2 (Waardeer!)  

Gepost op vrijdag 23 april 2004 - 04:20 pm:       

voor Peter


Gaaf dat je het niet met me eens bent! Hoeft ook niet!
Daarom geef ik overigens geen reactie om te moeten vernemen of iemand het met me eens is.
Laat me totaal syberisch en ik kan je verzekeren er komt een dag dat ook Jij dit geweldige nivo zal bereiken.

Ik ben een GIGA tegenstandster van kindermishandeling in welke vorm dan ook en tja... de mensen die fantaseren over gebruiken en misbruiken van een kind van 14 jaar zijn voor mij rijp voor het gesticht danwel een gevangenis!!
Ben hier heel duidelijk in en vooral doorgaan met je reacties dat je het zo geweldig vind dat weten we in iedergeval wie we moeten monitoren danwel in de gaten houden.
Want het spreekwoord luidt nog immers waar rook is is vuur if you know what i mean.....

lieve groetjes en een fijn weekend gewenst,
lissy

PS het is lissy dus met kleine l en dubbel s


 

Roger More
Lid

Bericht Nummer: 15
Aangemeld: 03-2004

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op zaterdag 24 april 2004 - 07:31 am:       

reactie


Dank je Peter, dat is altijd leuk om te horen.
Ik vroeg me al af of alleen de beide dames het lazen.
Het vervolg bevat van alles en nog wat, misschien ook wel dingetjes die jou niet aanstaan of die je juist geweldig vindt. Geeft allemaal niet, net is net als met tv, als je het niet leuk vindt, ga je toch gewoon wat anders doen?

Enne lissy..., je leest er meer in dan er mee is bedoeld.

Het beste,

Janneman

 

nicole
Lid
Inlognaam: Nickie

Bericht Nummer: 11
Aangemeld: 10-2003


Beoordeling: 
Stemmen: 2 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 26 april 2004 - 01:14 pm:       

mooi verhaal maar...........



beste janneman (en andere lezers m/v)

ik vind de verhalen nog steeds mooi hoewel ik de personage`s
die in mijn ogen te jong zijn, zelf vervang in mijn fantasie
bepaalde dingen blijven voor mij not done om hier op de site neer te zetten.
vervelend genoeg zijn er een heleboel mensen die door dit soort texten van niet praktiserend naar wel praktiserend overgaan en dat is het grote probleem wat ik ermee heb.
net zogoed als ik met mijn fantasie personage`s vervang zijn er ook mensen die juist hun fantasie verwerkelijken.
dus janneman denk er nog maar eens goed over na.
SORRY MAAR IK VIND HET EEN GEVAARLIJK VERHAAL WORDEN!!!!!!!!!!
je mag schrijven wat jij wilt maar het verhaal is en blijft pornogravi en iedereen weet dat pornogravi en kinderen bij de wet verboden is.
laat dit voor iedereen duidelijk zijn.
dit is tevens van mij een oproep aan iedereen die mijn mening deeld dit te laten weten.
ook de site beheerders moeten hier voorzichtig mee omgaan gezien het feit dat de wet deze letteren niet goedkeuren.
ondanks mijn protest deze wijze doe ik iedereen een vriendelijke groet en zal ik wachten op reactie`s.
nicky{R}

 

lissy
Lid
Inlognaam: Lissy

Bericht Nummer: 17
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: 
Stemmen: 2 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 26 april 2004 - 02:40 pm:       

je kan mij noteren


Hi nicky{R}

Je kan mij noteren hoor ik ben het 100% met je eens en ik sta pal achter je.
De wet verbied sex met een 14 en 16 jarige daar zij geen meerder jarigen zijn.
Mijn motivatie staat hierbovenaan en ik kan alleen maar zeggen moderators dit is werkelijk een trickie-materie!!!!!!!

Sta ergens voor.
kan zijn dat jullie hier voor kinderpornografie staan maar dan graag duidelijkheid hierover want du moment dat ik dit verneem distantieer ik me direct van deze site.
Sterker nog dan denk ik er over om dan toch maar de juiste instanties hierover te informeren.

Lieve groetjes, lissy

 

Sanne van der Togt
Beginnend lid
Inlognaam: Sanne25

Bericht Nummer: 8
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 26 april 2004 - 06:03 pm:       

kleine opmerking


Seks en minderjarigen blijft een gevoelig onderwerp, niet alleen op deze site. Wettelijk gezien is seks met kinderen jonger dan 12 altijd strafbaar en boven de 16 in principe niet (als het met wederzijds welbevinden heeft plaatsgevonden ten minste). Er zit alleen een grijs gebied tussen de 12 - 16 jaar. Dan is het alleen strafbaar als het tegen de zin van het kind is of als het kind niet in een positie is om (om emotionele redenen bijvoorbeeld) seksueel contact met iemand te weigeren. Maar dat is in real life en deze verhalen zijn fantasieverhalen.

Interessanter is dus, waarom we die fantasie niet op willen/mogen schrijven. Het is als het goed is 100% fantasie, inclusief de namen, omschrijvingen en kenmerken van de kinderen. Er is geen kind voor misbruikt, dus wat er strafbaar aan is weet ik niet. Zo ja, dan wil ik best een aantal schrijvers en screenwriters aanklagen voor de misdaden die zij hun personages laten begaan. Zou een mooie testcase zijn. We moeten het niet te bont maken met op de tenen lopen.

Bang dat iemand ze daadwerkelijk uitvoert? Ik vraag me af of het werkelijk het laatste zetje is voor iemand om tot kindermishandeling/misbruik over te gaan. Andere invalshoek misschien: Als ik na het lezen van alle verhalen op deze site een volwassen man/vrouw kidnap, zweepslagen toedien en daarna verkracht.... Komt er dan een oproep om de verhalen te stoppen? Of denken jullie dan "Die Sanne heeft een gaatje in dr hoofd, lekker levenslang geven"?

Voor diegenen die fantasieverhalen met kinderen uitvoeren -> justitie en voor de morele reli-ridders die al het plezier uit hun leven gebannen hebben -> lekker naar www.libelle.nl


Verzint woorden, waar een spell-checker op crashed

 

Roger More
Lid

Bericht Nummer: 17
Aangemeld: 03-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 26 april 2004 - 06:13 pm:       

het is genoeg - ik stop


Beste lezers van deze site,

Ik heb mijn verhaal over Linda op deze site geplaatst omdat ik dacht dat het wel leuk voor anderen zou kunnen zijn om het te lezen.

Het is een fantasie-verhaal. Het is niet erg waarschijnlijk dat het ooit praktijk zou worden en voor een deel voor mij (en voor een ander deel wellicht voor anderen) ook helemaal niet gewenst om in praktijk te brengen. Wat ik gedaan heb is mij voorstellen hoe zoiets zou gaan in zo’n maatschappij. Een paar van de dingen die mij daarbij te binnen schoten heb ik uitgewerkt. Verderop in het verhaal ontspoort het ook helemaal, blijkt dat bepaalde benen de weelde bepaald niet kunnen dragen.

En laat ik nog eens benadrukken dat zeker ook niet alles wat in de al geplaatste stukken staat mijn instemming of mijn voorkeur zou hebben, laat staan dat ik alles opwindend vind wat er in is beschreven of het zelf mee zou willen maken. Neem bijvoorbeeld alleen al het een hele avond naast een pispak moeten zitten om pikken schoon te likken… Het kwam mij alleen maar voor als een min of meer denkbare ontwikkeling in zo’n geschiedenis. En of iemand anders het dan wel opwindend vindt moet hij of zij helemaal zelf weten. Daar past mij geen oordeel over.

Niet alleen in die zin is het verhaal totaal anders dan de (eigen) ervaringen die velen van jullie op de site naar voren brengen. Het is jammer als dat misschien niet goed begrepen is. Neem echter alleen wel van mij aan hoe het bedoeld was en is.

Misschien had ik alleen een verhaaltje moeten schrijven over dingen die ik leuk vind. Ik heb er iets meer van willen maken maar dat was wellicht te hoog gegrepen.

Dat er in mijn verhaal veel jeugd voorkomt zit hem vooral in twee dingen:
- De jeugd is onbevangen en nieuwsgierig. Dat biedt voor mij wat aanknopingspunten voor aspecten die ik leuk vind en dus ook heb uitgewerkt of op een andere manier interessant genoeg vind om naar voren te brengen. Wat ik de jongens in het verhaal laat doen zou denk ik elke jongen wel doen – of willen doen. Wat ik de meisjes aan laat doen is zeker niet altijd even fris – maar was dat dan dus niet juist wat ik naar voren wilde brengen? Ook interessant: hoe zou het zijn geweest als die maatschappij andersom was begonnen: met de vrouwen in de dominante rol?
- De jeugd biedt ook wat meer – of eigenlijk moet ik zeggen gemakkelijker – mogelijkheden voor het creëren van situaties waarin mensen moeten doen wat anderen zeggen. En moeten doen wat anderen zeggen is toch een belangrijk kenmerk van BDSM, of vergis ik me daarin? En ja, natuurlijk kun je ook andere scenes bedenken, maar dat heb ik – nu ruim 10 jaar geleden – nu eenmaal niet gedaan.

Want het is inderdaad een feit: het gaat allemaal wel erg veel over jeugd. Ik heb mij dat al schrijvend niet eens zo gerealiseerd, maar het is inderdaad zo.

Nu merk ik dat juist dat aspect allemaal groeiende weerstand oproept. Er zitten nog wel een paar aspecten meer in het verhaal waar je je over zou kunnen opwinden. Ik noem er slechts twee: lijfstraffen (nog in het openbaar ook) en misbruik van macht door overheidsinstanties. Ook allemaal moreel verwerpelijk. Ben ik ook allemaal geen voorstander van ook al heb ik het wel geschreven. Ik heb het op deze site al eerder gesteld: een thriller-liefhebber moordt ook niet. Waar het in dit verband om gaat is dat je een spel van onderwerping tot in het het extreme doortrekt. Maar goed, laat ik niet afdwalen.

Ik blijf erbij dat ik geen misbruik van kinderen wil propageren net zoals ik nogmaals wil herhalen dat ik elke volwassene die niet met z’n poten van kinderen af kan blijven ten stelligste veroordeel. Ik volg de Belgische rechtbankverslagen met net zoveel afgrijzen als jullie allemaal. Maar nu ik de kritiek lees en nog eens mijn verhaal herlees kom ik tot de conclusie dat ik het misschien allemaal wel niet zo bedoel maar dat het kennelijk wel zo gelezen wordt. En wat ik vooral niet wil is een ander ook maar op één verkeerd idee brengen.

Zoals ik zei heb ik gepost omdat het me leuk voor de lezer leek. Als de lezer het niet leuk vindt wordt het al bedenkelijk, maar als de lezer zich er ernstig door gekwetst voelt moet je na gaan denken. Ik schrijf geen column, bedoeld om iemand aan het denken te zetten. Ik schrijf een als verstrooiend bedoeld verhaaltje. Verstrooiend, maar wel met een poging tot diepgang en wellicht zelfs een boodschap. Alleen: het verstrooit kennelijk niet.

Ik zal dan ook stoppen met het posten van dit verhaal. Als de beheerder vindt dat hij het bij nader inzien beter kan verwijderen dan heeft hij mijn zegen.

Aan de beide dames die ik zo voor het hoofd gestoten heb bied ik mijn welgemeende verontschuldigingen aan. Ik zeg nogmaals dat het allemaal niet zo bedoeld is geweest, maar misschien had ik jullie signalen wel eerder op kunnen pakken. Ik snap echt wel wat jullie bedoelen al lees ik dat niet in mijn verhaaltjes.

Ik weet niet of ik hier verder nog wat zal posten. Ik kan best over andere onderwerpen schrijven en heb dat ook wel gedaan maar ik ben door het voorgaande een beetje geschrokken. Ten eerste omdat je dus onbedoeld een heleboel weerstand kunt oproepen. Maar ook omdat ik mij afvraag of ik het nou allemaal echt zo verkeerd zie – of onnozel of hoe je het dan ook maar wilt noemen. Tot nu toe levert dat nadenken een heleboel vragen op, meer dan ik hier kan en wil verwoorden. Over wanneer je nou precies volwassen bent, over het verschil tussen jongens en meisjes, over wat consensus nou exact is, over wat nog ‘spel’ is en wat niet meer, over het grote verschil tussen fantasie en werkelijkheid, enzovoorts. Misschien lees ik er nog wel eens iets over in de discussies op deze site.

Voorlopig wens ik jullie echter allemaal het allerbeste...}


 

nicole
Lid
Inlognaam: Nickie

Bericht Nummer: 12
Aangemeld: 10-2003


Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 26 april 2004 - 08:49 pm:       

niet nagedacht!!??


beste janneman en ook andere lezers


hier nicky{R}nog eens.
natuurlijk snap ik dat het hier om fantasie gaat maar...
dit is dan wel gedeeld aan derde en pornogravish schrijven met voorkomende personage`s <18
is bij de letter van de wet verboden!!!!
dat was mijn belangrijkste punt waar ik het over wou hebben.
.88% van de mannen doen bijv. een sex sene na uit een porno film. en ong. 23% van de vrouwen doet dit uit eigen initiatief.
het is bewezen geacht dat ook uit verhalen die op papier of in dit geval op een scherm staan 78% wordt na gespeeld door mannen en ong 19% van de vrouwen uit eigen initiatief.
dus waarom zou dit niet aan zetten tot...????

juist sex in wat voor vorm dan ook is iets wat door mensen gekopieerd wordt naar het dagelijks leven.
dit zijn allemaal bewezen feiten die uit diverse onderzoeken naar voren komen.
dus denk na voor je dergelijke dingen opschrijft.
natuurlijk mag iemand een fantasie hebben of die nu wel of niet door de beugel kan.
ikzelf heb ook vergaande fantasien wel eens waar niet met minderjarigen en/of dieren maar toch.ook ik heb ze.
aangezien niet alle fantasien geopenbaart mogen worden volgens de letter der wet is de reden dat ik ze voor mezelf houdt.
of als ik iets naar buiten breng sensuur ik de dingen waarvan ik denk dat ik daar mezelf of anderen schade mee berokken en dat had in mijn ogen of janneman zelf ook moeten doen dan wel de moderator.en als ik dan moreel ridder genoemt wordt sorry maar blij toe
ik heb tenminste nog mijn moreel en principe`s als een van de weinigen in deze eeuw.

dus het enige wat ik wil melden is dat er in mijn ogen niet nagedacht is over hetgeen hier geplaatst is
en dat ik me in deze graag aan de wet wil houden.
dat ik tevens in deze ook de ogen van de wet wil zijn.
<18 is not done
fantasie ok maar dan wel voor je zelf.
toch <18 in pornogravishe verhalen literair geschreven al dan niet acsepteer ik niet.
sorry voor de mensen hier die het oneens zijn met me
maar ik voel me inderdaat geroepen als ik zoiets tegenkom tijdens het surven op het net dit bij het niet zien van veranderingen door te melden aan de officieele instantie`s
een vriendelijke groet nicky{R}
ofwel nicole broeders.

 

lissy
Lid
Inlognaam: Lissy

Bericht Nummer: 18
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 26 april 2004 - 09:21 pm:       

jep ik ook


kan alleen maar hierop zeggen:

ik ben het met je eens en wil nog een stapje verder gaan dat wanneer je zegt dat ik een moraalridder ben dan ook hierweer voor dat ik dan een zeer trotse moraalridder ben en ja ook ik kom op voor kinderen - zwakkeren en dieren.
waarom? omdat ik dit een morele verplichting vind.
fantaseren prima!!!
echter op het moment je dit gaat publiseren dan wel op forums op het internet zet dan is dit een gerichte actie van verspreiden en dit staat heel expliciet in de wet verteld en vermeld wat kan en niet kan.
dus dan zou ik zo zeggen ga klagen bij Den Haag namelijk dat je vind dat sexuele verhalen waarin expliciet sex wordt vermeld en verteld met kinderen >18 jaar moet kunnen.
ik stel dan ook voor dat je dit ook bijvoorbeeld bij Nova gaat vertellen.
ben reuze benieuwd wat de officier van Jusititie hiervan vindt namelijk.

net als nickie ben ik ook zeer strijdbaar voor deze kwetsbare groep en ja ook hier ben ik trots op en ja als is het maar 1 kind of volwassenen die over mijn woorden gaat nadenken dat is er dan weer 1.
niks doen is ook strafbaar if you know what i mean!!!!
ben van nature een doetje maar kom niet aan kids of dieren of zwakkeren dan ben in ineens een helse HEKS!!!

liefs,
lissy



 

LyzeLyzette
Nieuw lid
Inlognaam: Lyze

Bericht Nummer: 2
Aangemeld: 06-2003

Beoordeling: 
Stemmen: 5 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 27 april 2004 - 10:56 am:       

Tegengas


Beste Janneman,

Ik zou het jammer vinden als je werkelijk zou stoppen met het publiceren van je verhaal. Net als Sanne kan ik me niet voorstellen dat een gezond iemand door jouw verhaal op het idee zou komen werkelijk zoiets uit te voeren.

Ik geloof niet zomaar dat er een wet bestaat die verbied dat je fantasieën opschrijft en publiceert. Ik houd er niet van als iemand met ‘waarheden’ gaat schermen zonder te vermelden waar die kennis terug te vinden is. Ik ga graag na of ik dezelfde conclusie uit de feiten zou trekken als degene die ze poneert. Tot die tijd leg ik zulke argumenten dus naast me neer.
Let wel: ik ben óók TEGEN seks met kinderen, maar ik ben VOOR een vrije meningsuiting. Alleen al daarom vind ik dat je gewoon moet blijven publiceren!

Nicky en Lissy zijn in mijn ogen bezig met onredelijke stemmingmakerij en daar houd ik niet van. Ze vinden dat ze de enige echte waarheid in pacht hebben en tolereren geen andere. Ze reageren niet op gedachten, gevoelens en ideeën van wat anderen schrijven in hun reacties, en getuigen daarmee van weinig respect voor hun medemensen. Ik wil dus ook niet op hen reageren, want dat heeft toch geen zin. Naar jou toe vond ik echter wel dat er gereageerd moest worden.

Iedereen die het met me eens is, wil ik vragen met een hoge beoordeling op deze bijdrage (dit bericht dus) te stemmen, om zo
- te laten weten dat ze ook voor vrijheid van verhalen schrijven zijn, en
- Janneman over te halen door te gaan met het plaatsen van zijn verhaal.

Lyze




Leren is fijn, ook al betekent dat soms ....

 

nicole
Lid
Inlognaam: Nickie

Bericht Nummer: 13
Aangemeld: 10-2003


Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 27 april 2004 - 12:32 pm:       

begrijpen mij niet!!!!!


ik bedoel het niet verkeerd

aller eerst wil ik vermelde dat ik een fan van jannemans verhalen ben van het eerste uur.
maar ik bekritiseer wel bepaalde dingen.
dingen die in mijn ogen niet kunnen.
en helaas niet omdat ik mijn gelijk wil halen maar er is een wet die het verbeid <18 en sex hetzij via foto/film matriaal of verhalen te openbaren.
natuurlijk begrijp ik dat het in deze fantasie is.
en ik lees jannemans verhalen opzich ook graag.
maar toch is er een gevoel dat zegt ho stop dit gaat tever.
en ik vind dat ik dat dan ook mag uiten.
nicky{R}

 

reintoch
Beheerder

Bericht Nummer: 28
Aangemeld: 02-2002


Beoordeling: 
Stemmen: 2 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 27 april 2004 - 05:19 pm:       

over kindermisbruik en omgangsvormen


Ik ben heel verbaasd over de heftigheid van de discussies hier.
En dat terwijl elders op de site een lange en interessante discussie gaande is over hetzelfde thema. Dus op de vraag wat de beheerders van deze site van kindermishandeling/misbruik vinden, duik eens in die discussies:
Kinderverhalen

geen motief om te stoppen met plaatsen
En Janneman, er is helemaal geen sprake van dat jouw verhalen niet op deze site horen te staan. Ook als ik feitelijk kijk waar de reacties van de dames over gaan, kan ik niet anders oordelen dat het meer kanttekeningen zijn, en een soort principiële strijd, dan een fundamentele kritiek. Ik meen zelfs te lezen dat ze jouw verhalen op zich wel boeiend vinden. Kindermishandeling/misbruik is geen thema in jouw verhalen. Hoogstens dat men de hoofdpersonen te jong vind. Onverlet dat het ook nog -zoals je heel duidelijk stelt- fantasieverhalen zijn (en in dat opzicht extreem: er is geen relatie meer met de werkelijke wereld). Dat deze principestrijd op jouw hoofd neerdaalt vind ik erg onterecht. En enige grond voor iemand om zich door de verhalen van Janneman “ernstig gekwetst te voelen” (de veronderstelling van Janneman) is er, uit het oogpunt van deze site, absoluut niet.
En nogmaals, de discussie over fantasie en werkelijkheid, die hoort elders op deze site thuis.
Dus alsjeblieft, Janneman, laat je niet vanwege deze discussie weerhouden in het verder gaan met het plaatsen van je verhalen.

de bijdragen van lissy en nicole
Dan wil ik ook even stilstaan bij de manier waarop beide dames deze discussie voeren.
Daar heb ik (en mijn mede beheerders) namelijk moeite mee.
Ik vind dat de manier, de stijl en de zorgvuldigheid waarin deze bijdragen worden geschreven getuige van weinig respect voor Janneman en van weinig respect voor de lezers.
Dat je je mening fel en direct naar buiten brengt, vind ik een goede zaak, maar hier worden naar mijn mening toch duidelijk grenzen overschreden.
Ik wil dat illustreren met een voorbeeld helemaal aan het begin van deze discussie, een relatief milde passage (daarna wordt het alleen nog erger), maar voor mij heel tekenend:


citaat:

...Gaaf dat je het niet met me eens bent! Hoeft ook niet!...



prima denk je dan...

citaat:

Daarom geef ik overigens geen reactie om te moeten vernemen of iemand het met me eens is.


hè, is dat dan niet de bedoeling van een discussie: het uitwisselen van meningen, het nadenken over dingen.

citaat:

Laat me totaal syberisch...


nou ja, zo’n uitspraak vind IK dus kwetsend, en ‘onbeschaafd’, zo benader je mensen niet, niet in het dagelijks leven, niet op deze site

citaat:

...en ik kan je verzekeren er komt een dag dat ook Jij dit geweldige nivo zal bereiken.


Misschien dat de bedoeling is sarcastisch te zijn, maar ik vind het ronduit onbeschoft. Waar heeft Janneman (of Peter?) zo’n opmerking aan verdiend?

Moet ik nog meer zeggen over hoe de berichten zijn opgesteld? Ons “een verzoek” bovenaan “Plaats hier je bericht” wordt duidelijk niet gehonoreerd.
Nog een opmerking over de manier waarop de discussie gevoerd wordt:
  op Sanne wordt niet gereageerd
  en op Janneman ook inhoudelijk niet
Ik heb het gevoel dat beide dames elkaar enorm zitten op te jutten en daarbij nogal in herhalingen vervallen.

feitelijk onjuist
Dan worden in de berichten nogal wat onwaarheden geponeerd.
  Het schrijven van verhalen is niet strafbaar, alleen in zeer uitzonderlijke situaties waarin een verhaal kwetsend is en/of aanzet tot strafbare feiten. En zelfs dan is de rechter daarin nog zeeeer omzichtig.
  Het is beslist niet bewezen, en volgens mij ook nog nooit ergens onderzocht, dat fantasie verhalen leiden tot strafbare feiten (omdat men het uit wilde proberen, of omdat het beschrevene daarmee een stempel van goedkeuring verkreeg).
  Er zijn in de States een paar gevallen bekend dat jongeren gestimuleerd werden tot moord na het spelen van een (extreem) geweldadig spel en het zien van (extreem) geweldadige films. Maar zelfs daarover is een brede discussie gaande of die films/spelletjes nou wel de oorzaak van het geweld waren. Menig deskundige twijfelt daaraan. De discussie gaat er dan over of we onze jeugd niet moeten beschermen tegen dergelijke films/spelletjes, niet of ze onwettig zijn.
Laten we wel wezen, als we dat als uitgangspunt nemen (het vertonen van films waarin geweld verheerlijkt worden), komt er wel heel veel zendtijd vrij.
  Maar ook in bovenstaande discussie: over negatieve effecten van verhalen is niet alleen niets bekend, maar ook zeer onwaarschijnlijk dat ze er zijn.
  En de opmerking dat

citaat:

88% van de mannen doen bijv. een sex sene na uit een porno film en ong. 23% van de vrouwen doet dit uit eigen initiatief.


en de daarop volgende raken naar mijns inziens kant nog wal.
Wil je pornofilms verbieden of zo?

Fantasiewereld
Ik vind het echter jammer dat weinig wordt geschreven over de kwaliteit van het verhaal en wat het de lezers doet. Ik wil daar zeker ook zelf nog op terug komen.
Naast wat J.W. van Kethel op de hoofdsite heeft geschreven (Slavin van een onbekend merk), is dit een tweede poging om een fantasiewereld te beschrijven, met totaal andere normen en waarden dan de huidige.
Wat vind je van een dergelijke maatschappij, hoe vind je dat deze in elkaar zit, hoe wordt hij beschreven en.... vind je het opwindend, fijn om te lezen?

criteria voor verhalen op “plaats je eigen verhaal
Waarbij ik me bij Janneman wil aansluiten dat deze site heel veel verschillende verhalen bevat, van verschillende kwaliteit. Als een verhaal je niet aanspreekt: overslaan dus, en doorgaan met een ander.
Op deze site ben je vrij om je verhaal te publiceren. Er zijn maar een paar beperkingen:
  het moet passen binnen het thema spanking/bdsm
  het moet van redelijke kwaliteit zijn, zowel wat stijl als opmaak betreft
  grof taalgebruik accepteren we niet
  als zowel de beheerders als de lezers vinden dat een verhaal er niet thuis hoort, halen we het er af

hoofdsite: smverhalen.nl
Dat betekent dus als een verhaal hier staat dat het niets zegt over wat de beheerders van dat verhaal vinden. Dat is anders voor de verhalen van de hoofdsite. Niet alleen vinden we dat die verhalen goed geschreven zijn, we vinden ze ook mooi en/of opwindend. Voor ons vormen zij de crême de la crême van (bd)sm verhalen.



billen...stil wachtend...over mijn schoot... 


 

Sanne van der Togt
Beginnend lid
Inlognaam: Sanne25

Bericht Nummer: 9
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op woensdag 28 april 2004 - 01:16 am:       

Over discussie


Eén van de redenen dat ik mij in deze postings gemengd heb, is omdat het me opvalt hoe makkelijk er gereageerd wordt. Het woord "kindermishandeling" valt en daarmee wordt direct een heel pakket aan vooronderstelde kennis en gedeelde gevoelens gedeponeerd. Het vervelende hieraan vind ik, is dat daarmee de werkelijke discussie de nek om wordt gedraaid. Lichtelijk in iemands richting hinten met de termen 'kindermisbruik' of 'pedosexueel' zorgt dat iemand moet vrezen voor hooivorken en brandende kruizen in de tuin.

Ik kan mij ook niet vinden in de argumenten die hier gebruikt worden om verhalen, waarin kinderen voorkomen, te verbieden. Het zijn voor mij non-argumenten. Veel verder dan "maar iedereen weet toch dat...." en "het is toch zo duidelijk...." komt het vaak niet. Iets verbieden gaat namelijk erg ver. Het maakt niet uit waar het verbod over gaat, het is een uiterste redmiddel in een democratie en zou alleen gebruikt moeten worden indien het het functioneren van de maatschappij ernstig bedreigd. Dan wil ik dus echte argumenten horen. Maar ja, die vind je alleen maar als je het vraagstuk induikt en je aan jezelf de vraag wilt/durft te stellen "Waarom moet dit verboden worden?". Dat betekent dat je zelf moet gaan nadenken en de voors en tegens moet gaan afwegen en meenemen in je uiteindelijke beslissing. Dat is voor een hoop mensen (inclusief mijzelf) behoorlijk eng af en toe, maar wel nodig.

Dan zijn er nog twee dingen die door elkaar lopen in de discussie.

1. Kinderen en sexuele handelingen in het echt
2. Kinderen en sexuele handelingen een rol laten spelen in verhalen/fantasie

oftewel:
1. Daadwerkelijk handelen en daarmee anderen schade toebrengen
2. Niet-stoffelijke handelingen die tussen de oren leven en alleen op papier materializeren

Wat ik zelf dan niet begrijp is dat hier volstaan mag worden met een enkele verwijzing naar eventueel strafbare feiten die zouden kunnen worden begaan door lezers van deze verhalen. Een soort van preventief verbod op een slachtofferloze misdaad (kinderen in deze verhalen) om gelegenheidsdaders (kinderverkrachters zullen hun gang ook wel gaan zonder deze verhalen, dus moeten we het hier wel over gelegenheidsdaders hebben) vooral niet op ideëen te brengen.

Maar dit reikt inderdaad te ver voor deze discussie. Reintoch heeft gelijk, een soortgelijke discussie wordt al gevoerd in de sectie "kinderverhalen". Brengt mij op mijn laatste punt wat ik nergens terug hoor. Namelijk de eigen ver-ant-woor-de-lijk-heid. Ik kan de ergste misdaden op papier zetten, maar wie ze uitvoert is en blijft zelf verantwoordelijk voor zijn daden als ze tegen de wet zijn. Punt. Einde verhaal eigenlijk. Het gaat een hele enge samenleving worden als we op voorhand dingen gaan afwijzen, dan wel verbieden, omdat er eventueel mensen rondlopen die handelingen uit verhalen of films daadwerkelijk gaan uitvoeren. Daarom ook onder woorden proberen te brengen waarom het niet goed is om kinderen een rol in deze verhalen te laten spelen. Of misschien waarom het juist wel goed is. Sja....... om hier goed over te praten moet je dus eerlijk zijn en nooit het gevoel krijgen dat alles wat je zegt, met een vingerknip tegen je gebruikt kan worden.


Verzint woorden, waar een spell-checker op crashed

 

Kelly
Nieuw lid
Inlognaam: Kellyspank

Bericht Nummer: 2
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 29 april 2004 - 04:46 pm:       

doe zo verder


Derde keer goeie keer hopelijk. Ik heb al drie keer een reply proberen te posten en het lukt nooit.
Om het in het kort ff samen te vatten:
- Ik vind de verhalen van Janneman PRACHTIG
- Ook al ben ik tegenstander van misbruik van minderjarigen, ik vind het echter passen in de context
- Iemand die wat kent over het schrijven van verhalen weet dat Janneman fantasie over onschuldigheid wou aangeven en niet zozeer een fantasie over misbruik. Misschien kan hij zulke discussies in de toekomst vermijden door te schrijven over een 18-jarig schoolmeisje en een uitgebreide detaillering te geven van haar uniform.
- De wet in België bepaalt dat minderjarigen seksueel volwassen zijn vanaf 14 jaar MAAR het leeftijdsverschil mag niet meer dan 5 jaar bedragen tussen beide partijen. Vanaf 16 jaar is men voor de wet seksueel volwassen. Deze verandering kwam er toen onderzoek uitwees dat de meeste 14-jarigen hun eerste seksuele ervaring al beleefd hadden.
- Men kan beter schrijven over een fantasie dan ze uit te voeren.
- Men kan enkel voor beeldmateriaal berecht worden of het bezoeken van kinderpornosites met expliciet beeldmateriaal. Enkel dan is er tastbaar bewijs. In België is seks op een openbare plaats verboden, velen zullen er echter over fantaseren en schrijven. Moeten al deze mensen berecht worden?
- Ik vind de argumenten van de tegenstanders dus erg flauw. Hoeveel mensen spelen geen rollenspel waarbij de ene een Meester is en de andere een schoolmeisje. Dat is het verwezenlijken van de fantasie tussen volwassenen. Maar als men eerlijk is weet men dat beide partijen over een andere leeftijd fantaseren op dat moment.
- Een beetje respect mag ook wel vind ik en ik ben blij dat de moderator hierop heeft gewezen.
- Een extreem voorbeeld over de grens tussen fantasie en werkelijkheid. Bijna 80% van de jongeren fantaseert (spijtig genoeg) over zelfmoord. Moesten deze het allemaal verwezenlijken zouden we niet meer bang moeten zijn voor een overbevolkingsprobleem.
KORTOM: JANNEMAN, jouw stoppen zou een groot verlies zijn op deze site, doe gewoon verder en trek je niets aan van ongegronde commentaar!


 

nicole
Lid
Inlognaam: Nickie

Bericht Nummer: 14
Aangemeld: 10-2003


Beoordeling: 
Stemmen: 1 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 29 april 2004 - 05:18 pm:       

eindelijk iemand die argumenteerd


beste mensen

ben blij de laatste reacktie te zien of ik het er nu mee eens ben of niet.
eindelijk een gefundeerde argumenten.
iets wat ik heel belangrijk vind.
nog steeds vind ik de verhalen van janneman prachtig.
dat wil ik graag nog eens onder strepen en zoals ik al zij en bij dingen die ik minder vind
verzin ik zelf wel een ander stukje zodat het verhaal voor mij mooi blijft te lezen.
het was ook mijn bedoeling zeker niet iemand te laten overwegen te stoppen met schrijven.
hooguit een vraag of hij bepaalde datails kon veranderen.
al begrijp ik heel goed als hij dat niet doet hij is de schrijver en dat is voor mij heel helder.
alleen zodra het onderwerp kinderen valt ben ik op mijn hoede.
en de argumenten in belgie om kinderen vanaf hun 14de sex te mogen laten hebben vind ik heel leuk.
maar ik zie het verschil tussen de een en de ander van 14 jaar ook de een is er aan toe de ander nog niet.
dat is helaas iets wat niet duidelijk word op papier zoals in dit verhaal.
wel heft hij in het verhaal goede punten en goed gedrag op school.
maar in mijn ogen is het een heel kinderlijke jongen.
en dat is dus voor mij ook het punt waarom mijn haren recht overeind gaan staan.
bij dit wou ik het even laten maar ik hoop dat ik voor iedereen mijn punt even duidelijk heb kunnen maken.
ook hoop ik dat er mensen zijn die mij ook kunnen begrijpen. zo niet heb ik mooi ff pech.
maar dat zal mij weinig deren.
ik heb gewoon ook een mening en die spreek ik ook uit.
voor iedereen vriendelijke groeten nicky{R}

 

Kelly
Nieuw lid
Inlognaam: Kellyspank

Bericht Nummer: 4
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op donderdag 29 april 2004 - 08:20 pm:       

geen persoonlijke bedoelingen


Nickie,
Ik ben blij dat je mijn argumenten begrijpt. Het was zeker niet mijn bedoeling om iemand ook maar persoonlijk aan te vallen. Het enige wat ik zei was dat ze beter moesten geargumenteerd worden. Ik heb alle begrip voor jouw idee over de verhalen en iedereen heeft inderdaad recht op een eigen mening. Ik heb alleen mijn mening gegeven en kan maar hopen dat anderen ook met die argumenten kunnen leven ;-)
lieve groetjes
Kellyspank

 

Roger More
Actief lid

Bericht Nummer: 21
Aangemeld: 03-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 03 mei 2004 - 07:52 pm:       

Dank jullie wel


Ik vind het heel fijn te lezen dat er zelfs zijn die mijn verhaal prachtig vinden. Dank jullie voor je reacties.
Ik heb de discussie goed gevolgd en eigenlijk denk ik dat we allemaal helemaal niet zo bijzonder van mening verschillen. Ik maak me alleen nog wat zorgen over lissy. Ik wil ook geen gedonder, niet voor mij, niet voor de site.
Laat me nog even denken. Wie nog iets wil toevoegen ondertussen, graag, dat maakt het alleen maar duidelijker allemaal.
Over de tip om de leeftijden te wijzigen zal ik ook goed denken, al denk ik niet dat het altijd werkt. Neemt bijvoorbeeld dat jongetje dat naar de plassende Linda zat te kijken. Elk jongetje zou dat graag doen denk ik, dat is het punt niet. Het punt was wel dat je je dat als volwassen vrouw van zo'n snotjong moet laten aanleunen! Maak daar een vent van achttien van en misschien nog een leuke vent ook, en Linda heeft toch helemaal geen bezwaar meer? Die spreidt haar benen nog even extra voor hem en gaat daarna met hem rollebollen.
Begrijpen jullie mijn punt? Het is geen misbruik want het jongetje doet het vrijwillig en met veel plezier, maar toch is het essentieel dat hij zo jong is.

Maar ach, dat hadden jullie natuurlijk allemaal al lang begrepen.

Nogmaals dank,

Janneman

 

Kelly
Beginnend lid
Inlognaam: Kellyspank

Bericht Nummer: 6
Aangemeld: 02-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op maandag 03 mei 2004 - 07:57 pm:       

leeftijd


Janneman,
Ik denk dat ze vooral moeite hebben met de leeftijd als er seks in het spel is. Zoals je zegt gaat het bij de jongen om een vrijwillige daad dus zal daar niet zoveel ophef over gemaakt worden.
groetjes
Kelly

 

Marny
Lid
Inlognaam: Marny

Bericht Nummer: 11
Aangemeld: 06-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 22 juni 2004 - 08:55 am:       

Controversieel


Deze reactie (en de volgenden) werd geplaatst naar aanleiding van Hoofdstuk 8


Dag Janneman,

Ik het genoten van jouw verhaal over de vakantie van Linda. Ik vindt dat je een werkelijk aangename manier van schrijven hebt en het is lekker leesbaar.
Ik heb geen moeite gehad met de leeftijden in jouw verhaal. Dat komt omdat ik een uitstekend beeldvormend vermogen heb. Ik zag daadwerkelijk een klein jochie zitten dat een schaamlip opzijtrok en heel onbevangen op het klitje drukte, als ware het een deurbelletje.
Maar ik kan me ook wel voorstellen dat het onderwerp bij sommige mensen wat tegenstand oproept. We leven nu eenmaal in een tijdperk waarin kinderen het grootste goed zou moeten zijn en zelfs de kleinste hint naar kindermisbruik is al verwerpelijk. Omdat we blijkbaar niet allemaal het vermogen bezitten om daar doorheen te kijken, is het wellicht een leuke klus voor jou om te leren hoe je iets op zodanige manier kan omschrijven dat er geen ruimte is voor misverstanden.

Veel plezier met je fantasie.

groetjes
Marny


Soms mag een fantasie een fantasie blijven.

 

Marny
Lid
Inlognaam: Marny

Bericht Nummer: 12
Aangemeld: 06-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 22 juni 2004 - 08:58 am:       

vakantie


Oh, voordat ik het vergeet: ga je ook de volgende cyclus schrijven? de omgekeerde vakantie dus. Ik ben benieuwd.

groetjes
Marny


Soms mag een fantasie een fantasie blijven.

 

Janneman
Productief lid

Bericht Nummer: 34
Aangemeld: 03-2004

Beoordeling: nog geen
Stemmen: 0 (Waardeer!)  

Gepost op dinsdag 22 juni 2004 - 11:21 am:       

Andersom


Beste Marny,

Ik vind het fijn dat je me meldt dat je het leuk vindt mijn verhalen te lezen. Dank je, altijd leuk om te horen.

Maar je PS-je vond ik het leukst. Ik vind het heel leuk dat iemand dat vraagt, en dan nog wel een vrouw. Wat jij hier aankaart is iets waar ik al heel lang mee zit. Mijn fantasie schiet namelijk tekort. Het zou me heel leuk lijken om zo'n verhaal te schrijven, maar ik kan me er zo weinig bij voorstellen.

Ik wil helemaal niet generaliseren en misschien zit ik er ook wel helemaal naast, maar ik zit met het volgende. Vrouwen zitten vanouds in de verzorgende rol en zijn in die rol gewend om fysieke dingen bij anderen te doen. Ze doen dat gewoon, vinden het ook gewoon en denken er ook niets bij. Vrouwen zijn daarnaast volgens mij ook niet zo visueel ingesteld als mannen, raken zoals dat heet ook minder snel visueel gestimuleerd.
Ik kan me om die redenen maar ook bij de vrouwen die ik ken gewoon niet voorstellen dat ze het (massaal althans) leuk zouden vinden om op elk gewenst moment mannen uit te kleden en te bekijken of daar sexuele dingen mee uit te halen. De vrouwen die ik er naar gevraagd heb konden er ook niet zoveel mee. Kwestie van schouders ophalen en iets zeggen in de trant van: 'so what, wat moet ik daar dan mee, kan ik me niets bij voorstellen of kan me leukere dingen voorstellen.'
Begrijp je een beetje wat ik bedoel? Dus hoe dan een hele samenleving eruit zou moeten of kunnen zien waarin vrouwen dat allemaal wel doen weet ik gewoon niet. Ik kan dat niet bedenken.

Ik heb in het kader van het verhaal van Linda wel wat pogingen gedaan hoor. Maar eigenlijk kom ik dan altijd uit bij jonge meisjes, die nog moeten en willen ontdekken. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Maar ja, dan heb je het toch weer over kinderen en daar wil ik me niet (steeds) mee bezighouden en er hier al helemaal niet over publiceren.

Ik ben nu wel bezig met een verhaal over een man die in bezit wordt genomen door vier vrouwen. Dat vind ik al moeilijk genoeg en daar loop ik ook regelmatig mee vast. Als het me lukt en ik vind dat het wat geworden is zal ik het plaatsen...

Misschien kun jij me er eens bij helpen. Als je dat niet op de site wilt (en misschien zou dat ook niet moeten) mag je me daarover ook wel mailen. Graag zelfs, daar wil ik wel eens over doorbomen.

Met vriendelijke groet,

Janneman



Fantasie is belangrijker dan kennis - Albert Einstein


Een verzoek!
Deze site is bedoeld voor discussies/verhalen/vragen/weetjes die wat langer blijven staan.
We willen jullie daarom vragen:
  zorgvuldig te zijn in het opstellen van een reactie.
  kijk even naar de opmaak.
  corrigeer type- en spelfouten
      (een eenvoudige spellingscontrole verschijnt bij de voorbeeldweergave).
  en maak gebruik van de vele opmaak mogelijkheden.
  Echt: het is niet ingewikkeld.
  En wist je dat achter de   button een heleboel verschillende     zitten?


geef hier je reactie op het verhaal en/of op de commentaren van anderen
Je Onderwerp:

Vermeld hier onderwerp, of kopje, of samenvatting, of blikvanger van je reactie.
Je reactie:
Gebruik Opmaakbuttons
Selecteer tekst en klik op de button
of: klik 1 maal voor begincode en nogmaals voor sluitcode
Voor uitleg van de buttons: glij er overheen met je muis
Vet Cursief Onderstrepen maak tekst heel klein maak tekst klein maak tekst groot maak tekst extra groot centreer maak een lijst met bullets maak een genummerde lijst
voorbeelden van de beschikbare fonts + instructie opmaak hulp: geeft uitgebreide uitleg -ook van diversen- plus extra mogelijkheden!
onderstaande buttons geven direct resultaat (selecteer dus geen tekst!):
een kop maken: vet + groot (geen tekst selecteren) plaats je e-mail adres (geen tekst selecteren) Maak een hyperlink (geen tekst selecteren) Voeg clipart plaatje toe (geen sluitcode!) trek een lijn (geen sluitcode) maak wit/spatie (geen sluitcode!) maak een dichte bullet (geen sluitcode!) maak een open bullet (geen sluitcode!) maak een vierkante bullet (geen sluitcode!) maak een een curren - een soort bullet (geen sluitcode!) maak het copyrightteken (geen sluitcode!) { voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!) } voor gebruik BINNEN opmaakcode (geen sluitcode!)  ECHTE komma: voor gebruik BINNEN opmaakcode van een TABEL (geen sluitcode!)

Inlognaam: Gebruiksaanwijzing:
Geef je Inlognaam en Wachtwoord.
Aanmelden is verplicht, kostenloos en heel eenvoudig!
Maak gebruik van de vele opmaakbuttons hierboven!
Wachtwoord:
Opties: Je mag HTML opmaakcode in je bericht gebruiken
Activeer eventuele links in je bericht
Actie: